moona89, dzięki, ale tu u mnie w domu nie przejdzie. chciałam sałatkę, bo nakupiłam tych oscypków i już nikt nie chce ich jeść, więc myślałam, że w sałatce przemycę
1 zupka ostra Vifon
papryka (może być w occie)
groszek
kukurydza
1 cyc z kurczaka
makaron zalać wodą i zaczekać aż napęcznieje, cyca pokroić w drobne kawałeczki obtoczyć w tej przyprawie co byłą w zupce, podsmażyć na tym tłuszczu co był w środku. Połączyć wszystko, dodać trochę majonezu i gotowe.
PYCHA
_________________ Zapraszam na moje aukcje!-Stroje kąpielowe, czapki dziecięce Promocja dla FORUMEK!
Na hasło (w wiadomości do Sprzedającego) "Antyforum, nick" przy zakupach powyżej 80zł, wysyłka GRATIS
Ja ostatnio robiłam prościej podobną. 2-3 zupki ostre+łagodna, zalać wodą z tymi wszystkimi przyprawami, tak, żeby tylko makaron napęczniał, dodać kukurydzę, groszek, fasolkę, marchewkę gotowaną czy co kto tam woli, do tego trochę majonezu.
Kilka minut roboty, a jakie dobre
Tak to jest, jak człowiek sobie nagle przypomni, co z czym można pomieszać, żeby wyszła fajna sałatka, jak rozejrzy się dobrze po lodówce:
- 2 pomidorki
- jajko
- ogórek konserwowy
Wszystko wymieszać, dodać sos jogurtowy albo jogurtowo-majonezowy, doprawić według uznania - ja dałam taką śmieszną mieszankę przypraw do dań meksykańskich i jeszcze do tego pieprz. Pyszniutkie
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
a ja zapodam przepis na sałatkę którą dziś zrobiłam
- 1 ugotowana pierś z kurczaka
- woreczek ryżu
- 2-3 ogórki kiszone, takie większe
- papryka konserwowa
- sól, pieprz
- majonez
Ugotować ryż i pierś. Następnie pokroić w kostkę pierś, ogórki, paprykę. Wymieszać wszystko razem z ryżem, doprawić solą pieprzem i dodać majonezu.
Pychota!
_________________ Zapraszam na moje aukcje!-Stroje kąpielowe, czapki dziecięce Promocja dla FORUMEK!
Na hasło (w wiadomości do Sprzedającego) "Antyforum, nick" przy zakupach powyżej 80zł, wysyłka GRATIS
Dzisiaj poprawiliśmy sobie humor taką oto sałatką:
- pęczek rukoli
- 1 papryka (czerwona, ewentualnie żółta)
- 1 duża gruszka (opcjonalnie brzoskwinia, sądzę, że melon to też byłaby ciekawa opcja, taki cantaloupe na przykład hmm)
- 2 małe awokado
- ser pleśniowy łagodny (camembert, brie - ja wzięłam opakowanie 200g, więc raczej taki większy)
- płatki migdałów (pomyślałam sobie, że orzeszki pinii następnym razem - to mógłby być strzał w dziesiątkę - albo pestki dyni)
No i wiadomo, wszystko pokroić w kosteczkę, wymieszać, posypać płatkami migdałów i pochłonąć. Uwaga, znika w ekspresowym tempie, więc w przypadku obecnej przy stole konkurencji polecam zawczasu nałożyć sobie więcej
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum