gwalt jest tylko wtedy kiedy doszlo do stosunku plciowego bez zgody kobiety.
Może w świetle prawa. Ale potocznie sie nazywa gwałtem wszystko, co sie rboi wbrew naszej woli. Do tego jeśli jest to czynność seksualna, to tym bardziej.
No i ma rację szmaja.
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
no tak ale jesli chodzi o kwestie prawna nie sa sadzeni o gwalt.. jedyne czego szkoda to to ze nie sa sadzeni jak dorosli ludzie bo z takich zwyrodnialcow nic nie wyrosnie. a nasteona rzecza jaka moga zrobic to jest wlasnie typowy gwalt..
sweet_girl [Usunięty]
Wysłany: Sob 04 Lis, 2006 12:13
m-s napisał/a:
Dla mnie żadna różnica. Myślę, że to że to było "tylko" molestowanie pod wzg. prawnym nie poprawiło jej samopoczucia.
Nie pytalam sie czy to jest dla Ciebie jakas róznica tylko co jej tak naprawde zrobiono Bo czasami nazewnictwo jest mylne,to samo słowo dla kazdego moze znaczyc co innego ja nie zamierzam ich w zaden sposob usprawieliwiać ani rozpatrywac to w kategoriach mniejszego zła,bo było to molestowanie a nie gwałt,chciałam poprostu wiedziec co sie tam zdarzyło,bo nie wiedziałam jak to rozumiec czy całkiem dosłownie czy nie......
To akurat było odpowiedzią na to, że pod względem prawnym to było molestowanie. A sytuacja jest dość dokładnie niestety opisana w linku, który jakiś czas temu tu wstawiłam.
Wysłany: Sob 04 Lis, 2006 12:21
ehh,ale ja juz chyba tego nie chce czytac....dlatego tez długo tego tematu unikałam,ale jakos teraz sie skusiłam na napisanie jak przeczytałam o tym"gwałcie" nie chce juz o tym myślec ,bo tylko złosc mnie bierze,to juz zycia tej dziewczynce nie przywróci a takie samo gadanie tez nic nie da.O sytuacjach jakie panuja w gimnazjum dobrze wiem,bo nie tak dawno z niego wyszłam przeciez. Poza tym czesto docieraja do mnie wiadomosci co sie tam dzieje oczywiscie nie mozna uogólniac,ze wszyscy i wszedzie!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum