Rok temu zostały mi przepisane tabletki novynette po 3 dniach ich brania wymiotowałam praktycznie non stop przez dwa dni, oczywiście nie było to zatrucie pokarmowe i tego jestem pewna! a zatrucie tabletkami. Od razu przestałam je brać dostałam po 3 dniach okres i do tej pory nie brałam już żadnych innych hormonów. Ginekolog powiedział mi że skoro po nich tak bardzo wymiotowałam to już żadnych tabletek nie będę dobrze tolerować i po każdych pewnie będę wymiotować. Stwierdził, że niektóre kobiety juz tak mają
Mimo wszystko przepisał mi następne trójfazowe Milvane, teraz stoję przed decyzją czy zacząć je brać i zacząć normalnie się kochać bez tego ogromnego stresu czy ryzykować znowu zatruciem organizmu.
Lekarz dodał też że skoro tak wymiotuję po hormonach to nawet nie będę mogła stosowac wkładek czy spirali.
Co radzicie próbować tych milvane czy odpuścić sobie eksperymenty na organizmie ? A jak odpuścić to co robić ;( nie chcę polegać na samej prezerwatywie :/
Ostatnio zmieniony przez Guzik Pon 03 Paź, 2011 08:27, w całości zmieniany 1 raz
kaśka82, a skąd wiesz, że to nie było zatrucie/wirus?
Tabletki to nie cukierki, owszem, ale nie są to toksyczne bomby zatruwające w mgnieniu oka organizm...
kaśka82 [Usunięty]
Wysłany: Wto 06 Lip, 2010 12:47
Finka kiedy brałam novynette przez tydzień jadłam to samo co wszyscy w domu nic więcej, poza tym nie wiem czy kanapki, herbaty i zupy byłyby mnie w stanie zatruć aż tak. Gdybym się zatruła jedzeniem moi domownicy równiez by wymiotowali a oni nie mieli żadnych problemów, zresztą jestem pewna że to było po tabletkach !!! Sam lekarz stwierdził że są takie kobiety (wprawdzie jest ich mało) które tak własnie reagują na hormony.
kaśka82, jest wiele indywidualnych reakcji organizmu, mogłaś równie dobrze złapać grypę żołądkową ...
Po prostu śmieszne mi się wydaje mówienie o "zatruciu tabletkami'.
Ok, w skutkach ubocznych są wymienione wymioty, co nie znaczy, że wymiotować będziesz po każdych tabletkach. Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz.
Zawsze można zainwestować w metode omijającą przewód pokarmowy, albo tabletkę jednoskładnikową.
kaśka82 [Usunięty]
Wysłany: Wto 06 Lip, 2010 13:01
Ok widzę że nie przekonam cię o tym że to jednak było po tabletkach.
Inna metoda hormonalna nie wchodzi w grę bo to nie kwestia drogi przyjmowania hormonów a w ogóle obecnośc ich w organizmie powoduje takie skutki.
kaśka82, nie masz takiej pewności, bo wzięłaś tylko jeden rodzaj pigułek, i to zaledwie 3 dni. Może faktycznie nie możesz brać pigułek, może możesz mieć plastry czy nuvaring - skąd wiesz, że Twój lekarz jest nieomylny?
kaśka82, jeśli faktycznie byłabyś uczulona na hormony (?) to lekarz by ich Tobie raczej nie zapisał. IMHO miał na myśli, to że niektóre kobiety mają po tabletkach nudności - jest to jeden ze skutków ubocznych.
Według mnie opisałaś efekty jakiegoś wirusa, to że nikt z Twojej rodziny go nie przeszedł o niczym nie świadczy.
Na Twoim miejscu spróbowałabym innych tabletek, skoro chcesz stosować hormony. Może inne tabletki będziesz lepiej znosić.
_________________ Life is what happens when you have different plans
Wysłany: Wto 06 Lip, 2010 13:22
dziewczyny mają sporo racji. nie można określić, że jest się "uczulonym" na hormony biorąc jeden ich rodzaj. wiele dziewczyn też miało różne skutki uboczne po jednych tabletkach a po drugich nic się nie działo.
ja nigdy nie brałam hormonów, szkoda mi mojego organizmu. jak nie chcesz tabletek to zawsze pozostają gumki czy NPR.
kaśka82 [Usunięty]
Wysłany: Wto 06 Lip, 2010 13:23
Liska lekarz nie chciał mi ich przepisać tylko tak go prosiłam że w końcu stwierdził że możemy spróbować jeszcze z jednymi, ale on nie jest przekonany.
Spróbuję tych milvane i zobacze jak będe reagować.
Hmm ciekawe czemu akurat wybrał Milvane - w każdym razie spróbuj może będzie ok........jeśli znowu będziesz miała takie objawy to ja bym raczej próbowała w plastrach, NuvaRing albo tabletce jednoskładnikowej.
Wysłany: Wto 06 Lip, 2010 14:15
Palmal a są tacy którzy zlecają ?
nie nie zlecił mi żadnych badań, powiedział że jak po tych nowych będę się źle czuć to nie ma dla mnie już innej opcji tylko gumki.
Palmal a są tacy którzy zlecają ?
nie nie zlecił mi żadnych badań, powiedział że jak po tych nowych będę się źle czuć to nie ma dla mnie już innej opcji tylko gumki.
Zmień lekarza, szkoda Twojego zdrowia i pieniędzy wyrzucanych w błoto.
Wysłany: Wto 06 Lip, 2010 16:47
dokładnie, przed tabletkami warto zrobić badania by dobry lekarz przypisał odpowiednie tabletki dla Ciebie, tak by w największym procencie uniknąć takich historii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum