Błagam o szybką pomoc!!!!
Zaczęłam brać Rigevidon . Do 14 tabletki miałam plamienia . Od 14 tabletki krwawię non stop. Poszłam do Lekarza i lekarz zapisał mi Cilest. Zaczęłam brać nowe opakowanie Cilest po 18 tabletce rigevidonu i nadal krwawię ... jak to zatamować? Pomożcie
lena190 [Usunięty]
Wysłany: Pią 20 Mar, 2009 21:41
Nie "zatamować" tylko przeczytać ulotkę a konkretnie wzmiankę dotyczącą skutków ubocznych podczas brania pierwszych 3 opakowań
Bajerek [Usunięty]
Wysłany: Pią 20 Mar, 2009 21:46
No rozumiem...tylko to już tak długo trwa ... i krwawienie jest obfite.l...myślałam, że są jakieś metody aby zmniejszyć te skutki
lena190 [Usunięty]
Wysłany: Pią 20 Mar, 2009 22:05
Niestety nie ma metod... A ile czasu to już trwa? Bo ze wszystkimi tabletkami jest tak, że po 3 miesiącach skutki uboczne powinny ustąpić. Jeśli tak się nie stanie, trzeba je zmienić.
Proponuję nie martwić się - wszystko się unormuje.
Bajerek [Usunięty]
Wysłany: Pią 20 Mar, 2009 22:20
Rigevidon było pierwszym opakowaniem ... po 18 tabletce zmieniłam wg wskazań lekarza na Cilest ( dziś pierwsza tabletka) .... serdecznie dziękuje za odpowiedź
lena190 [Usunięty]
Wysłany: Pią 20 Mar, 2009 22:39
W takim razie trzeba uzbroić się w cierpliwość i poczekać aż sytuacja się unormuje
Krwawienie powinno ustąpić.
Wysłany: Pią 20 Mar, 2009 22:51
w sumie z dzisiejszą to zaledwie 19 tabletek więc organizm jeszcze mógł nie przywyknąć
a 3 miesiące to by było ponad 60 dni wiec spokojnie, masz jeszcze sporo czasu
GlowGirl_23, przez pierwsze 3 miesiące nie ocenia się czy tabletki są odpowiednie czy nie. To okres adaptacyjny i różne dziwy mogą się dziać.
Bajerek, często krwawienie zmniejsza picie wapna. I taki preparat cyclo3fort - on też hamuje nieprawidłowe krwawienia z dróg rodnych. Moja lekarka sama mi o tym mówiła, na początku zażywania, żeby sobie radzić z plamieniami, jeśli utrudniają życie.
Bajerek [Usunięty]
Wysłany: Sob 21 Mar, 2009 22:11
Bardzo dziękuję !!!! Masz chyba sporo racji... jutro sobie kupię na pewno wapno do picia lub jak będzie bez recepty ten preparat ....Rzeczywiście mam chyba objawy niedoboru wapna bo łapią mnie skurcze w łydkach , szczególnie w nocy... Bardzo dziękuję!
Bajerek, przy skurczach to masz niedobory ale magnezu a nie wapnia, poza tym żaden śrdek zmniejszający krwawienie nie będzie sprzedawany bez recepty.....
Musisz to jednak poprostu przetrwać i tyle.
Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 15:46
Nie masz racji. Dziś kupiłam w aptece ten preparat cyclo3fort bez recepty, a na ulotce jest napisane cytuję: ...preparat może być stosowany do zahamowania krwawienia z dróg rodnych lub plamienia, wtedy gdy są one spowodowane zastosowaniem środków antykoncepcyjnych z użyciem małych dawek progesteronu lub wkładka wewnątrzmaciczną.
Objawem niedoboru wapnia są skurcze mięśni, a także brak krzepliwości krwi, natomiast głównym objawem niedoboru magnezu jest stres, stany depresyjne , bezsenność , ogólnie złe samopoczucie...Jednakże dziękuję za odpowiedź,
Bajerek jednym z objawow niedoboru magnezu sa skurcze.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
Bajerek [Usunięty]
Wysłany: Pon 23 Mar, 2009 22:07
Dzięki ! Może masz rację..... ale zaczęłam pić wapno i skurcze minęły... ten preparat cyclo3 forte też skuteczny bo krwawienia mijają i mam tylko plamienia i to coraz słabsze.Jesteście naprawdę bardzo w porządku ,że tak dzielicie się radami , naprawdę serdecznie dziękuję!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum