czy ten lek 'po', jest bezpieczny? Czy na pewno nie będzie komplikacji? ;/
Szczęściara napisał/a:
. Escapelle (tabletka 72 po), ale jest to bomba hormonalna i warto unikać jej przyjmowania.
Czytasz w ogóle co sie do Ciebie pisze?
Nikt Ci nie powie jakie sa szanse, ani jakie warunki w pochwie ma Twoja dziewczyna.
Zagrożenie ciążą jest, mozna je zmiejszyc (nie zniwelować do 0 ) przy pomocy tabletki "po", ale to duza dawka hormonów i organizm różnie reaguje.
Zobacz temat Escapelle, w pierwszym poście jest ulotka i wymienione skutki uboczne.
Nie chcecie dzieci to sie zabezpieczajcie.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
rubberface, Sprecyzuj komplikacje?
Duża dawka hormonów, średnia przyjemność, ale od tego się nie umiera. Od ciąży też nie.
Stpsunki przed owulacyjne są obarczone jakimś tam ryzykiem. Jeśli kobieta ma długie cykle to ryzyka mniejsze (plemniki wyzdychają przed owulacją). Na takim gdybania opera się metoda kalendarzyka czyli słynna watykańska ruletka. Stąd daleko idące założenie że stosunki podczas krwawienia są bezpieczne. Ano nie do końca.
U każdej kobiety jest ciutke inaczej, wot i wsio.
Niezabezpieczony stosunek ZAWSZE może zakończyć się zapłodnieniem. No przykro mi, ale stąd się biorą dzieci.
Co chcesz usłyszeć? Że wszystko będzie dobrze, czy rzetelną odpowiedź na pytanie?
_________________ Life is what happens when you have different plans
Chodzi mi o to właśnie, czy to nie zagraża zdrowiu, lub życiu? Ale odpowiedź juz uzyskałem.
Moja dziewczyna miała ostatnio cykl 33 dniowy, dzisiaj w nocy skończyła krwawić, to był 7 dzień( od środy do wtorku). Czy szanse są mniejsze? Właśnie co z tym kalendarzykiem? Wg niego od razu po krwawieniu są dni niepłodne. Ja się na tym nie znam ;/ jestem facetem i nie wiem, jak to działa ;(
Ja się na tym nie znam ;/ jestem facetem i nie wiem, jak to działa ;(
sporo ginekologów to faceci
dziewczyna tez nie wie od razu jak to dział, po prostu trzeba sie tego nauczyć.
kazdy seks bez zabezpieczenia grozi ciązą, o ile nie prowadzi sie pełnej, regularnej, długoterminowej obserwacji wielu objawów - temperatury, śluzu, ułożenia szyjki macicy...
inaczej nie mozna obliczyć kiedy wypadają dni płodne.
i tyle.
przed zabieraniem się za seks radze sie o tym wszystkim douczyć i nie ryzykować stosunków bez zabezpieczenia.
Albo zorientować sie w metodach antykoncepcyjnych i wybrac cos dla siebie.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum