Hej,
niech mi ktoś podpowie co w tym cholerstwie muszę ustawić i gdzie tego szukać, żeby mnie rozmówca słyszał?
Ściagnęłam programik, sam ściągnął moj dawny login, podłaczyłam mikrofon ( a właściwie słuchawki od walkmena, bo pamiętam z dawnych czasów że tak mozna) we właściwą dziurkę....
i dupa....
ja widze, słysze, ale mnie nie słyszą.....
a jak merdam końcówką od słuchawek przy wejściu, to każdy słyszy jakiś szmer....
tak jakbym miała źle skonfigurowny mikrofon....
help...
Kup najlepiej jakieś najtańsze słuchawki z mikrofonem do komputera i wtedy wszystko powinno działać
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
nie no prosze Cię Konrad...nie jestem aż tak głupia...:P
Cleffect napisał/a:
moze miec zle ustawione w dzwiekach tez
już odkryłam, w opcjach miałam namotane:) dzięki za podpowiedź:)
Pati napisał/a:
Ale słuchawki od walkmana to tylko słuchawki a nie mikrofon...
no tu się nie zgodzę....:) podłączone w miejsce mikrofonu działają jak mikrofon:) właśnie się w tym upewniłam:)
Wysłany: Sob 12 Sty, 2008 20:11
Sluchawki to tez mikrofon Pati - poczytaj o technice co nieco
Dokładnie taka sama budowa - jeśli mowa o dunamicznym
ja linka nie znalazłam, więc nie znaju poparcia naukowego:)
ale mam tak podłączone i skype działa:)
Wysłany: Pon 14 Sty, 2008 16:29
Konrad napisał/a:
misio napisał/a:
Sluchawki to tez mikrofon Pati - poczytaj o technice co nieco
Dokładnie taka sama budowa - jeśli mowa o dunamicznym
A jakiegoś linka...? Od kiedy membrana w głośnikach pełni rolę mikrofonu?
Od zawsze - sam kiedyś używałem słuchawek - oczywiście jest ciszej
A jaki problem?
tu masz membrane i w mikrofonie też masz membrane
Z tą tylko różnicą że mikrofon zamienia ruch membrany na prąd a głośnik na odwrót - więc jak widzisz głośnik od zawsze pełnić mógł role mikrofonu - oczywiście mówimy o słuchawkach bo np nie poruszysz głosem membrany głośnika
Oczywiście nie mówimy o wszystkich mikrofonach bo rodzajów ich jak pamiętam jest koło dziesięciu węglowe itp działają na innych zasadach odrobinke.
[ Dodano: Pon 14 Sty, 2008 16:30 ]
Pati napisał/a:
Człowiek się całe życie uczy Szczerze mówiąc na prawdę nie wiedziałam Tak więc dzięki za uświadomienie mnie
Pati zawsze do suług
PS czasem się technikum przydaje
kurcze, ja mam wszystko w porzadku w ustawieniach niby zgodnie z zaleceniami, sluchawki z mikrofonem podlaczone tam gdzie trzeba, na skype zas wyswietla mi sie komunikat: "skype nie slyszy, jak mowisz. poziom dostarczalnego dzwieku jest niski." Czemu tak?
_________________ każdy z nas zrozumie tylko tyle, ile sam sobą czuje..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum