ano malo powiedziane, to pewnie moj microgynon tyz juz refundowany nie jest
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
bylam na stronie ministerstwa zdrowia, tam mozna wejsc w indeks lekow refundowanych, i zarowno microgynon, rigevidon jak i stediril sa na tej liscie, kosztuja tyle samo co kosztowaly...
_________________ Every day and night I pray,
Let the pendulum swing
Between a man and a woman.
ta aptekareczka powiedziała ze one nie sa refundowanebo nie przekraczaj minimalnej kwoty od ktorej leki sa refundowane....:/ kurcze wkurzyłam sie....no tak było za tanio trzeba było to zmienić....:(
to ciekawe czemu ginekolog zapisał mi rigevidon jesli stedril 30 to to samo a jeszcze tańszy....i ciekawe czemu rózne ceny...jak dla mnie troche bezsens...
to ciekawe czemu ginekolog zapisał mi rigevidon jesli stedril 30 to to samo a jeszcze tańszy....i ciekawe czemu rózne ceny...jak dla mnie troche bezsens...
bo niektórzy ginekolodzy maja podpisane kontrakty takie male ze beda przepisywac pigulki tej firmy i w zamian za to oni cos dostają. proste !
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
oj to tak samo jak z produkatmi spozywczymi, mąka jedna od drugiej niczym sie nie musi roznic ale producent i firma jedna ma drozsze ceny , inna niższe.
to normalne na rynku sprzedaży
tak samo jest z pigulkami, to tez produkt ktory sie sprzedaje przez roznych producentów
stad roznice cen
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
Wiara czyni cuda
sweet_girl [Usunięty]
Wysłany: Czw 09 Lut, 2006 14:47
tak rozumiem....ale to nei zmienia faktu ze dla mnie to bezsensowne
sweet_girl [Usunięty]
Wysłany: Czw 09 Lut, 2006 14:50
i szkoda ze juz nie sa refundowane:(i tak taniej wychodza niz inne....ale...były o połowe prawie tansze...moze zaproponowac ginekologowi zeby przepisał mi stedril wkoncu maja ten sam skład to po co przepłacać?:)
jak myslicie czy dac sobie spokój?
wkoncu i tak rigevidon tani...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum