Cześć, mam pytanie dotyczące składu tabletek antykoncepcyjnych.
Na opakowaniach wszystkich tabsów jest podany skład: mg i nazwa hormonu + drugi hormon. Czy mogłybyście mnie podedukować i napisać który jest "estrogenem" a który innym hormonem?
Będę bardzo wdzięczna:)
hebsana [Usunięty]
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 08:35
eee...a to nie piszą nazw dokładnie? kurde...nie mam jak sprawdzić, jak jest na moich, bo nie jestem w domu teraz...weź sobie na doz.pl napisz. Tam fachowcy odpowiadają na pytania, oprócz tego, że to apteka jest. I sobie przy okazji ceny sprawdź, bo wydaje mi się, że najtaniej tabletki są tam...no ja nie znalazłam tańszych.
hm...ale chyba jak estrogen, to estrogen, co nie...a jak inny, to piszą, że inny...no zgłupiałam już.
Na opakowaniach wszystkich tabsów jest podany skład: mg i nazwa hormonu + drugi hormon. Czy mogłybyście mnie podedukować i napisać który jest "estrogenem" a który innym hormonem?
Estrogen to zwykle etinylestradiol, najczęściej w dawkach 0,02 mg, 0,03 mg lub 0,035 mg. Ten drugi składnik jest zatem progestagenem.
hebsana, chciałabym zauważyć, że ten post nie wniósł nic do dyskusji, zajrzyj, proszę, w regulamin forum.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum