Czesc!. Na poczatku chcialam przeprosic jezeli taki temat juz byl, ale najzwyczajniej sie go nie doszukalam. Chcialam sie zapytac czy gdy zamiast 12 tabletki wzielam przez przypadek ostatnia, ta 12 jest potraktowana jako zapomnienie, czy nie ma roznicy ktora wzielam, dzialanie i tak jest zachowane? Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz. z Gory dziekuje.
Z.
Ostatnio zmieniony przez Justyce Nie 19 Kwi, 2009 12:49, w całości zmieniany 3 razy
Regulon to pigułka jednofazowa, to znaczy każda z 21 ma identyczny skład i nie ma żadnej różnicy w jakiej kolejności będziesz je brała, te oznaczenia są tylko po to, żeby ułatwić branie pigułek
_________________ The real truth is, I probably don't want to be too happy or content. Because... then what? I actually like the quest, the search. That's the fun. The more lost you are, the more you have to look forward to. What do you know? I'm having a great time and I don't even know it. /Ally McBeal/
Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa. /J. Tuwim/
No, to dostałam Regulon
Teraz zwyczajowe pytani- czy brać po 7-dniowej przerwie, czy pierwszego dnia krwawienia, jak przy perwszym opakowaniu?? Bo niby i tak, i tak można, ale co pewniejsze?
Skonczylam 1 opakowanie regulonu i mam problem, bo bola mnie lydki. I co teraz? Jak myslicie, co to jest i do czego moze prowadzic? Przejdzie (np dzis nie boli)? Czyms smarowac, cos brac na te nogi?
Mnie ostatnio bolały łydki, gdyż zaczęłam więcej sie ruszać po zimowym totalnym bezruchu.
obserwuje dokładnie to samo
już zaczęłam się martwić, że znowu coś się dzieje, ale potem pokojarzyłam, że przez ostatnie dni miałam zdecydowanie więcej ruchu niż ostatnimi czasy...
Mnie łydki bolą zawsze jak zmieniam z glanów na rzymianki lub inne całkiem płaskie buty.
Co do Twoich bólów łydek, ladymakbet, rzeczywiście nie muszą być spowodowane Regulonem. Bo jeśli by to była zakrzepica, to ta choroba rozwija się długo i napewno nie od jednego opakowania. Poza tym, pewnie miałaś robione badania na krzepliwość przed przepisaniem tabsów, więc skoro je dostałaś, wszystko musi być ok
No, to dostałam Regulon
Teraz zwyczajowe pytani- czy brać po 7-dniowej przerwie, czy pierwszego dnia krwawienia, jak przy perwszym opakowaniu?? Bo niby i tak, i tak można, ale co pewniejsze?
Możesz spokojnie po 7 dniowej przerwie, bo po pierwsze ten sam składnik progestagenny i po drugie więcej EE.
Ale jakbyś wzięła w pierwszy dzień krwawienia też będzie dobrze - tak można zaczynać każde pigułki, niezależnie od składu i jest się wówczas zabezpieczonym.
[ Dodano: Sob 21 Kwi, 2007 12:25 ]
ladymakbet napisał/a:
Skonczylam 1 opakowanie regulonu i mam problem, bo bola mnie lydki.
Wg. mnie bardziej wskazuje to na niedobory magnezu i innych minerałów niż zakrzepicę. Zakrzepica na prawdę rzadko rozwija się w dwóch kończynach.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum