Witajcie kobietki mam pytanie , otóż kochałam się z narzeczonym w 4 dzień cyklu czyli podczas miesiączki ... od razu po stosunku pełnym do konca mialam caly czas krew ... na nastepny dzien brązowawy sluz az do wczoraj bo miesiączke mam 7 dniową .
Czy możliwe jest zajście w ciaże przy30- 28 -26 -25 dniowych cyklach ? jesli wspołzylam w 4 dniu cyklu .... po czym zrobilam siusiu .... i czułam ze wszystko wypływa ale wytrysk w środku to jednak .... jest wytrysk i ciąza moze byc ?
Bo słyszalam iz niektore panie zachodzily w ciaze podczas miesiączki
wczoraj odczuwalam bardzo silny bol z prawej strony podbrzusza przestraszylam sie myslalam ze to byc moze wyrostek ale kiedy dotykalam sie w miejscach gdzie sa jajniki to nawet dotykajac skory w tym miejscu i lekko przyciskajac czulam bol ...
bol promieniowal az na plecy byc moze to owulacja nie wiem na dzien dzisiejszy... mam ... duze ilosci sluzu ... i nie wiem co mam myslec lada dzien zbliza sie kuracja na zoladek moich lekow i gdyby to byla ciaza oczyiwscie ze nie moge ... stosowac tabletek ... w ciazy bo sa ta silne leki ...
od stosunku minelo 10 dni
nikt Ci nie powie dokładnie czy jesteś w ciąży czy nie.. stosunek był niezabezpieczony więc ryzyko ciąży istnieje... skoro bierzesz silne leki i obawiasz się, że mogłoby to zaszkodzić płodowi to najlepiej gdybyś zrobiła test ciążowy
_________________ nie kupuję więcej niż mogę zjeść
nie kupuję więcej niż mogę zużyć
Wysłany: Pią 10 Lip, 2009 15:08
Z tego co napisałaś wynika że masz cykle dość nieregularne, więc mogłaś zajść nawet i w 4 dniu cyklu. I okres nie ma tu raczej nic do rzeczy. Siusiu też...
Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Sob 11 Lip, 2009 09:48
linka 14 dni od stosunku - jeżeli się stosuje np antykoncepcje hormonalną,zastosowało się antykoncepcje "po" i ma się podejrzenia, że te metody mogły zawieść, albo chcesz się upewnić... bo wtedy nie wiadomo kiedy dochodzi do owulacji.
jeżeli ma się naturalne cykle - to zrobienie testu 14 dni po stosunku, może przypaść na np 9 dzień fazy lutealnej - czyli 9 dzień po owulacji - czyli nie ma szans, żeby wynik był wiarygodny, będzie po prostu jeszcze za wcześnie...
pozdrawiam
iza
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Sob 11 Lip, 2009 12:44
zakładając, że to rzeczywiście jest miesiączka - a nie krwawienie śródcykliczne, czego nie da się stwierdzić, nie prowadząc obserwacji...
a jeżeli wiemy, że jest to okres - to wiemy również, że szanse na zajście w ciążę w takim przypadku wynoszą 0% - no chyba, że zajdzie jakaś anomalia i miesiączka, będzie poprzedzona tylko 3 dniami wyższej temperatury - czyli trafimy w samą owulację - ale to i w takim przypadku szanse są małe - bo jajeczko się nie zdąży zagnieździć...
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
radekiweronika [Usunięty]
Wysłany: Pon 13 Lip, 2009 11:10
Moze zrobilam za wczesnie ale dzisiaj mija 14 dzien od tego... stosunku test ktory wykonalam wyszedl negatywnie
[ Dodano: Pon 13 Lip, 2009 16:55 ]
Dziewczyny korzystam rowniez z innego forum i napisalam im o tym iz wykonalam test po 14 dniach dziewczyny naskoczyly na mnie z roznymi epitetami iz ... test praktycznie po 14 dniach jest rownoznaczny z takim ktory wykonalabym po 1 dniu stosunku kompletnie niewiarygodny jesli to prawda. ...
To kiedy powinnam go zrobic ... duzo osob twierdzi iz mozna robic po 14 dniach i ma on juz jakas wiarygodnosc . CZuje sie skrepowana .... nie wiem .. jest mi przykro bo czuje sie jak ktos kto zrobil conajmniej przestepstwo przeciez licze sie z faktem ciazy... o ile ona jest mozliwa .... ale .... ktos z forum przeslal mi link http://forum.antykoncepcj...ghlight=#186874 i ... kolejny powod by straszyc nie wiem czy to dla tych dziewczyn jakas satysfakcja czy nie wiem ... jak to jest
Szczerze odpowiedzcie mi ... jest duze prawdopodobienstwo czy nie .. i kiedy test ciazowy jest wiarygodny jest 14 dni po stosunku ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum