palmal, żadne badania nie przyczynią się do tego, że lekarz dobierze lepsze czy gorsze tabletki, w tym wypadku zostaje metoda prób i błędów.
Coo nie zmienia faktu, ze wypadałoby zrobić badania krwi na krzepliwość, próby wątrobowe, zbadać piersi, zrobić badanie ginekologiczne zanim zacznie się stosować antykoncepcję hormonalną.
Wysłany: Wto 06 Lip, 2010 18:00
miałam na myśli podstawowe badania, by sprawdzić kondycję organizmu, wybaczcie jeżeli wprowadziłam w błąd. przez ten upał mózg mi paruje
kaśka82 [Usunięty]
Wysłany: Wto 06 Lip, 2010 19:49
Macie rację z tym lekarzem, ale tak ciężko znaleźć takiego który zleci badania :/ Byłam wcześniej u 4 różnych i żaden z nich tego nie zrobił, więc wychodziłam z receptą na pigułki i rezygnowałam z ich zakupu bo bałam sie że mogą mi zaszkodzić. W końcu stwierdziłam że może to nie jest takie istotne skoro żaden z lekarzy nie skierowałam mnie na badania.
Wysłany: Sro 07 Lip, 2010 10:56
niestety z wypisywaniem skierowania na badanie nie tylko giny maja problem. ja mam tak z rodzinnym. jak nie powiem żeby mi zlecił to mnie nie skieruje. niestety często trzeba się tego domagać a jak tu się domagać jak się nie wie, że badania są konieczne?
kaśka82 [Usunięty]
Wysłany: Nie 18 Lip, 2010 14:57
Od trzech dni biorę milvane i od dwóch dni wymiotuję więc już chyba nie ma wątpliwości że ostatni razem to nie było zatrucie. Nie wiem czemu ja tak reaguje na hormony :/ zostaje mi już chyba tylko podwiązanie jajowodów.
Wzięłam 3 tabletki i pewnie dostanę za 4,5 dni znowu okres tak jak było to ostatnim razem, tylko jak mam wyliczyć datę następnego krwawienia ? Liczyć od tego okresu który się skończy u mnie za 2 dni czy od tego który wystąpi za 4,5 ?
Ostatnio zmieniony przez kaśka82 Pon 19 Lip, 2010 15:18, w całości zmieniany 1 raz
Kaśka, a może to nie jest reakcja ogólnie na hormony lecz na pigułki z hormonami? Być może jeśli hormony zostaną podane inną drogą niż "przez żołądek" będzie OK? Tak więc wypróbuj może jeszcze plastry lub Nuva Ring.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
laski no więc tak, dziś będzie 7 tabl. a ja mam nudności , mocne, mam wrażenie, że zaraz będą wymioty plus boli głowa prawie non stop żołądek skręca i tak od tygodnia, czyli mniej więcej od 1 tabl. nie wiem poczekać jeszcze, jest możliwe, że to przejdzie ?? dodam, że te nudności są bardzo uciążliwe tak samo jak żołądek, kt. potrafi aż do gardła podjechać - i żeby nie było w ciąży na 300 % nie jestem
aaa i w szpitalu mi wyszło zapalenie żołądka w gastroskopii, z tego co pamiętam podobnie reagowałam kiedyś na Minulet
no i mrowienie w nogach czuje i lekki ból w klatce piersiowej z kołataniem serducha, ale to może równie dobrze być ze stresu, bo już wcześniej miałam, zanim zaczęłam brać Jeanine
odstawiać, próbować jeszcze przetrzymać ?? ehhh już nie wiem co robić
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
nie, do 16 tabl. muszę conajmniej wytrzymać, u mnie nie tak prosto odstawić, bo Ja je biorę leczniczo, a nie antykoncepcyjnie
Wiedźma, a skoro tak kiepsko reagujesz, to może przejdź się do gina i powiedz, że bardzo źle reagujesz na Jeanine i chcesz II gen.?
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
to może przejdź się do gina i powiedz, że bardzo źle reagujesz na Jeanine i chcesz II gen.?
na pewno tak zrobię, ale najwcześniej telefonicznie, mogę z nim w poniedziałek się skontaktować, w weekend już mi recepty nigdzie nie podrzuci, aaaa mogę wziąć np. po Jeanine microgynon 1 dnia krwawienia z odstawienia ??
Wiedźma, odstawiaj, bo jedyne co to możesz sobie zaszkodzić...
Ja mam aktualnie 3 opakowanie YAZu i w sumie już od 2 cyklu zaczęło mi się lekkie krwawienie po każdym stosunku i to jest tak, że jak we mnie wchodzi to czuję taki jakby opór w środku i jakby coś pękało. Nawilżenie zawsze jest [moje naturalne+dodatkowo żel]. Może to też być skutek uboczny? Nigdy takiego czegoś nie miałam, przez to na seks w ogóle nie mam ochoty
Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę mojego pierwszego w życiu opakowania tabsów ARTIZIA.... Niby wszystko ok z wyjątkiem tego, że piersi urosły mi 2 rozmiary... Waże 50 kg a wcześniej już miałam miseczkę C, z której bylam zadowolona... Rozmiar E mnie przeraża Czy myślicie, że zmiana tabletek coś tu pomoże? czy po prostu mój organizm tak reaguje na hormony?
daria88, być może to początkowe opuchnięcie piersi, spokojnie po trzech opakowaniach powinno się wszystko uspokoić, aczkolwiek nie wykluczone jest, że tak zareagowałaś na hormony - być może zmiana tabletek coś da ale gwarancji na to nie ma. Mi też się skoczyło z C/D do F
Mnie skoczyło z D na DD, ale tylko dlatego, że żarłam jak świnia po Yasminelle (np. nocne wycieczki do spiżarni). Też bym się jeszcze wstrzymała ze zmianą, jeśli to jedyny skutek uboczny, to tylko pozazdrościć,
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum