Mam pytanie związane z uprawianiem seksu w dniu brania ostatniej tabletki. Mianowicie: plemniki w dogodnych warunkach potrafią przeżyć 75h a nawet dłużej, moje pytanie zatem tyczy się tego jak to wygląda w przypadku gdy stosunek jest uprawiany np. piątek godz. 15:00 i tego też dnia biorę ostatnią tabletkę np. o godz. 20:00. Czy jest możliwość zajścia w ciążę - plemniki mogą przetrwać we mnie? Bo już od następnego dnia nie jestem przecież chroniona (zaczyna się 7dniowa przerwa). Czy nalezy lepiej ostatni stosunek odbyć np. 2 dni przed skończeniem opakowania pigułek?
Isia, wnioskuję, że tabletek nie bierzesz, bo gdybyś brała byłabyś na tyle dociekliwa, że przeczytałabyś ulotkę........
Natomiast w ulotce jak wół stoi, że przerwa 7 dniowa jest zabezpieczona, pod warunkiem że najpóźniej 7 dnia zaczniemy nowe opakowanie. Można wtedy w jej trakcie kochać bez obawy ciąży.
Natomiast jeślinie masz zamiaru brać dalej tabletek ostatnim bezpiecznym dniem w którym możesz się kochać bez dodatkowego zabezpieczenia to dzień przyjęcia ostatniej tabletki...
Wysłany: Sro 20 Maj, 2009 17:34
Dziękuję za odp. Biorę juz kaaawał czasu te tabletki, ale ulotka z tego opakowania zaginęła, a już niepamiętałam co było na ten temat napisane jak czytałam po raz pierwszy. Pytanie nagle zrodziło się w mojej głowie
Raz jeszcze dziękuję za odpowiedź.
pod warunkiem że najpóźniej 7 dnia zaczniemy nowe opakowanie.
8 dnia !!!
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
"Kto ci powiedział, że wolno się przyzwyczajać?
Kto ci powiedział, że cokolwiek jest na zawsze?
Czy nikt ci nie powiedział, że nie będziesz nigdy
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum