Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Rower

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Justyce
Czw 05 Sie, 2010 08:50
Rower

Czy masz rower i z niego (często) korzystasz?
Mam i korzystam
56%
 56%  [ 44 ]
Mam, ale korzystam bardzo rzadko lub w ogóle
25%
 25%  [ 20 ]
Nie mam, ale chcialabym jeździć
10%
 10%  [ 8 ]
Nie mam i nie mam zamiaru jeździć
7%
 7%  [ 6 ]
Głosowań: 58
Wszystkich Głosów: 78

Autor Wiadomość
kasiulla 

Wysłany: Pią 22 Kwi, 2005 22:10 Rower

ROWERU UZYWAJ, GDY:
- wkurzają ciebie autobusy, pociągi, tramwaje- ich ograniczone rozkłady jazdy, ich zatruwanie środowiska (niektóre), korki na ulicach
- chcesz schudnąć
- chcesz poprawić umięśnienie danych partii ciała- nóg, pupy, także ręce się wzmacniaja
- chcesz podziwiać widoki przyrody
- szukasz taniego, wygodnego transportu
- chcesz dojechać w miejsce niedostępne dla samochodu, tramwaju a za daleko na pieszko...
- chcesz trenować, brać udział w zawodach, wyścigach, rajdach
itd- można godzinami.

Rowery są cudowne :)
I daja tyle możliwości, korzyści.

TUTAJ W TYM TOPICU można pytać się o budowę roweru, naprawę, korzyści, jakie daje, gdzie najlepiej kupić rower, co warto dokupić, jaką trasę wybrać itp.

Zapraszam na rowerowe dyskusje- Rower to czyste zdrowie, zarówno dla nas, jak i dla środowiska :P

Didoczek 

Wysłany: Sob 23 Kwi, 2005 11:01 

zaznaczyłam mam i korzystam-tzn. zaczne korzystax jak go odczyszczepo zimie.na razie nie mialam na to czasu ale moze niedługo sie za to zabiore.

p.s. kasiulla fajny topic

nie kocha sie za coś lecz pomimo

marta
[Usunięty]

Wysłany: Sob 23 Kwi, 2005 12:30 

Tak kasiulla fajny topik.Ja wyciagnełam swój rowerk jak tylko śniegł znikł.Spędzamy razem 3 godzinki dziennie,a w weekendy wiecej.Mój rower jest stary,zwyczajny,ale i tak nie wyobrażam sobie życia bez niego!

kasiulla 

Wysłany: Sob 23 Kwi, 2005 12:41 

Czy umiecie same zmienić dętkę, jak złapiecie gumę? Albo naprawić drobne usterki, które mogą powstać w czasie jazdy? Jeśli nie, to mogę zredagować mały poradnik: Jak poradzić sobie w sytuacji, gdy rower mówi "KAPUT"?.

Polecam rajd rowerowy: http://www.rower.pr.radom.pl/index.php?id=1
Trasa dostosowana jest tak, że nie będzie ciężko- 40 km dziennie to ok. dwie godzinki jazdy przy założeniu, że jedziesz srednio 20 km/h. Naprawdę świetna sprawa- możesz dołączyć się na dowolnym etapie i jechać własnym tempem, byleby dojechać na nocleg na czas. Cena jest śmiesznie niska. Trasa: GDAÑSK-ODESSA.

Polecam także mój osobisty rajd rowerowy: zapraszam, może któraś z uczestniczek będzie chciala się dołączyć albo pojechać z nami kawałek? Jadę ja, mój chłopak i nasi koledzy- Trasa od morza (3miasto) przez zachodnią granicę Polski, południową i lądujemy w Bieszczadach. Zahaczymy o Niemcy, Czechy i Słowację- są chętne? (szukam dziewczyny najchętniej na rajd, bo ja nie będę miała po prostu z kim sikać :lol: )

Villemcia 

Wysłany: Sob 23 Kwi, 2005 13:01 

mam 2 rowery..
jeden domowy drugi normalny...
i obydwa popsute :(
zastanawiam sie czy do roweru normalnego i jego popsucia nie przyczynil sie moj pies :lol: bo w dniu jak do psa powiedzialam idziemy na rower, a pies mnie olal/zawsze go bralam by pobiegal przy rowerze / to tego samego dnia mi sie rower popsul :? :D

musze go naprawic...i zaczac w lato znow jazdy :D

eklerka 

Wysłany: Sob 23 Kwi, 2005 15:18 

a ja nie mam roweru i chyba w najblizszym czasie nie bede go miala.zreszta jezdzenie po ulicach mnie nie pociaga-balabym sie.

Cytrynka
[Usunięty]

Wysłany: Sob 23 Kwi, 2005 22:37 

witam
mam rower i czesto z niego koszytam :)

moni 

Wysłany: Sob 23 Kwi, 2005 22:48 

Kasiulka, uwielbiam rowerek, zreszta tak jak moi znajomi.Jezdzimy glownie wzdloz plazy hehehehe,tzn.od Brzezna do Sopotu, zachaczajac o przydrozne budki z piwkiem lub kawalek pustej plazy (tez z piwem) i do domku. Nogi jak galaretka, lekko wcieta ale szczesliwa wracam.
A nie, przepraszam ostatnio z mezem jechalam dosc szybko i bez piwka ale trasa ta sama.

Pati 

Wysłany: Wto 26 Kwi, 2005 18:31 

Mam rowerek i korzystam :) Wheeler Ride 800 :) W tym roku postanowilam jezdzic co weekend, bo w sumie tylko wtedy mam czas :) Tym bardziej, ze znajomi z pracy tez maja rowerki i razem jezdzimy nad jeziorko... na grilla i piwko hehe :D

Pozdrowionka

kasiulla 

Wysłany: Sro 27 Kwi, 2005 22:14 

moni, ta traska jest sympatyczna, zahacza o Jelitkowo a stamtąd 5 minut do mojej babci u której często bywam :) Wiec raz będzie trza się tam spotkać! (np. na piwko... :roll: ) :P

Juliette 

Wysłany: Sro 27 Kwi, 2005 22:24 

Ja mam rowerek ale od lat leży w piwnicy sobie :(

Ogolnie rzecz biorac bardzo lubie sama jazde na rowerze i wierze ze to samo zdrowie...ale dla mnie jednak nie
kilka lat temu jak jezdzilam na rowerze , robilam sobie mala rzogrzewke przed wsiadalam i jezdzilam..

ale CO NIESTETY NAJGORSZE jak dla mnie

podczas pedałowania mialam takie skurcze miesni w udach ze katastrofa nie moglam wytrzymac az i tak jazda na rowerze zamienila sie w sumie w cos co nie sprawialo mi juz przyjemnosci..bo co to za przyjemnosc jezdzic jak cie co chwile skurcz chwyta
Myslalam ze po dluzszym czasie jezdzenia przejdzie, ze miesnie musza sie rozciagnac ale niestety to nic nie dalo.
Do dzisjak wsiada na rowerek stacjonarny w domu czasami bo mam ochote cos porobic...to niestety skurcze nadal mnie chwytaja

Ale tak..zazdroszcze wsyztskim tym ktorzy jezdza
rowerkiem do lasku
nad jeziorko
na łaczke...

moni 

Wysłany: Sro 27 Kwi, 2005 22:24 

Kasiulka, kiedy chcesz, jestem tam co 2 tydzien, ale fajnie by bylo:)

Wiedźma 

Wysłany: Sro 27 Kwi, 2005 22:36 

mam Gianta , korzystam jak na razie w weekend, i jeżdze sobie albo sama z wolkmenem albo ze znajommi itd

kasiulla 

Wysłany: Sro 27 Kwi, 2005 23:31 

też mam Gianta- Bouldera 880. Z walkmenem nie radzę, u nas taki jeden z wolkmenem to pod pospieszny wpadl...

Moni, jak będę to na bank dam znać ;)

frog
[Usunięty]

Wysłany: Czw 28 Kwi, 2005 07:43 

ja i połówek uwielbiamy rowerowe wycieczki. niestety w tym roku jeszcze sezonu nie zaczęliśmy, bo nie mamy czasu, żeby oddać rowery do serwisu na generalny przegląd.
nasze rowery to Meridy - bardzo sobie chwalimy ich jakość.

Odpowiedz do tematu