Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

sprzety domowe

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: rholna
Pią 29 Gru, 2006 20:07
sprzety domowe
Autor Wiadomość
kkatarina
[Usunięty]

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006 19:49 sprzety domowe

laski jak juz wiecie mam przeprowadzke na głowie

co sie wiąże z tym, iż kilka sprzetów muszę kupic
zalezko juz mam
pralke lodowke i odkurzacz obowiazkowo musimy kupic
jak starczy kasy to moze jakis robot kuchenny albo mikrofalowke

co polecacie, jakie firmy? co macie, co maja wasi znajomi?

ja myslalalam o lodowce Aristona, a pralce Elektroluxa albo Indesit
odkurzacz Elektrolux
chcialam Panasonic ale worki do nich sa drogie

wiekoszosc znajomych odradza mi zakupic Candy - pralki, podobno bardzo awaryjna,
jak i Bosch, z serwisem podobno starszne problemy

nie chcemy bardzo oszczedzac na tego typu sprzetach bo wiadomo to kupuje sie raz na jakies 10 - 15 lat i chcemy kupic w miarę dobre
ale tez nie za jakies wygórowane pieniądze

czekam na wasze opinie :)

Rosemary 

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006 19:53 

Moi rodzice od dobrych kilku lat mają pralkę Whirpool, niedawno kupili też lodówkę tej firmy i chwalą. Pralka bardzo w porządku, mamy taką też w akademiku na piętrze, zepsuta była raz czy dwa, a pierze już kilka lat codziennie od 7 do 23 ;] Więc chyba jest dosyć wytrzymała.

Misja: K.S.I.Ą.Ż.K.A. || Biżuteria & Co || photo stories || kup ciuszek na Allegro :)

Juliette 

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006 19:53 

ja mam pralkę Electrolux i sprawuje się dobrze , oprocz drobnych częsci (przy otwieraniu pralki) ale to od częstego zamykania i otwierania, zreszta zalezy od modelu
Z tego co wiem to electroluxy mają dobrą opinie raczej
Z koleji widzialam Indesit pralke u znajomej i tez byla swietna, jesli ja będe kupowac prawdopodobnie zdecyduje sie na Indesita jednak , bardzo mi sie w ogole podobaja te pralki, ich funkcje i programy różne
" Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".

moni 

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006 20:01 

kkatarina napisał/a:
wiekoszosc znajomych odradza mi zakupic Candy - pralki, podobno bardzo awaryjna,

Ja mam od 15 lat z szuszarka candy Alise czy jakos tak, dziala, raz cos tam bylo wymieniane za 50 zl.
kkatarina napisał/a:
jak starczy kasy to moze jakis robot kuchenny albo mikrofalowke

Polecam Moulinex, moj sprzecik uzywany codziennie, mulinetka kilka razy dziennie, dziala od 15 lat. Do odkurzaczy mam pecha, bez wzgledu jaka firma co roku do wymiany, jedynie dziala rainbow, ale to taki luksusowy odkurzacz, drogi i uzywam tylko raz na jakis czas.
Mam sentyment do firmy gorenje (lodowka) i whirlpool (zmywarka).

"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."

rholna 

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006 20:07 

Kkatarina- babsztylu, należy Ci się kopniak w siedzenie - mamy dzial domowy jakby nie było co??? :twisted:

CHLEBA I PRACY DLA WSZYSTKICH!!! SALAMI DLA WYBRANYCH!!!

kkatarina
[Usunięty]

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006 20:11 

moj Misiek np jest uprzedzony do firmy LG
i nic nie chce z tej firmy kupic

mam upatrzoną pralkę
http://www.hoopla.pl/prod...zy_Wyswietlacz/

1400 obrotów, mało hałasliwa, małe zuzycie energi
i cena tez nie strasznie wysoka

co do lodowki to mam upatrzoną Aristona
http://www.hoopla.pl/prod...a_Hygiene_Cont/

widzialam w sklepie i bardzo mi sie podoba

prawdopodobnie bedziemy zamawiac na www.hoopla.pl

ceny za lodowke 800 zł taniej za lodowkę niz w sklepie zwykłym i 700 zł taniej za pralkę
to jest bardzo duzo

poza tym juz na hoopli kupowalismy pralkę mojej mamie jakis mies temu i bylo wszystko okej

myslalam wczesniej o pralce Whirpoola ale mysle ze skoro Polar polaczył sie w Whirpoolem to lepiej kupic Polara bo to to samo tyle ze tansze

[ Dodano: Pią 29 Gru, 2006 20:12 ]
rholna napisał/a:
Kkatarina- babsztylu, należy Ci się kopniak w siedzenie - mamy dzial domowy jakby nie było co??? :twisted:

nie zauwazylam :P :twisted:
przenies temat proszę :)

Wiedźma 

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006 20:36 

moni napisał/a:
Polecam Moulinex, moj sprzecik uzywany codziennie, mulinetka kilka razy dziennie

a ja nie poleecam Moulinex od kiedy przejął ktos inny ta firme sa problemy z częściami, serwisem itd jak juz to sprowadzać trzeba a to dość drogo wychodzi

ja kupilam robota zelmera i sobie chwale mozna wszystko nim robic od ciasta po koktajle i tarcie zziemniaczków na moja ukochana babke ziemniaczana

"Kto ci powiedział, że wolno się przyzwyczajać?
Kto ci powiedział, że cokolwiek jest na zawsze?
Czy nikt ci nie powiedział, że nie będziesz nigdy
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"

moni 

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006 20:41 

Wiedźma napisał/a:
a ja nie poleecam Moulinex od kiedy przejął ktos inny ta firme sa problemy z częściami, serwisem itd jak juz to sprowadzać trzeba a to dość drogo wychodzi

Ja tam nic o serwisie nie wiem, bo od 15 lat dziala i nie bylo potrzeby naprawiania, moze rzeczywiscie teraz jest inna jakosc, po tym przejeciu przez obcych ;)
Wrzuc przepis na babke ziemniaczana :)

"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."

Wiedźma 

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006 20:43 

kiedys Moulinex byl dobra firma od 5 lat jakos spada z jakościa

ok wrzuce

"Kto ci powiedział, że wolno się przyzwyczajać?
Kto ci powiedział, że cokolwiek jest na zawsze?
Czy nikt ci nie powiedział, że nie będziesz nigdy
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"

Niniel 

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006 23:11 

Co do odkurzacza, to ja jestem zachwycona nowym zakupem moich rodziców czyli ślicznym Samsungiem Nazywa się jakoś Silver Nano. Jest mały, poręczny, lekki, kółka ma gumowe, więc nie rysuje podłóg, jest w ślicznym zielonym kolorze, ma moc 1600 W, a co najważniejsze: nie trzeba kupować do niego worków, ma taki zewnętrzny pojemnik, w którym zbierają się wszystkie śmieci, po odkurzaniu pojemnik się otwiera i zawartość wywala do kosza. Kosztował ok 400 zł, więc nie jest tani, ale odkurzanie nim to frajda :D

In each relationship it's not
About love.
Just another funeral and
Just another girl left in tears.

kkatarina
[Usunięty]

Wysłany: Sob 30 Gru, 2006 15:59 

ja myslalam o http://www.hoopla.pl/prod...Clean_Air_HEPA/

tylko kurcze drogi troche
moze kupie jakis tanszy model
ale dla mnie plus bo nie jest ciezki a wyodkurzac 86 m mieszkania to jest troche
moc 1800 W
ma wymienne worki, nie sa drogie akurat do Philipsa
to jest dla mnie wazne
bo ja jestem uczulona na kurz i nie moge wytrzepywac kurzczu z odkurzacza
oczy mi bardzo puchną :evil:

[ Dodano: Sob 30 Gru, 2006 16:02 ]
Niniel to musisz mie cten odkurzacz http://www.hoopla.pl/prod...em_Silver_Nano/

tu kosztuje 360 zł

hmm skoro jestescie zadowoleni - to muszę przemyslec

a długo juz go macie?

Niniel 

Wysłany: Sob 30 Gru, 2006 17:24 

Niom, dokładnie ten odkurzacz mamy. W sumie to dość nowy nabytek, ma ze 3 miesiące, ale świetnie się sprawdza. Odpukać, nic się jeszcze nie popsuło ;) A najfajniejsze w tym pojemniku zewnętrznym jest to, że jak odkurzacz wciągnie coś np. kolczyk, to nie ma problemu z odzyskaniem.

PS.Tata przed chwilą kazał mi go polecić ;)

About love.
Just another funeral and

kkatarina
[Usunięty]

Wysłany: Sob 30 Gru, 2006 18:21 

Niniel napisał/a:
Niom, dokładnie ten odkurzacz mamy. W sumie to dość nowy nabytek, ma ze 3 miesiące, ale świetnie się sprawdza. Odpukać, nic się jeszcze nie popsuło ;) A najfajniejsze w tym pojemniku zewnętrznym jest to, że jak odkurzacz wciągnie coś np. kolczyk, to nie ma problemu z odzyskaniem.

PS.Tata przed chwilą kazał mi go polecić ;)

Niniel na str hoopli wyczytalam ze
"Wskaźnik napełnienia worka: Dzięki niemu wiadomo kiedy potrzeba zmienić worek"

tzn ze jednak mozna zmieniać worki, a nie wytrzepywac

Niniel 

Wysłany: Sob 30 Gru, 2006 20:08 

Nie, nie, nie. Można :) Jest takie cośczęść (coś w rodzaju rury) taka z pojemnikiem, którą przyczepia się między miękką rurą, a rurką teleskopową i wtedy śmieci zamiast do worka wpadają do tego pojemnika. Na zdjęciu tego nie ma. Jak znajdę trochę czasu, to może zrobię zdjęcie jak to wygląda, bo trudno to wytłumaczyć. Ten pojemnik jest na zewnątrz...

About love.
Just another funeral and

Verena 

Wysłany: Sro 10 Paź, 2007 20:07 

Laski, krótkie pytanie - kuchenka pod zabudowę czy wolnostojąca? Ja się napaliłam na zabudowaną, ale sama już nie wiem... Jakieś rady? opinie?

[ Dodano: Sro 10 Paź, 2007 20:11 ]
Wstępnie wybrałam taka ło kuchenkę: http://hoopla.pl/AGD-Kuch...t,id,23944.html

Ale np zastanawiam sie, jak się sprawdzają te pokrętła z boku? Czy to się wygodnie obsługuje?

Wietrzenie szafy ;)

Sklepik wika.net.pl - dzieciowe różności

Odpowiedz do tematu