Jeździłyście kiedyś? Czy to fajny sport? Ciężko się uczy? Zaznaczam, ze nigdy nie jeździłam ani na łyżwach ani na wrotkach. Szybko się nudzi? Dobry dla kondycji?
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Jeździłam, ale niewiele. Nie jest to jakieś megatrudne, ale pewne manewry wymagają wprawy . No i trzeba się przyzwyczaić do tego, że te kółka jeżdżą też w tył .
Samo jeżdżenie jest moim zdaniem bardzo łatwe, ja jestem antytalentem jeśli chodzi o sporty wszelakie, ale rolki po prostu ubrałam na nogi i zaczęłam jeździć. Oczywiście mowie tu o jeździe po prostej, bez żadnych wygibasów
W ogóle bardzo fajny sport to jest, chociaż jeździłam bardzo mało - niespecjalnie jest gdzie pojeździć u mnie w okolicy...
Ale jakbym miała jeździć więcej, to na pewno dobrze jest mieć jednak jakies ochraniacze do zestawu
Poza tym znajoma narobiła mi smaka na wrotki. Ona ma czteroletnie bliźniaki i mówi, że dzieciaki biorą hulajnogi, ona wrotki i jeżdżą sobie, o! Też sobie może kupię za czas jakiś - i chyba jednak wrotki a nie rolki
Ja w sumie mam mieszane uczucia. Jak te 10 lat temu były rokli modne i wszyscy moi znajomi mieli, moich rodziców nie było stać. ale wtedy bardzo pragnęłam je miec.
teraz powróciłam do tej myśli, bo podobno fajnie wyrabiają mięsnie nóg, tylko pytanie gdzie będę jeździć?
dużego parku ze asfaltowymi ścieżkami u nas nie ma. Kampus - ale musiałabym w kółko jeździc poza tym to też parking, więc niebezpiecznie. Po centrum miasta tez nie bardzo bo duzo ludzi. Jedyne miejsce jakie mi do dłowy przychodzi to tama kilometrowej długosci. Ale to 10 km ode mnie, więc znów trzeba dojechać...
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
foxy [Usunięty]
Wysłany: Sro 11 Cze, 2008 20:49
Hanca napisał/a:
Jeździłyście kiedyś?
odkad dostalam je na komunie, to do dnia dzisiejszego smigam- oczywiscie juz na innych
Hanca napisał/a:
iężko się uczy?
poczatki byly trudne, ale zanim wychodzilam na ulice jezdzic, to wygladalam, jak hokeista- same ochraniacze, kask. oczywiscie upadki byly, ale im dluzej sie uczylam jezdzic, tym lepiej szlo
Hanca napisał/a:
Szybko się nudzi?
czy ja wiem... roznie to bywa, ale nie zawsze ja mam chec, zeby isc na rolki
Hanca napisał/a:
Dobry dla kondycji?
wg mnie rolki dzialaja na miesnie ud, przynajmniej u mnie tak bylo
hmm... jazda na rolkach podobna jest do jazdy na łyżwach... na łyżwach też potrafię tylko troszkę się poruszać a wrotki to wrotki - 4 kółka masz Nie wiem, jakie teraz robią wrotki, chyba tak, jak rolki - razem z butem, bo jak ja miałam wrotki (jakieś 20 lat temu hahhaha), to miałam takie na paskach przypinane do butów, ale też fajne były aczkolwiek wyrypać się na asfalt czy to na rolkach czy na wrotkach nie jest zabawnie
tradycyjne wrotki teraz ciężko znaleźć. też mi sie wydaje że te cztery kółka jakieś bezpieczniejsze
na rolkach jezdziłam, ale jak dla mnie były trudniejsze do opanowania- wiec poszły w kąt...
Tego się własnie boję...
Hanca a ja mysle ze przesadzasz....
czy wrotki czy rolki jak zaczynasz od poczatku to jednakowo bedzie sie nauczyc...
stabilniejsze czy nie kwestia przyzwyczajenia sie w pierwszych chwilach jak sie ma je na nogach..
wbrew pozorom wcale sie nogi w rolkach nie wyginaja-i w rolkach i we wrotkach trzeba nauczyc sie lapac rownowage i tyle...
jasne jest tez ze ladnych pare razy wywiniesz bo sie nie da innaczej ...
ale zasadniczo to nie wiem nad czym tu filozofowac
moze tylko nad tym jakie kupic zeby w miare porzadne byly....
Wysłany: Sro 11 Cze, 2008 22:36
super sa rolki ja kupilam jakies dwa miesiace temu,niestety od miesiaca kompletnie nie mialam na nie czasu ogolnie polecam te z decathlona na poczatek:sensowne ceny a i niezle jakosciowo sa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum