Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Skutki uboczne stosowania tabletek

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Justyce
Sro 22 Gru, 2010 13:53
Skutki uboczne stosowania tabletek
Autor Wiadomość
SFR 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 00:33 

loca, jak skończysz to opakowanie i nic się nie zmieni to pogadaj z lekarzem o zmianie tabletek

Jeżeli co drugi twój pomysł wydaje ci się genialny - dopij wódkę i idź spać..

adrianna 

Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 20:46 

Słuchajcie jak sadzicie czy badania standardowe przy braniu antykoncepcji powtarzane co roku, czyli pelne badanie krwi i USG są wystarczjace przy sprawdzeniu naszego stanu zdrowia przy antykoncepcji? czy te badania sprawdzaja np nerki, ryzyko zakrzepu krwi, zatoru itd itp? jak sądzicie? czy moze potrzeba są jakies inne?

Szczęściara 

Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 20:48 

adrianna, ja robię zawsze do tego próby wątrobowe. Powtarzam badania co pół roku.

Justyce 

Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 20:48 

adrianna napisał/a:
ryzyko zakrzepu krwi, zatoru

To nie jest w standardowych badaniach, tzn. próba krzepliwości może i tak, ale już specjalistyczne badania w kierunku zatorów, to nie tylko krew, ale i dopplerowskie usg żył.
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

wanilha 

Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 14:41 

ja biorę Diane35 od 3 lat, wyniki super, zero skutków ubocznych - prócz uciążliwej suchości pochwy, z którą sobie poradziliśmy dzięki nawilżaczom wszelkiego rodzaju i jest super ;) kończe właśnie przedostatni listek Diany i czeka na mnie w kosmetyczce już Midiana, trochę sie boję jak to będzie, ale liczę, że ok :)

Czarna Wiedźma 

Wysłany: Sro 21 Wrz, 2011 15:10 

wanilha, jestem przy 15. tabletce Midiany i muszę powiedzieć, że po przewertowaniu wielu for o niej bałam się skutków ubocznych, o których pisały dziewczyny. Jednak Midiana pozytywnie mnie zaskoczyła, ponieważ oprócz senności po zażyciu (21.30 biorę tabletkę, a o 22 mam kryzys, że oczy same mi się zamykają :D ) wszystko jest ok :) Nawet libido mocno skoczyło w górę, choć jeszcze nie jestem pewna,czy to skutek hormonów, czy komfortu psychicznego, że w końcu pozbyliśmy się uciążliwych jak dla mnie gumek ;) Powodzenia!

Zielona 

Wysłany: Sro 21 Wrz, 2011 18:00 

Czarna Wiedźma opinie innych kobiet nie mają nic do rzeczy bo na każdą kobietę dany środek będzie działał inaczej. Dla wielu osób coś może być świetne a dla innych kiepskie.
Ciesz się z dobrego dobrania :)

daria88 

Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 19:51 

Biorę artizię 4 cykl a moje piersi robią się coraz większe:( miałam C i byłam zadowolona a teraz... monstrum cyc do tego wrażliwy i obolały.. Poza tym zero skutków ubocznych.. Nie wiem czy zmieniać

Zielona 

Wysłany: Sob 01 Paź, 2011 10:19 

Daria no wiesz.. większość uważa zmianę rozmiaru za zaletę. Bolesność rzecz jasna nie jest fajna i jak nie przejdzie to lekarzowi zgłoś.

alamakota 

Wysłany: Sob 08 Paź, 2011 16:37 

Biorę Sylvie 20 (20 µg ee + 75 µg gestodenu), kończę trzecie opakowanie (czyli okres przystosowawczy już niemal minął), a piersi jak bolały tak bolą. Byłam z nich zadowolona, bo nie występują żadne inne skutki uboczne, ale ten ból piersi jest dość uciążliwy...
Czy zmiana na Nuva Ring (z tego co się orientuję 15µg ee) może to poprawić?

brydzia.g 

Wysłany: Sro 04 Sty, 2012 13:22 jasminnelle skutki uboczne ?

mam problem, ok dwa lata temu brałam jasminelle, już podczas ich brania zauważyłam brak nawilżenia podczas seksu, bylam przekonana że sprawa ustąpi po odł. tabletek, ale trwa trwa i tak chyba zostanie. chciałam zapytac czy coś z tym moge zrobic bo jest to uciążliwe, chce znowu zacząć brać tabletki ale nie wiem czy wrócić do tych czy zdecydować się na inne, jesli tak to jakie ? mogą pomóc jakieś tab. w tym problemie ?

Szczęściara 

Wysłany: Sro 04 Sty, 2012 13:28 

brydzia.g, pomagają żele nawilżające. Może to być "wina" tabletek, albo taka Twoja uroda. Skoro je odstawiłaś, to bym ich jednak nie podejrzewała o problem. Tabletki dobierze Ci lekarz. Nikt Ci tutaj nie powie na jakie zmienić, czy wrócić do Yasminelle.

brydzia.g 

Wysłany: Sro 04 Sty, 2012 13:56 

pytam tu, za nim odwiedze lekarza.
a ten "urok" nastąpiłp po roku brania tabl.
ale dziękuje za odp.

cchudaa 

Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 03:45 

Witam, jestem tu nowa wpisywałam temat w wyszukiwarkę ale mi się nie wyświetlił, pisze więc w najbardziej zbliżonym (mam nadzieję ;P).
Przygodę z pigułkami zaczęłam jakieś 4 lata temu. Przebrnęłam przez tyle różnych, że mogłabym napisać jakąś książkę :D do rzeczy. dwa lata temu (około) biorąc Yaz zaczęłam plamić w środku opakowania a nie było to moje pierwsze opakowanie tych pigułek, poszłam do mojej gin i zapisała mi na 3 miesiące Yasmin co mi w sumie pomogło i z powrotem mogłam wrócić do Yazu(który mój organizm mimo wszystko świetnie znosi!!), teraz jakieś półtora miesiąca temu znowu Yaz nie trzymał mi cyklu i lekarz zaproponował rozwiązanie z przeszłości.

No i zaczęło się. Wzięłam jak mi kazała Pani doktor czyli tak jak jest w ulotce (o ile dobrze ją zinterpretowałam "po przyjmowaniu leków hormonalnych dwuskładnikowych przez ostatnie 28 dni") no i bez wiekszych problemów od pierwszej tabletki sobie pozwoliłam :P Ale jestem na 14 pigułce yasmin i od jakiegos tygodnia bolą mnie sutki tak strasznie, że nie mogę wytrzymać, są nabrzmiałe, poza tym chodzę jakaś zmęczona, NIGDY nie miałam takich skutków ubocznych. Myślę, że to od Yasminu a WY? czy któraś się z tym spotkala? Te dwa lata temu jak przyjmowałam Yasmin nie miałam podobnych objawów, dlatego jestem raczej zaniepokojona.

przepraszam za to wypracowanie !

Botica 

Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 07:06 

cchudaa, Masz dobrego lekarza, wydaje mi sie. Zaproponowal Ci przejscie na tabletki o tym samym skladzie, jedynie o wyzszej zawartosci hormonow w przypadku, kiedy slabsze nie trzymaly cyklu. Ja bym jednak poprzednim razem zatrzymala juz ten Yasmin na stale i nie wracala z powrotem do Yazu.

Bolace sutki to absolutna normalka. Jesli nie boli tak strasznie, ze nie mozesz wytrzymac, proponuje Ci wytrzymac przynajmniej 3 opakowania na Yasminie i zobaczyc jak bedzie. Moim zdaniem to zupelnie naturalna reakcja. Nawet jesli wczesniej przyjmowalas ten sam lek, nie ma to rzadnego znaczenia. Ja bym sie specjalnie nie martwila.

Odpowiedz do tematu