Ta, słyszałam o tym w radiu. To dla mnie niepojęte po prostu, tym bardziej, że jestem w końcu niewiele od niej starsza... Ludzie nie reagowali, bo moim zdaniem po prostu bali się dostać wpierdol od tamtej rozrywkowej grupki. Często tak jest, że inni nie reagują, bo się boją. A nauczyciele rzadko przestrzegają tej zasady, żeby ktoś sprawdzał klasę.
Eh.
wlasnie slyszalam wypowiedz OJCA jednego z tych chlopakow ! ktorzy brali udzial w tym zbiorowym zdarzeniu , ze to szkoła jest WINNA temu, bo on jesli oddaje dziecko pod opieke do szkoly to tam nie ma prawa sie nic zlego zdarzyc, bo chlopcu on nie ma nic do zarzucenia bo wychowywal go dobrze. -To byla tylko dla nich zabawa-
No to rzeczywiscie swietnie go wychowal ! Jak slysze takich ludzi to po prostu rece mi opadaja !
Pozostawiam kwestie tego , ze nie powinno byc sytuacji ze klasa pozostaje bez zadnej opieki nauczyciela, ale chodzi mi o to ze rodzice takich dzieci w tych styuacjach tradycyjnie obejmuja jedno stanowisko- moje dziecko jest grzeczne, to wina szkoly ze tak sie zdarzylo (mimo ze molestowal i bil )
I nawet slowa Giertycha ze kara dla nich powinno byc przeniesienie do specjalnego osrodka jakiegos w odosobnieniu bo sa zagrozeniem dla wszystki (z czym sie zgadzam ze jest to ogromne zagrozenie dla innych, nawet przeniesienie ich do innej szkoly nic nie da)
to ja juz naprawde nie wiem jakie powinno byc wyjscie z takiej sytuacji....
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
nie tylko ty rose jestes w szoku , ja jak o tym usłyszałam tez bylam
wiesz rose ja obserwujac dzisiejsza młodziez uwazam ze jest ona corazz gorsza a wplyw naa to ma kilka czzynników np. odebranie n-lom pewnych praw, internet , znieczulica ogólna paanująca wsród ludzi , postawy rodziców np . wypowiedź ojca jednego ze sprawców zdarzenia ogólnie jego syn jest dobry a zzła to jest szkoła i n-le tylko czego on w takim razie nauczył dziecko i jakie wartości mu przekazywał
wspólczuje tej dziewczynce i rodzicom (')(')(')
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
wypowiedź ojca jednego ze sprawców zdarzenia ogólnie jego syn jest dobry a zzła to jest szkoła i n-le
no dokladnie to jest to o czym pislaam wyżej
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
Moja Mummy jest nauczycielką w dość ciężkim LO i powiem Wam, że sytuacje typu "moje dziecko! nigdy!" itp. są po prostu nagminne. Wszyscy dookoła są winni poza ich kochanym dzieckiem, które jest no aniołek wcielony.
Normalnie nie wiem, co napisać... Te dzieciaki z gimnajum chyba zupełniej inaczej postrzegają zabawę niż my w ich wieku... No ale postawa pt:"moje kochane dziecko to chodzący aniołek", to chyba od zawsze była...
Just another girl left in tears.
No comments - a bydło profilaktycznie kastrować....
Niestety uroki pajdokracji - wszystko w obecnych czasach kręci się wokół dzieci i mlodzieży, młodość jest na topie, a pan W. Golding był bardzo dobrym psychologiem dzieciecym i wiedział co się dzieje, gdzy dzieciaki sa pozostawione same sobie.
Za to pan Rousseau powinien być pośmiertnie powieszony za rozpoczecie tego trendu pareset lat temu - dziecko istota niewinna - dobre sobie... właśnie widzimy skutki "wychowania naturalnego'
I nie zwalajta wszystkiego na tv i internet czy playstation - to brak socjalizacji jest tu winny (jeżeli dziecko nie będzie wychowywane, to nie ma znaczenia czy podpatrzy przemoc na ulicy czy w filmie - tego się nie uniknie).
Oj - człowiek to najobrzydliwsza bestia pod słońcem, a dziecko jest tego najjaskrawszy przykładem...
_________________ CHLEBA I PRACY DLA WSZYSTKICH!!! SALAMI DLA WYBRANYCH!!!
Juliette moja mama zgadza sie z Tobą tylko dodaje fakt że ojciec nie zdążył zauważyć iż wychowuje erotomona w tym przypadku ojciec jest tak samo winien jak jego syn skoro twierdzi że go dobrze wychował
_________________ Kiedy odejdę zostaniesz sam, sam jak ja gdy jeszcze byłam. A.Kobiec
ogladalam to w faktach.... najlepsi byli ojcowie tych chlopakow..cytuje jednego"no przeciez to normalne jak sie do szkoly chodzi..zartowali sobie.." fantastyczne zarty...
szkole skonczylam nie tak znowu dawno ale kurde takich jaj to nie bylo nigdy...
moje ogolne zdanie jest takie ze dzieciakom to teraz odpieprza, zarty zartami i wyglupy tez sa dopuszczalne ale cos takiego to mi sie w glowie nie miesci.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum