Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Reklamy telewizyjne

Poprzedni temat «» Następny temat
Reklamy telewizyjne
Autor Wiadomość
Finka 

Wysłany: Wto 21 Lip, 2009 23:35 Reklamy telewizyjne

O!
Pomyślałam, że wakacyjnie taki temat założę :)
Reklama była moim ulubionym przedmiotem, i w sumie od dawna mnie fascynuje jej sztuka, jestem stałym bywalcem Nocy Reklamożerców i nie przełączam kanału, gdy reklamy mają swoje 5 minut :mrgreen:

i lubię, autentycznie lubie je oglądać :szczerzyzeby:

jak to jest u Was? która reklama obecnie podoba wam się najbardziej, a jaka drazni? A może macie jakąś reklamę kultową dla Was? :wink:

u mnie
#1 - reklama Heinnekena z garderobą i wielką lodówą z piwem :D

a najgorsza - reklama Brisa, z tym chłopaczkiem, co "kupke" chce u Tomka ;]

no, mam nadzieję, że temat się przyjmie :wink:

lena190
[Usunięty]

Wysłany: Sro 22 Lip, 2009 06:55 

Denerwowała mnie reklama Aero, gdzie dwie kobiety wpychały to w siebie i mówiły głupoty z pełną buzią. Irytująca była też reklama jednego z banku gdzie były dwie bliźniaczki i mówiły: "A pieniądze skąd? Z kont" Brrr

Najlepsze są za to reklamy Żubra. Ach te mruczenie :)

Guzik 

Wysłany: Sro 22 Lip, 2009 08:23 

nienawidzę reklamy z psią kupą <pedigree?>
oraz takich z zaplutymi dziećmi.

i niesamowicie denerwuje mnie reklama z panem ktory odkrywa super płyn do naczyń i po cichu pyta, "czy mógłbym go wziąć dla żony". uchhhhhh!

czesto podobaja mi sie reklamy ze wzgledu na muzykę w nich lecącą.
a aktualnie tylko żubr i biedronka są ok.

ale ja za duzo tv nie oglądam.

wrzosowata 

Wysłany: Sro 22 Lip, 2009 08:54 

Mnie koszmarnie denerwuje reklama Vanisha, gdy nagle spod łóżka wyskakuje pani w różowym z różowym remedium na wszystkie problemy współczesnej rodziny w dłoniach.
A i jeszcze 2 laski w kolorowych kieckach, które na każdą imprezę targają ze sobą perwoll.

Lubię Żubry, Biedronki są ok (do momentu aż się nie zacznie "biedronka, ach biedronka.."). Uwilebiam reklamy Discovery ("i love the whole world" i "summer in the city" :>).

Zoe 

Wysłany: Sro 22 Lip, 2009 09:10 

kocham reklamę :)
rzecz jasna kocham dobrą :)
najczęsciej zagraniczną :)
oglądam reklamy na youtube, na nocy reklamożerców, fascynuja mnie niektóre pomysły, zwłszcza jeśli maja drugie lub nawet trzecie dno.

z polskich to lubie serię danio, IMO, trafiony pomysł fajnie realizowany, Tesco z panem :) niektóre reklamy lecha...
a takich zagranicznych, których jestem absolutną fanką mam kilka :)

[ Dodano: Sro 22 Lip, 2009 09:16 ]
http://www.youtube.com/watch?v=LGJiTpBBD18

absolutny faworyt, masterpiece!

[ Dodano: Sro 22 Lip, 2009 09:19 ]
http://www.youtube.com/watch?v=eEwkrnw9g84
no i amnesty international rzecz jasna

Konrad 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sro 22 Lip, 2009 09:24 

Może najpierw czego nienawidzę - reklam z podkładanym głosem. Po prostu cholera mnie bierze jak aktorka kłapie dziobem a głos w ogóle nie pasuje do ruchu ust - tyczy się to głównie proszków do prania i wspomnianej reklamy aero, jak również reklam perfum czy ogólniej - kosmetyków kiedy jakaś znana zagraniczna gwiazda... gada po polsku. Tak jest ostatnio z chyba Penelope Cruz.

Jakie reklamy lubie? Napewno wszystkie te, które reprezentują sobą coś więcej niż Zygmunta Chajzera, który pierze skarpetki, czyli najczęściej... reklamy piwa. Zdecydowanie najciekawsze - Żywiec (prawie robi wielką różnicę), seria reklam Żubra, Heineken (szkoda, że reklama z lodówką tak późno w Polsce się pojawiła, dopiero po około roku, połtora po premierze w innych krajach), Lech, reklamy Tesco (te animowane), reklamy operatorów komórkowych (Era i Plus, bo ani Orżnąć ani Play nie robią wrażenia na mnie).
To tyle z Polskich reklam. Jeśli chodzi o zagraniczne - wariacje reklamy Heinekena z lodówką, od "walk-in fridge" po reklame piwa Bavaria wyśmiewająca Heinekena.
Reklamy amerykańskiego Bud Light, Fed Ex, Go Daddy.
I najważniejsze - wszystkie reklamy z finałów Super Bowl - podczas tego wydarzenia jest największa widownia przed TV a firmy często tworzą reklamy tylko dla tego jednego wydarzenia. A czas antenowy jest k*rewsko drogi ;)

Jak się tylko obudzę to dam linki do reklam zagranicznych, bo zakładam że polskie reklamy większość zna ;)

Zoe 

Wysłany: Sro 22 Lip, 2009 09:37 

http://www.youtube.com/watch?v=nojWJ6-XmeQ
:)
use condoms:)

Verena 

Wysłany: Sro 22 Lip, 2009 10:39 

U mnie ostatnio nr 1 żenady to reklamy OC w PZU, gdzie ktoś kogoś pzreprasza za udzielenie złej porady w tym temacie. Ble fuj i ogólnie pomysł do dupy wg mnie. Na szczęście pzrestali to puszzcać chyba

Wietrzenie szafy ;)

Sklepik wika.net.pl - dzieciowe różności

Sonia 

Wysłany: Sro 22 Lip, 2009 11:26 

Ja bardzo lubię reklamę Danio, na której lekarz hipnotyzuje głoda, animowane z Tesco, No to sru Heyah, Żubra w puszczy, niektóre reklamy Plusa, większość reklam samochodów.
Dobijają mnie wszystkie reklamy proszków do prania, płynów do mycia naczyń. Tak samo denerwują mnie "twarde dowody" na reklamie Pedigree.

Aguu 

Wysłany: Sro 22 Lip, 2009 11:31 

No to sru! http://www.youtube.com/watch?v=tEmVfZSLq-g :mrgreen:
Pokulana jestem zawsze jak ja widzę :mrgreen:

Zoe 

Wysłany: Sro 22 Lip, 2009 11:44 

mnie najbardziej na świecie denerwuja reklamy plusa, te z mumio czy kims tam :evil:
bleh!

Paulusia
[Usunięty]

Wysłany: Sro 22 Lip, 2009 11:58 

No to najpierw te reklamy, które bardzo lubię:
Heyah z kotkiem :) No to sruu! :lol:
Animowane Tesco (a po fafle ite tak... :D )

Cisowniaka... Napiła się wody i cuda się dzieją :x Co za bzdura...

Jak na razie tyle, nic wiecej nie moge sobie przypomniec :D

Zoe 

Wysłany: Sro 22 Lip, 2009 12:01 

Sonia napisał/a:
"twarde dowody"

to jest jedna z najlepiej prowadzonych marek marsa. w dodatku reklama jest w oczywisty sposób kłamliwa i wykorzystuje argument, który włąśnei weterynarze podawali jako dowód na to, ze pedigree jest do chrzanu. kupy po pedigree sa ogromne, zielone i smierdzące :]
pedigree podłapało i zrobiło reklame, która niby mówi, ze jest inaczej. tylko są spóźnieni o jakies 5 lat.
ale działa. dobrze wprowadzona marka, reklamy z serii "dla nas ważne są psy"z cudnymi zdjęciami były jednymi z najchętniej ogladanych.

natalenka 

Wysłany: Sro 22 Lip, 2009 12:02 

Nałęczowianka, heyah (no to sru!), żubra wszystkie, biedronkowe, cappy chyba z oranczo te są na plus.
Na minus : właśnie z bris, activii, wszelkie na żołądek, zaparcia...
a najbardziej denerwują mnie reklamy play - zwłaszcza jak najeżdzają na heyah, i przekręcają fakty, w ogóle to nie cierpię playa.

Szczęściara 

Wysłany: Sro 22 Lip, 2009 12:21 

Mnie najbardziej wnerwia "JAK MOŻNA NIE WIEDZIEĆ CO W NAS MOŻE SIEDZIEĆ...?! (...)" jak to słyszę, to od razu TV jest wyciszane :P

Żubry dla mnie wymiatają :D

Odpowiedz do tematu