Wiek: 21 Dołączyła: 29 Cze 2008 Posty: 273 Skąd: spod ziemi
Wysłany: Wto 23 Wrz, 2008 21:36
kokotek-o, sama ginekolog zaproponowala Ci tabletki na "wyregulowanie cykli"?
_________________ welcome to our world, we are the wasted youth and we are the future too.
kokotek-o [Usunięty]
Wysłany: Sro 24 Wrz, 2008 17:02
Będąc u gina powiedziałam mu, ze zależy mi na wyregulowaniu cyklu i zaradzenie strasznym bólom menstruacyjnym, a po trzecie własnie w związku z moim stosunkiem do prokreacji tabsy anty. Zrobił mi USG i stwierdził, ze mam torbiele na jajniku (ponoć jajeczka,które sie nie uwolniły) i zapytał jakie chce tabletki, czy koleżanki mi jakichś nie podpowiadały. Palnęłam głupio pierwszą lepszą nazwę, która mi wpadła do głowy "regulon", a on wypisał Marvelon;] i tyle. "Na kontrole za pół roku"... - więcej do niego nie pojde własnie z tego powodu;p
Oj......dobrze, ze zrobił USG, wiadomo dlaczego okresy się spóźniają - no i w sumie zastosował metodę leczenia - bo często tabletki są wypisywane przy torbielach i nic w tym złego - ale, że zapytał sie jakie chcesz tabletki i czy koleżanki ci o jakichś nie podpowiadały??!! O zgrozo.......i jeszscze do tego kontrola za pół roku .......rozumien po miesiącu +skierowanie na badania krwi ale pół roku brania tabletek przy torbielach samopas.:shock:
Nie idź więcej do tego gina.
Wysłany: Sob 11 Paź, 2008 10:01
Cześć jestem nowa od wczoraj biore Regulon pierwsze opakowanie (ma 2 op do zażycia) chciałabym się zapytać czy któraś z was zaszła w ciąze po odstawieniu tych tabletek bo ja chce zajść
[ Dodano: Sob 11 Paź, 2008 11:02 ]
oraz powiedzcie ile było dni po pierwszym opakowani lekarz powiedział ze wystąp krwawienie po21dniacg i po dwuch dniach jak bedzie krwawienie mam zacząć brć następne
foxy [Usunięty]
Wysłany: Sob 11 Paź, 2008 16:12
ewi112, zaczelas brac tabletki, tylko po co je bierzesz, skoro chcesz zajsc w ciaze ? I dlaczego ktos mialby nie zajsc w ciaze po odstawieniu tabletek?
Krwawienie z odstawienia wystepuje w czasie 7-dniowej przerwy, nie jest dokladnie specyzowane kiedy, wiec musisz sama sie przekonac, kiedy dostaniesz. Zarowno krawienie z odstawienia moze sie rowniez nie pojawic podczas tej 7-dniowej przerwy.
Lisa [Usunięty]
Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 10:39
Ciąża po tabletkach
Martwisz się czy będziesz mogła zajść w ciąże po odstawieniu, tak?
Z tego co słyszałam od mojej pani doktor i znajomych nie powinnaś mieć kłopotu z zajściem w ciążę. Moja znajoma zaszła w miesiąc po odstawieniu. Także myślę, że dosyć szybko.
marta123 [Usunięty]
Wysłany: Czw 30 Lip, 2009 12:58
Witam!
Byłam dzisiaj u Gina i ten stwierdził , że przechodze ,,krwawą owulacje" nie będe wnikać do końca co to takiego jest , chodzi konkretnie o to , że zapisal mi na 1,5 miesiąca anty REGULON.Chciałabym sie dowiedzieć czy może orientujecie się czy po tak krótkim czasie powinnam sie spodziewać jakiś skutków ubocznych i czy po odstawieniu wszystko minie.
Jak na 1,5miesiąca? W sensie, że masz brać 2 opakowania bez robienia przerw "leczniczo"?
marta123 [Usunięty]
Wysłany: Czw 30 Lip, 2009 13:04
Zapisał mi 2 razy dziennie przez 3 dni , potem 1 raz dziennie do okresu i od pierwszego dnia okresu 21 dni po jednej tabletce.I potem koniec.Tak jak napisałaś ,,leczniczo"
[ Dodano: Czw 30 Lip, 2009 14:09 ]
no i pozostaje tylko kwestia tych skutków ubocznych.Nie wiem czego mam sie spodziewać
marta123, no, skutki uboczne zawsze mogą wystąpić. Przecież nawet przez 3 miesiące przyjmowania pigułek, więc w Twoim przypadku również. Ale nie nastawiaj się pesymistycznie.
Więcej nie doradzę, bo nie mam zielonego pojęcia o "krwawej owulacji"...
Dzuiewczyny toż to zwykłe plamienie owulacyjne - zdarza się i nie jest to nic nadzwyczajnego - ale pierwszy raz słyszę o takiej metodzie "leczenia" tego....
Wysłany: Czw 30 Lip, 2009 16:10
No ja również i dlatego napisałałam tutaj.Możecie mi przybliżyć skutki 1,5 misięcznego ,,leczenia" . Jakie objawy po takim czasie miałyście Wy.Wiem , że każda reaguje inaczej , ale chciałabym wiedzieć
marta123, no może to być cokolwiek. Przeczytaj sobie w ulotce co tam piszą. naprawdę nie ma sensu wymienianie objawów. Zresztą, czy bierzesz tabsy 1,5 miesiąca, czy 3 miesiące, czy 2 tygodnie, to różne rozmaite skutki uboczne mogą wystąpić. Mogą, ale nie muszą.
marta123 [Usunięty]
Wysłany: Czw 30 Lip, 2009 16:49
Aa i jeszcze jedno . Czyli mam rozumieć , ze na tą krótką chwile jestem również zabezpieczona , tak ?pod względem seksu rzecz jasna
Tabletki zabezpieczają od pierwszej prawidłowo przyjętej tabletki czyli w pierwszym dniu okresu albo jeżeli weźmiesz w 2 - 5 dnia okresu ale wtedy trzeba się dodatkowo zabezpieczyć przez 7 dni.
Lidia Jasińska - "Flirtuchy"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum