enka, co prawda biorę novynette, ale mi też w przerwach głowa pęka. Wydawało mi się to normalnym objawem, nie zastanawiałam się czy coś jest nie tak... hmm.. ciekawa jestem co powiedzą na to inne antyforumki
enka, Mi moj lekarz przy przepisywaniu tabletek ostrzegal, ze to sie zdarza bardzo czesto i z tego powodu laczy sie opakowania, a ewentualne przerwy sie skraca. To bylo apropos pytania o migrany.. Jesli Twoje bole staja sie nie do wytrzymania, to chyba czas na zmiane...
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
sama ustalam czas trwania przerw? jeżeli np po 3 dniach a nadal bede miała okres?
No sama.
Nie okres, a krwawienie z odstawienia I to nie ma żadnego znaczenia, czy ono trwa jeszcze, czy już nie. Ja np dostaję 3ciego dnia przerwy, więc czy skracam, czy nie to i tak ono trwa jeszcze mimo, że zaczęłam brać pigułki.
Swoją droga, siedzisz już trochę na forum, a temat jest wałkowany bardzo często.
enka, Ja sobie ustalilam tak cykle, ze robie 23+5, bo czasem dramatycznie mnie obsypuje na twarzy w czasie przerwy. Natomiast gdy bralam Yaz (24+4) nie dostawalam w ogole krwawienia i bardzo mi to nie odpowiadalo. Sama musisz ustalic, jak Ci jest najlepiej. Rig sprzedawany jest po 3 blistry, wiec latwiej Ci bedzie dobierac z nastepnego. Najpierw po prostu zacznij 2 dni wczesniej - jak ja. Mam nadzieje, ze pomoze.
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
natalenka, nie interesowało mnie to gdyż brałam wg ulotki. A teraz pojawiły się bóle głowy - nie do zniesienia, dlatego nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego, że się powtarzam.
Czy możliwe jest aby po dłuższym braniu tabletek bez przerwy (mam na myśli odtawienie całkowite np na 2 mce) mogą one negatywnie wpływać na organizm, powodując to iż będe musiała zmienić na inne?
Głowa mnie boli już dziennie, piersi tak samo.. Czuje się fatalnie, pobolewa mnie podbrzusze. Krwawienie trwa dłużej nieraz niż 3 dni..
Mam je odstawić i iść po inne, czy zrobić przerwe na jakiś czas, zobaczyć czy to przez nie czuje się jak szmaciana sponiewierana lalka, a następnie znów łykać i wszystko będzie ok?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum