polecam ci ponadczasowe kolory i raczej meble niż półki z płytek.
robiliśmy dwa lata temu remont łazienki w domu rodziców w odcieniu brązu i beżu z niewielkim dekorem.
kolory i formy jak na razie się sprawdzają
polecam Ci płytki 30x60 gres szkliwiony bez fugowe w delikatnym kolorze.e daj się namówić na sty: ciemne płytki na dole dekor i jasne na górze
bo to juz jest passe i raczej nie wróci
kolory można fajnie łączyć jakimiś pasami itp.
na półokrągłą wannę jesteś zdecydowana?
one często zajmują mnóstwo miejsca w łazience a niecka do kąpania jest mniejsza niż w wannie półokrągłej.
polecam też lustro na całą ścianę, wmurowane zamiast płytek, fajnie optycznie powiększa łazienkę
Mąż zaproponował styl klasyczny w łazience, a że ja nie miałam pomysłu to spodobało mi się to co mi pokazał.
Będzie jasna płytka plus jakieś ciemne dekory.
Zoe ten styl o którym mówisz mam u rodziców w łazience,jest okropny jak patrze na to z perspektywy czasu.
Jeszcze jedno ten gres szkliwiony bez fugowy to drogi jest?nie możemy się chwilowo wybrać do sklepu z powodu choroby młodego...
Czy nikt ci nie powiedział, że nie będziesz nigdy
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
moni, a gdzie kupujesz płytki?w sklepie stacjonarnym?przez internetowy sklep są dużo tańsze ale mam obawy co do jakości i czy dotrą w całości.
Moje małe doświadczenie z łazienkami: ja urządzałam na górze, rodzice na dole.. Wybrałam żółte płytki z takimi delikatnymi fioletowymi maziakami, wanna półokrągła (ale to zależy jak duża łazienka i od kilku innych czynników - ja np. mam wysuniętą duużo bo był skos, dzięki temu jest półka, na której mieści się wiele kosmetyków).. co do półek to mam z płytek zrobione, ze względu na to, że obok kominów nie było szans żadnej szafeczki wstawić, ale jest też szafka na szpargały i kosz babmusowy.. Ogólnie łazienka jest przytulna, słoneczna, ciepła, kolor pobudza do życia, zwłaszcza jak się wstaje o tej porze roku ok 6 rano (brrr)... Z kolei rodzice wybrali płytki w beżu i brązie, i teraz nikt nie chce z tej łazienki korzystać
_________________ "Wiem, że nic nie wiem, a jak nie wiem to nie mówię, że wiem"
to mówicie że beż i brąz z deka za smutne?
Ja chciałam jakiś pomarańcz i np spokojniejszy kolor-beżowy albo biały...
Chyba będziemy kłaść glazurę do wysokości drzwi,nie wiem czy to fajnie będzie wyglądać. Podobno lepiej zostawić trochę miejsca bo płytki pracują i później robią się wybrzuszenia.
Mimo, że beż i brąz to wyszło sympatycznie i całkiem ładnie Dobrze zestawić i każdy kolor będzie dobrze wyglądał.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
Olka, co do kolorów, to kwestia gustu i stylu jaki preferujesz.
Według Feng Shui na przykład kolor w łazience powinien być wodny czyli wszelkie odcienie niebieskiego, zielonego, morskiego itp. Jednak wiadomo, nie każdego obchodzi jakieś tam feng shui
Zrób tak, jak podpowiada Ci intuicja
Polecam Ci to forum, można spotkać tam profesjonalistów i poczytać jak kłaść i do jakiej wysokości płytki http://forum.muratordom.p...1AZIENKI-NASZE-!!!!!!
Ja nie przepadam za płytkami pod sam sufit, oczywiście zależy to od wnętrza i projektu całej łazienki.
_________________ Happiness can only come from inside of you and is the result of your love.
"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum