Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Recellox a tabletki anty

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hanca
Pon 28 Mar, 2011 13:57
Recellox a tabletki anty
Autor Wiadomość
jolajola
[Usunięty]

Wysłany: Pon 08 Wrz, 2008 21:39 Recellox a tabletki anty

czy tabletki na cellulit Recellox (Kompleks biflawonoidów cytrusowych
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe OMEGA 6 Ekstrakt z morszczynu pęcherzykowategoEkstrakty roślinne z liści pokrzywy i pędów bambusa zawierające krzem) zmniejszaja skutecznosc tabletek anty?? proszę o pewne info jak cos..:>

kota 

Wysłany: Pon 08 Wrz, 2008 22:44 

jest tu watek ze spisem wszystkich farmaceutykow ktore wplywaja na antykoncepcje hormonalna- poszukaj, wydrukuj i patrz na to nim zadasz podobne pytanie nastepnym razem :)

jolajola
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Wrz, 2008 09:21 

Jesteś tutaj żęby pomóc czy prawić morały? na tej liscie nie ma wszystkich leków ktore zmniejszaja skuteczność np Duomox, Cipronex Bynajmniej nie widze tego.

heidhr 

Wysłany: Wto 09 Wrz, 2008 09:26 

jolajola, kto ci powiedział że cipronex zmniejsza...?

justy
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Wrz, 2008 09:27 

problem może być we flawonoidach cytrusowych, jeśli są uzyskane z grapefruitów (ale producent nie ujawnia tej informacji na opakowaniu i nie wiem, czy odpisze na maila z pytaniem)- mogą mocno podnieśc poziom estrogenów w ustroju. cały mechanizm jest opisany w wątku o pigułkach i soku z grapefruita.

flexa
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Wrz, 2008 10:12 

http://www.domzdrowia.pl/...zem-gratis.html

na tej stronce jest napisane, że można przyjmować razem z tabsami, więc może te flawonoidy cytrusowe są w małej ilości?

justy
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Wrz, 2008 10:42 

na opakowaniu producent pisze wyłącznie o lekach przeciwzakrzepowych oraz osobach z chorobami tarcycy, w ciąży i karmiących piersią. o antykoncepcji nie ma ani słowa.

piszą natomiast, że 80% tych flawonoidów to hesperydyna (bezpieczna dla pigułkowców), prawdopodobnie więc preparat jest bezpieczny podczas stosowania pigułek. myślę, że warto jednak zadać to pytanie producentowi: unia@uniapharm.pl 022-620-90-81

jolajola
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Wrz, 2008 13:20 

Witam

Dziękuję za zainteresowanie naszym produktem.

Przyjmowanie Recelloxu nie zmniejsza skuteczności hormonalnych tabletek antykoncepcyjnych. Wszystkie składniki są pochodzenia naturalnego i żaden z nich nie wchodzi w reakcję z substancjami stosowanymi w doustnej antykoncepcji. Bez obaw może Pani przyjmować oba produkty jednocześnie.

Jeżeli ma Pani jeszcze jakieś pytania, proszę o kontakt.

pozdrawiam

Joanna Karczmarczyk

Kierownik Produktu

tel 22 620 90 81 wew 111

tel. kom. 693 120 503

www.unia-natura.pl

[ Dodano: Wto 09 Wrz, 2008 14:36 ]
Flawonoidy cytrusowe w preparacie Recellox uzyskiwane są z pomarańczy gorzkiej i olbrzymiej.

Pozdrawiam

Joanna Karczmarczyk

[ Dodano: Wto 09 Wrz, 2008 14:39 ]
pomarancza gorzka i olbrzymia.....wiec w takiej sytuacji jest ok??

liska 

Wysłany: Wto 09 Wrz, 2008 17:29 

Skoro pani Joanna Karczmarczyk napisla, ze mozna brac to ja bym sie tego trzymala.

www.shapshaptravel.com

jolajola
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Wrz, 2008 18:13 

Justy mogłabys mi odpowiedziec czy ta nieszczesna pomarancza gorzka i olbrzymia nie ma wplywu takiego jak grejfrut jeszcze bardziej nieszczesny..

kota 

Wysłany: Wto 09 Wrz, 2008 19:56 

jolajola napisał/a:
Jesteś tutaj żęby pomóc czy prawić morały? na tej liscie nie ma wszystkich leków ktore zmniejszaja skuteczność np Duomox, Cipronex Bynajmniej nie widze tego.

nie prawie morałów, jedynie grzecznie poprosiłam cie, zebys sprawdziła. za to ty jestes nieuprzejma. nie znam tej listy na pamiec, a czemu ja mam szukac skoro to w twoim interesie? wystarczylo zaznaczyc iz nie znalazlas tego w watku dot lekow. wtedy majac pewnosc, ze nie wyreczam po prostu kogos, bo jest leniwy, staralabym sie pomoc.

a duomox w istocie moze zmniejszac dzialanie- wystarczy dopisac do listy lekow i od razu bedzie mniej bałaganu..

a co do recelloxu, to skoro napisali, ze ani nie zawiera grejfruta ani nie wplywa na antykoncepcje horm. to mysle, ze mozesz zazywac.
zadna z nas raczej nie da ci pewniejszych danych niz ludzie z firmy, ktora tym lekiem handluje. oni zajmowali sie badaniami..

jolajola
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Wrz, 2008 20:13 

Nie jestem nie miła tylko zestresowana. Nie chciałam Cię też urazić. Przejrzałam w forum ale nie znalazłam informacji co zrobic jak juz te grejpfruty zwiekszy poziom estrogenow. Wole nie ryzykować i przyjmuje ze Recellox jakos wplynal na tableti. Moze ktos zorientowany wie po jakim czasie od zazywania leków zwiększającyh poziom estrogenów we krwi mozna "bez obaw" wspolzyc bez zabezpieczenia? bo rozumiem ze jak przestaje je brac to poziom estrogenow spada i organizm odczytuje to jak bym nie wziela tabletki. wiec kiedy to wszyskto sie unormuje?

kota 

Wysłany: Wto 09 Wrz, 2008 20:58 

rozumiem, ale mysle, ze popadasz w paranoje ;) pomarancza to nie grejfrut w koncu.. :)
aha a co do czekania, to ja bym radzila tak jak z antybiotykami-tydzien, ale ekspertem nie jestem

edit
Cytat:
mozna "bez obaw" wspolzyc bez zabezpieczenia?

wspolzyc bez zabezpieczenia bez obaw nie mozna nigdy ;) a bez dodatkowego-no jak napisalam ja bym tydzien zaczekala :)

ann86 

Wysłany: Pią 12 Wrz, 2008 10:36 

jolajola, i co działają te tabletki ? Też się nad nimi zastanawiałam ...

Pozdrawiam Cię Gość

jolajola
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Wrz, 2008 22:24 

działają :) ale przez miesiąc bierz ja efekty widzialam po 19 dniach :) )

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi