crazy_me, z całym szacunkiem, ale 16, 17, nawet 18 to nie jest bóg wie ile i jest zrozumiałe, ze rodzice ustalają w domu pewne reguły, które musisz przestrzegać.
Mam "już właściwie" 25 lat, a i tak rodzic pozostaje rodzicem
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
przecież ma już właściwie 17
moim zdaniem 16 to 16 a nie właściwie 17. ja do dnia mojej 18 mówiłam, ze mam 17 po co się postarzać
po mojej 18 gadka mamy, 'nie jesteś pełnoletnia to masz mnie słuchać' zmieniła sie na 'nie zarabiasz na siebie i to ja cię utrzymuję więc licz się z moim zdaniem' ale z mamą mam w miarę dobry kontakt, więc i tak często stawiam na swoim.
Ostatnio zmieniony przez Curly Sro 09 Lip, 2008 13:34, w całości zmieniany 1 raz
Nie nie jestem jedynaczka... a w rofilu mam 16 bo urodziłam sie we wrześniu... Nie no ja rozumiem ze sie o mnie boją... ale to bylo śmieszne... wszyscy moi znajomi dopiero wychodzili a ja musialam grzecznie iść do domu... na szczęście teraz już sie troche bardziej dogadujemy...
no cóż, zważywszy, że to był rok szkolny to ja się nie dziwie, że ci kazali wracac o tej 20...przynajmniej im zależy bys sie wysypiała i miała czas na nauke...
w sumie- to masz odpowiedzialnych poprostu rodziców...
może teraz pogadam jak stara ciotka- ale jak widziałam w roku szkolnym jak panienki 15,16,17 latnie i w tym, że wieku chłopcy o 22 się plontali po ulicach z siatami z alkoholem, to sie zastanawiałam- gdzie ich rodzice, czy są aż tak ślepi i gdzie ich odpowiedzialnośc za dziecko...
a później jak coś się stanie, to wszyscy winni tylko nie oni...
Olga040590 napisał/a:
Mój tato cały czas boi się ,że będzie dziadkiem po raz kolejny. Nie ufa mi jak widać. A jak to jest u was??
może nie tyle nie ufa- chyba, że ma podstawy, co poprostu boi sie pewnie bardziej o ciebie i o to jak sobie bys poradziła, gdyby jednak do czegos takiego doszło...
a jak juz masz dziecko to nie dziwne, że boi sie podwojnie...
Spoko, ja nawet jak miałem 19 lat to musiałem być góra 0:00 w domu, no 0:30
Teraz to już ich trochę wychowałem, bo przychodzę nawet o 3:00, ale i tak ciągle się pytają "a o której wrócisz" A ja nigdy nie wiem
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
no coz ja mam 25 lat...i moja mama do tej pory pyta- gdzie idziesz, z kim i o ktorej bedziesz...
a jak długo nie wracam to dzowni- bo poprostu sie martwi...
a jakie miałam gadane jak wracałam o tej 24 do domu, od mojego ex fakt, musze przejsc ciemna i krzaczasta okolica...
ale chyba z wiekiem, człowiek rozumie, że to nie ograniczanie jego wolności, a poprostu troska i strach by dziecku cos sie nie stało...chociaz na siłe i tak nie ucoronia przed wszystkim
crazy_me [Usunięty]
Wysłany: Sro 09 Lip, 2008 13:41
No odpowiedzialni to oni są:) Znajomi śmiali się już, że na 18-stkę rodzice zrobią mi prezent i będę mogła wracać o 21
Wysłany: Sro 09 Lip, 2008 14:16
Powiem szczerze, że gdybym ja miała dziecko, to bym chciała, żeby wracało wcześniej do domu. Czasy mamy takie jakie mamy, strach wyjść na ulicę. Z drugiej strony wiele wypadków dzieje się w dzień, nawet w "centrum" miasta, a nie tylko pod osłoną nocy i w tzw. "niebezpiecznych dzielnicach." W każdym bądź razie, wiem, że bym się o swoje dziecko strasznie bała. Zresztą ja się zawsze boję, że komuś z moich bliskich, ktoś zrobi jakąś krzywdę.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Olga040590 [Usunięty]
Wysłany: Sro 09 Lip, 2008 14:32
Rzeczywiście ma rację że się martwi, tylko ja mu już zostałam tylko o mnie już się martwi. Z tym dziadkiem po raz kolejny to nie u mnie tylko u mojego rodzeństwo.
Tyle że wiecie jak to ojcowie, nie pogadają tylko będą rzucać jakieś słówka. Ja to bym chciała by tato ze mną rozmawiał. Ale to nie w jego naturze.
[ Dodano: Sro 09 Lip, 2008 14:36 ]
Aguuu To prawda zły dział wybrałam. Przepraszam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum