co sie wiąże z tym, iż kilka sprzetów muszę kupic
zalezko juz mam
pralke lodowke i odkurzacz obowiazkowo musimy kupic
jak starczy kasy to moze jakis robot kuchenny albo mikrofalowke
co polecacie, jakie firmy? co macie, co maja wasi znajomi?
ja myslalalam o lodowce Aristona, a pralce Elektroluxa albo Indesit
odkurzacz Elektrolux
chcialam Panasonic ale worki do nich sa drogie
wiekoszosc znajomych odradza mi zakupic Candy - pralki, podobno bardzo awaryjna,
jak i Bosch, z serwisem podobno starszne problemy
nie chcemy bardzo oszczedzac na tego typu sprzetach bo wiadomo to kupuje sie raz na jakies 10 - 15 lat i chcemy kupic w miarę dobre
ale tez nie za jakies wygórowane pieniądze
Moi rodzice od dobrych kilku lat mają pralkę Whirpool, niedawno kupili też lodówkę tej firmy i chwalą. Pralka bardzo w porządku, mamy taką też w akademiku na piętrze, zepsuta była raz czy dwa, a pierze już kilka lat codziennie od 7 do 23 ;] Więc chyba jest dosyć wytrzymała.
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
ja mam pralkę Electrolux i sprawuje się dobrze , oprocz drobnych częsci (przy otwieraniu pralki) ale to od częstego zamykania i otwierania, zreszta zalezy od modelu
Z tego co wiem to electroluxy mają dobrą opinie raczej
Z koleji widzialam Indesit pralke u znajomej i tez byla swietna, jesli ja będe kupowac prawdopodobnie zdecyduje sie na Indesita jednak , bardzo mi sie w ogole podobaja te pralki, ich funkcje i programy różne
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
wiekoszosc znajomych odradza mi zakupic Candy - pralki, podobno bardzo awaryjna,
Ja mam od 15 lat z szuszarka candy Alise czy jakos tak, dziala, raz cos tam bylo wymieniane za 50 zl.
kkatarina napisał/a:
jak starczy kasy to moze jakis robot kuchenny albo mikrofalowke
Polecam Moulinex, moj sprzecik uzywany codziennie, mulinetka kilka razy dziennie, dziala od 15 lat. Do odkurzaczy mam pecha, bez wzgledu jaka firma co roku do wymiany, jedynie dziala rainbow, ale to taki luksusowy odkurzacz, drogi i uzywam tylko raz na jakis czas.
Mam sentyment do firmy gorenje (lodowka) i whirlpool (zmywarka).
_________________ Happiness can only come from inside of you and is the result of your love.
"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."
Polecam Moulinex, moj sprzecik uzywany codziennie, mulinetka kilka razy dziennie
a ja nie poleecam Moulinex od kiedy przejął ktos inny ta firme sa problemy z częściami, serwisem itd jak juz to sprowadzać trzeba a to dość drogo wychodzi
ja kupilam robota zelmera i sobie chwale mozna wszystko nim robic od ciasta po koktajle i tarcie zziemniaczków na moja ukochana babke ziemniaczana
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
a ja nie poleecam Moulinex od kiedy przejął ktos inny ta firme sa problemy z częściami, serwisem itd jak juz to sprowadzać trzeba a to dość drogo wychodzi
Ja tam nic o serwisie nie wiem, bo od 15 lat dziala i nie bylo potrzeby naprawiania, moze rzeczywiscie teraz jest inna jakosc, po tym przejeciu przez obcych
Wrzuc przepis na babke ziemniaczana
_________________ Happiness can only come from inside of you and is the result of your love.
"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."
kiedys Moulinex byl dobra firma od 5 lat jakos spada z jakościa
ok wrzuce
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
Co do odkurzacza, to ja jestem zachwycona nowym zakupem moich rodziców czyli ślicznym Samsungiem Nazywa się jakoś Silver Nano. Jest mały, poręczny, lekki, kółka ma gumowe, więc nie rysuje podłóg, jest w ślicznym zielonym kolorze, ma moc 1600 W, a co najważniejsze: nie trzeba kupować do niego worków, ma taki zewnętrzny pojemnik, w którym zbierają się wszystkie śmieci, po odkurzaniu pojemnik się otwiera i zawartość wywala do kosza. Kosztował ok 400 zł, więc nie jest tani, ale odkurzanie nim to frajda
Just another girl left in tears.
tylko kurcze drogi troche
moze kupie jakis tanszy model
ale dla mnie plus bo nie jest ciezki a wyodkurzac 86 m mieszkania to jest troche
moc 1800 W
ma wymienne worki, nie sa drogie akurat do Philipsa
to jest dla mnie wazne
bo ja jestem uczulona na kurz i nie moge wytrzepywac kurzczu z odkurzacza
oczy mi bardzo puchną
Niom, dokładnie ten odkurzacz mamy. W sumie to dość nowy nabytek, ma ze 3 miesiące, ale świetnie się sprawdza. Odpukać, nic się jeszcze nie popsuło A najfajniejsze w tym pojemniku zewnętrznym jest to, że jak odkurzacz wciągnie coś np. kolczyk, to nie ma problemu z odzyskaniem.
PS.Tata przed chwilą kazał mi go polecić
kkatarina [Usunięty]
Wysłany: Sob 30 Gru, 2006 18:21
Niniel napisał/a:
Niom, dokładnie ten odkurzacz mamy. W sumie to dość nowy nabytek, ma ze 3 miesiące, ale świetnie się sprawdza. Odpukać, nic się jeszcze nie popsuło A najfajniejsze w tym pojemniku zewnętrznym jest to, że jak odkurzacz wciągnie coś np. kolczyk, to nie ma problemu z odzyskaniem.
PS.Tata przed chwilą kazał mi go polecić
Niniel na str hoopli wyczytalam ze
"Wskaźnik napełnienia worka: Dzięki niemu wiadomo kiedy potrzeba zmienić worek"
tzn ze jednak mozna zmieniać worki, a nie wytrzepywac
Nie, nie, nie. Można Jest takie cośczęść (coś w rodzaju rury) taka z pojemnikiem, którą przyczepia się między miękką rurą, a rurką teleskopową i wtedy śmieci zamiast do worka wpadają do tego pojemnika. Na zdjęciu tego nie ma. Jak znajdę trochę czasu, to może zrobię zdjęcie jak to wygląda, bo trudno to wytłumaczyć. Ten pojemnik jest na zewnątrz...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum