Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Rigevidon

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Justyce
Nie 26 Gru, 2010 22:57
Rigevidon
Autor Wiadomość
misia 

Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 10:47 

dziewczyny, teraz jestem w trakcie przerwy brania tabletek (od stycznia mam przerwę)
została mi recepta jeszcze na trzy opakowania
zacząć brać Rigevidon czy skonsultować się z lekarką?
jak myślicie?

a... dodam, że pierwsza miesiączka lekko się spóźniła
dwie następne były regularne

Didoczek 

Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 09:43 

warto podejsc do lekarza, czy wszystko jest ok.

poza tym, czy recepta jest jeszcze wazna?

nie kocha sie za coś lecz pomimo

misia 

Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 10:02 

Didoczek napisał/a:
poza tym, czy recepta jest jeszcze wazna?

źle się określiłam
mam dwa odpisy i jedną receptę (wystawioną 21.12.2009r.)
farmaceutka w tej aptece gdzie brałam odpisy powiedziała mi, że są ważne przez pół roku

jolka84
[Usunięty]

Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010 12:35 

Moje spostrzeżenioa co do Rigevidonu:
- biorę od 10 mcy i czuję się świetnie, jakbym w ogóle tabsów nie brała,
- zero plamień przez cały okres brania,
- krótki 4-5 dni, prawie bezbolesny okresik, wcześniej dosłownie zdychałam 7 dni,
- na początku przytyłam 3 kg ale chudzina jestem więc mi to nie przeszkadzało, teraz waga się utrzymuje , nie wzrasta i nie zmiejsza się,
- z libido różnie- raz się chce raz nie, ale nie wiem czy to przez tabsy,
- nawilżenie pochwy słabe ale odkrylismy z mężem żel Durex Play , który można z prezkami durex stosować (zawsze się zabezpieczamy jeszcze prezerwatywą) i muszę przyznać że bardzo nam on odpowiada do pieszczot, do gry wstępnej i do lepszego poślizgu przy seksiku- mąż mnie wymasuje, wypieści i leciutko plynnie wchodzi,
- ostatnio robiłam badania: morfologię krwi, markery funkcji watroby, parametry układu krzepnięcia- wyniki prawidłowe. Gin mi po niedzieli zrobi cytologię, usg i badanko piersi- myśle że bedzie ok i zapisze mi rigevidon na kolejne pół roku.
- za rigevidon płacę 6,49 złotych (12,27 zl na pudełku a w aptece 30 % rabatu) za opakowanie w aptece szpitalnej.
Jednym słowem polecam :D

Finka 

Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010 17:38 

jolka84, prawidłowo przyjmowane tabletki naprawdę wykluczają konieczność stosowania gumek :)

Poczytaj trochę forum, może akurat się przekonasz? :)

jolka84
[Usunięty]

Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010 18:22 

Wiem, wiem, ale paniczny strach i opór przed zajściem w ciążę powoduje, że wybraliśmy jeszcze dodatkowe zabezpieczenie, do tego jest ochrona przed chorobami wenerycznymi (chociaż jak mam jakieś zapalenie, albo grzybka to i tak faceta do siebie nie dopuszczam), jestem spokojniejsza, że nie zajdę i nie leci ze mnie po zbliżeniu :wink:
A szczerze mówiąc to ciekawe- jestem z moim Tomem już 5 lat i nigdy nie próbowaliśmy kochać się bez prezerwatywy, on też zawsze uważał za oczywiste, że jak seks to tylko z prezką, może warto by spróbować jak to jest bez gumki :?:

magdusia 

Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010 18:26 

jolka84 napisał/a:
może warto by spróbować jak to jest bez gumki :?:
hehe warto!!

Finka 

Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010 18:26 

jolka84 napisał/a:
może warto by spróbować jak to jest bez gumki :?:

no mi się tak zdaje :)

poczytaj ten temat :wink: http://www.antyforum.pl/j...zybko+tabletkom

jolka84
[Usunięty]

Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010 14:31 

Poczytałam, poczytałam, bardzo dokładnie dzięki za link :) Szczerze mówiąc to nie przekonałam się do sexiku bez gumki. Rozmawialiśmy- ja i T.- o tym wczoraj dosyć długo, wspólnie czytaliśmy wasze komentarze i utwierdziliśmy się w poglądzie, że nie chcemy mieć dzieci, ani teraz, ani w przyszłości, więc zrobimy wszystko, by do tego nie doszło. Jeżeli para stosuje antykoncepcję, ale pogodzi się z losem w razie wpadki to ok. My wolimy połączyć metody, by mieć jak najwiekszą pewność, że nie przydarzy nam się dziecko. Jesteśmy w pełni zdecydowani na życie tylko we dwoje. I to nie jest tak, że odbieramy sobie przyjemność. My dopiero, gdy jesteśmy pewni, że przy stosowaniu dwóch metod nic niechcianego nas nie spotka, gdy wiemy, że nawet, gdy tabletka z jakichś powodów nie zadziała jak powinna, to i tak mamy zabezpieczenie w formie prezki-dopiero wtedy czujemy pełną satysfakcję z bezstresowego, bezschizowego współżycia :jupi:

[ Dodano: Nie 11 Kwi, 2010 15:37 ]
Raz bardzo dawno na poczatku związku (T. mi o tym przypomniał ) spróbowaliśmy bez prezki. Po stosunku sperma ze mnie ciekła, do tego bolało jak wchodził. Z prezką natomiast wchodzi płynnie, bo wiadomo, że są one śliskie i lekko nawilżone, nic nie boli, nic nie wycieka, higiena swoja drogą, no i pewność i spokój, że nic/nikt nie zburzy naszych życiowych planów 8)

misia 

Wysłany: Pią 07 Maj, 2010 08:53 

Dziewczyny miałam przerwę w braniu tabletek, teraz postanowiłam brać od nowa.
Wyszło tak, że wczoraj wieczorem (ok 23 już) dostałam plamienia, ale dopiero dzisiaj rano okres rozkręcił mi się na dobre i dzisiaj też poszłam do ginekologa.
Wzięłam pierwszą tabletkę, ale czy jak wczoraj zaczęło się plamienie to będę zabezpieczona od razu jeśli wzięłam pierwszą dzisiaj rano?
Ginekolożka powiedziała mi, że jestem zabezpieczona, a wg Was?

Szczęściara 

Wysłany: Pią 07 Maj, 2010 08:55 

misia, jesteś ;) bo między 23.00 a "dzisiaj rano" nie minęło 24h, a więc wzięłaś tabletkę w pierwszym dniu okresu ;) jak dla mnie.

natalenka 

Wysłany: Sob 08 Maj, 2010 11:39 

Szczęściara napisał/a:
misia, jesteś ;) bo między 23.00 a "dzisiaj rano" nie minęło 24h, a więc wzięłaś tabletkę w pierwszym dniu okresu ;) jak dla mnie.

dokładnie.

misia 

Wysłany: Nie 13 Cze, 2010 23:42 

jestem przy 2 opakowaniu po przerwie
jak powiększały mi się piersi w 3 tygodniu to teraz już po 3 tabletce więc od 3 do 21 tabletki bolą mnie piersi
ciekawa jestem czy minie to po tych 3 opakowaniach.... :|

GlowGirl_23
[Usunięty]

Wysłany: Wto 15 Cze, 2010 20:06 

mnie piersi też okropnie bolały, aż byłam robic usg, ale po 3 miesiącach minęło samo, a innych skutkow ubocznych nie zauważyłam :)

enka 

Wysłany: Sro 28 Lip, 2010 16:04 

Dziewczyny, czy w przerwach miedzy braniem tabletek boli Was głowa? Bo mi już 3 dzień ma ją rozwalić. teraz pół biedy ale skonczyłam opak w pt a w pon myślałam, że mi ją rozsadzi :(

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi