Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Seks bez gumki w 5 dniu krwawienia ;/

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Guzik
Pon 01 Sie, 2011 20:53
Seks bez gumki w 5 dniu krwawienia ;/
Autor Wiadomość
rubberface 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 20:24 Seks bez gumki w 5 dniu krwawienia ;/

Witam!
Wczoraj współżyłem z moją dziewczyną, bez zabezpieczenia, gdyż byliśmy pewni tego iż w czasie krwawienia nie może dojść do zapłodnienia, ale potem dowiedziałem się, że plemniki potrafią żyć nawet 72 godz! Moja dziewczyna krwawi od środy. Czyli dziś jest to jej 6 dzień;/ pragnę zaznaczyć, że krwawienie, często się opóźnia (nie występuje regularnie). Jestem przerażony! Nie wiem co robić? Czy możliwe jest, że moja dziewczyna zajdzie w ciąże? Jaki środek mógłby temu zapobiec, bez żadnych komplikacji zdrowotnych? Jakie środowisko jest dla plemników najlepsze i czy w czasie krwawienia i bezpośrednio po jego zakończeniu, są spełnione warunki, pozwalające przetrwać plemnikom? Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam

Szczęściara 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 20:30 

W trakcie krwawienia jest nikła szansa na zajście w ciążę. Ale zawsze jakaś występuje. Nie ma środka, który
rubberface napisał/a:
bez żadnych komplikacji zdrowotnych
zapobiega w takiej sytuacji zajściu w ciążę. Ew. Escapelle (tabletka 72 po), ale jest to bomba hormonalna i warto unikać jej przyjmowania. Uważajcie na przyszłość, niech dziewczyna zrobi za 2 tygodnie test ciążowy.

rubberface 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 20:36 

Chciałbym jeszcze się czegoś dowiedzieć w sprawie tych warunków pozwalających przeżyć plemnikom. Słyszałem, ze bezpośrednio po zakończeniu krwawienia środowisko jest kwaśne i nieprzyjazne dla plemników, czy to prawda? Nie chciałbym, żeby moja dziewczyna zażywała jakichkolwiek środków, które niosą z sobą komplikacje zdrowotne;/ także dziękuje za poradę dotyczącą unikania tego leku ;)

Czarownica 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 20:43 

Nikt nie radził wam unikać brania escapelle za wszelką cenę, raczej rozwagę. Największe komplikacje niesie niedouczenie i uprawianie seksu bez zabezpieczenia.

Bezpośrednio po krwawieniu jak najbardziej może zajść w ciążę.

Proponuję się douczyć, a nie "słyszeć". Zwłaszcza jeśli się o nią troszczysz. I zwłaszcza jeśli nie planujecie obecnie dziecka.

Szczęściara 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 20:43 

Teoria teorią a praktyka swoje. Ale ja bym się jakoś specjalnie nie przejmowała...

rubberface 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 20:51 

Mam nadzieję, że niepotrzebnie się przejmuje, ale z własnej głupoty mogę zniszczyć życie dziewczynie;/ ona chciała studiować;/ naprawdę nie chciałbym tego ;/ na pewno nie teraz ;/

Szczęściara 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 20:55 

rubberface napisał/a:
z własnej głupoty mogę zniszczyć życie dziewczynie;/
jeśli ona też chciała uprawiać seks, to nie jest tylko Twoja głupota...

rubberface napisał/a:
ona chciała studiować;/
a czy dziecko przekreśla studia w XXI wieku? :roll:

Jak macie tak dramatyzować, to lepiej się wstrzymajcie od współżycia...

liska 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 21:02 

rubberface napisał/a:
mogę zniszczyć życie dziewczynie;/

To ja Cię jeszcze oświecę, że to nie tylko o jej życiu mówimy :/

www.shapshaptravel.com

rubberface 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 21:03 

Nie przekreśla, ale jest to uciążliwe zapewne;/
Czarownica napisał/a:
Proponuję się douczyć, a nie "słyszeć". Zwłaszcza jeśli się o nią troszczysz. I zwłaszcza jeśli nie planujecie obecnie dziecka.
nie każdy jest doktorem w tych sprawach i nie każdy musi wiedzieć o wszystkim. Poprosiłem tu o pomoc, a nie o karcenie mnie.

Czarownica 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 21:07 

Doktorem nie trzeba być, żeby wiedzieć skąd biorą się dzieci. Z tego co pamiętam to w podstawówce o tym uczyli.

I douczenie nikogo nie boli, a może zapobiec niechcianym ciążom....

Poza tym uważasz, że powinnam głaskać po główce? :)

liska 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 21:09 

rubberface, No przecież pomagamy :)
Piszą Ci dziewczyny, co o tym myślą. Szanse małe, ale są. Jeśli dziecko to koniec świata dla Was, lecicie po tabletkę po. Im szybciej tym lepiej.

rubberface napisał/a:
nie każdy jest doktorem w tych sprawach

Daj spokój , XXIw, internet - jeśli czegoś nie wiesz to dlatego że nie masz ochoty. Dla pocieszenia dodam, że nie jesteś sam. Tego typu pytanie zdarzają się przerażająco regularnie.

www.shapshaptravel.com

rubberface 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 21:10 

Nic nie uważam, po prostu chciałbym wiedzieć. Tj moja wina i ja o tym wiem, ale nie tego tyczy się moje pytanie. Mogłabyś odpowiedzieć na część dotyczącą warunków? Dziekuje ;)

[ Dodano: Pon 01 Sie, 2011 21:12 ]
liska napisał/a:
Dla pocieszenia dodam, że nie jesteś sam. Tego typu pytanie zdarzają się przerażająco regularnie.
ciekawi mnie, ile procent z nich ma dzieci ? ;/ wiem, ze pomagacie, ale jestem w szoku ;/

Czarownica 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 21:12 

Cytat:
Bezpośrednio po krwawieniu jak najbardziej może zajść w ciążę.

odpowiedziałam, jakbyś się czytał, a nie czuł się skarcony, to byś zauważył.

Jak się nie chce dzieci, to się zabezpiecza. Pigułki, prezerwatywy, npr, jest tyle metod, że nie trzeba liczyć na łut szczęścia.

liska 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 21:17 

rubberface napisał/a:
Chciałbym jeszcze się czegoś dowiedzieć w sprawie tych warunków pozwalających przeżyć plemnikom

Warunki są zmienne, zależą od dnia cyklu. Problem w tym, że bez prowadzenia obserwacji cyklu (temperatura + śluz) dziewczyna raczej nie może określić momentu owulacji. Jeśli przyjmiemy że krwawienie to faktycznie okres (again, teoretycznie nie zawsze można być tego pewnym bez prowadzenia obserwacji) to szanse są małe. Jak małe? Ano takie pomiędzy bardzo małymi a średnio małymi. Nie wiadomo.

Ja bym tabletki nie brała, ale też ja wychowywać owocu Waszego słodkiego zapomnienia nie będę...

www.shapshaptravel.com

rubberface 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 21:19 

Szczęściara napisała, że szanse są nikłe, Ty piszesz, że jak najbardziej może ;/ a czy ten lek 'po', jest bezpieczny? Czy na pewno nie będzie komplikacji? ;/

Odpowiedz do tematu