No niby tak ale jak się posmarowałam Durexem to mnie szczypało ;/ Piekło ;/ Czy jak mam to nazwac, nie było to aż tak tragiczne ale jednak dyskomfort był.
A inne sposoby nawilżania nie zdają regulaminu zbytnio bo są krótkotrwałe.
Nie pytajcie jaki dokładnie to był żel, może to była kwestia tego, że on był miętowy... I jechało nim na cały pokój
natka87, wiele dziewczyn polecało żel do usg, do kupienia w aptekach, kosztu-jakieś 5 złotych U mnie się sprawdza, więc może warto tego spróbować? (jak przyjdzie ochota )
natka87, też właśnie zauważyłam, że przy Rigevidonie mam problemy z nawilżeniem, teraz odstawiłam bo między innymi chcę zobaczyć co będzie się dziać
Żele i inne cuda mało co pomagają, co swoje nawilżenie to swoje...
może i dobry, ale ja przy nim nic nie czułam...żadnego tarcia... nie mówiąc o chłopie
no i teraz zauważyłam, że jak odstawiłam tabletki...libido znowu spadło nie jest już takie wysokie jak na tabletkach
Marika88 [Usunięty]
Wysłany: Czw 18 Lut, 2010 21:24
Witam!
Brałam Rigevidon 3 miesiące. napisze swoje odczucia, pierwsze 2 opakowania - non stop plamienia, spadek libido do stanu - bez kija nie podchodź, piersi tak wrażliwe ze nawet bluzka mi przeszkadzała no i ta suchość pochwy.
No i jedna wielka wada ze są ponumerowane 1,2,3, ostatnio ominęłam 1 i zobaczyłam to przy 15tej tabletce, na krwawienie czekałam jak na zbawienie, aż przyszło 5 dnia po odstawce.
Miałam je przepisane właśnie na podwyższenie libido, bo niby więcej hormonów, po wcześniejszym przyjmowaniu Kontraceptu, później Cilestu. Mój lekarz stwierdził że pewnie po każdych hormonach będe tak miała
anek napisał/a:
natka87, wiele dziewczyn polecało żel do usg, do kupienia w aptekach, kosztu-jakieś 5 złotych U mnie się sprawdza, więc może warto tego spróbować? (jak przyjdzie ochota )
Anek i taki żel do Usg można stosować tak jak żel intymny?? Jest bezpieczny?? Mi też po durexie piecze (tym do masażów)
Misia jesteś chyba jedną z nielicznych którym się libido podnosi po tabsach
też miałam plamienia do 2 opakowania. teraz jedynie mnie piersi pobolewają, jak już pisałam: jeżeli posiadałam jakieś libido to już go nie posiadam, suchość pochwy też męczy ale se mazne oliwką bambino i mam poślizg jak talala
Marika88, jest bezpieczny, skoro można go używać do badania waginalnego
Mnie osobiście trochę piecze, ale zaraz po nałożeniu, później przestaje.
_________________ permanentne siódme niebo
Marika88 [Usunięty]
Wysłany: Pon 22 Lut, 2010 16:10
Anek no w sumie też tak pomyślałam, spróbuje z tym żelem. Po durexie Play tez mnie piekło, spróbuje jak po tym żelu.
Wczoraj mieliśmy z mężem pierwsze współżycie po odstawieniu tabletek i było bosko, choć wiem ze może być jeszcze lepiej, niech tylko te tabletki ze mnie "wyparują".
'
emalf [Usunięty]
Wysłany: Pon 22 Lut, 2010 16:10
Czytam ten temat i zauwazam, ze prawie wszystkie macie problem nawilzaniem? Co takiego jest w Levonorgestrelu, ze tak hamuje to nawilżanie...Skrża sie na to te co biora Rigevidon oraz Microgynon i inne z Levonorgestrelem...
Chce zmienic pigulki i nie wiem co dla mnie bedzie najlepsze...jestem typem estrogennym chyba...(badan profilu nie robilam, ale ponoc bo fizjologii organizmu mozna dojsc do tego jakim sie ejst typem a mi wszytsko z estrogennego pasuje jak ulal...)
Didoczek, gdy stosowałam żel Durex to mnie piekło jak diabli, a żeby było śmieszniej na nałożeniu żelu się skończyło bo nie umiałam wytrzymać!!
Współżyję od 5 lat (z przerwą) nigdy po oliwce nie miałam żadnej infekcji, grzybicy itp. Jedynie w ciąży ale wtedy oliwka nie była mi potrzebna bo byłam mokra aż za bardzo + fakt że przy infekcjach kochać zbytnio się nie mogłam... Ale mam nadzieje że mimo braku skutków po oliwce, nic mi się nie stanie
natka87, wydawało mi się, albo pisałaś gdzieś, że używacie też gumek. Jeżeli tak to oliwka jest kiepskim pomysłem, bo środki na bazie oleju (w tym także dziecięce) mogą ją uszkodzić.
ale gumek używamy bo.. w sumie to mój kaprys i strach przed ciążą.. Wiec i łykam tabletki i używamy gumek. Masz racje z tym uszkadzaniem gumek, mój pierwszy raz po porodzie skonczyl sie biegiem do gina po "antykoncepcję po"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum