a ja 0,71-0,72 zalezy który pomiar bioder wezme ;p
i co mi z tego, jak mam brzusio wystające? :/
No i jakoś bluzki nie moge znaleźć co by mi te talie podkreslilo tak jakbym chciala (mam raptem 3 dobre do tego bluzki :/)
sora za OT ale musialam namarudzic ;/
Nie świruj. Różne są figury. A takie "idealne" proporcje...można się z nich tylko śmiać.
OT.
właśnie!
jak powszechnie wiadomo Monroe była uznana za idealną, ale idealną nie była
cierpiała na bulimię i jak to przy bulimii bywa raz się chudnie, raz się grubnie
obwód się powiększa i zmniejsza
Zaokrąglone biodra – badacze odkryli, że dla spostrzeganej atrakcyjności ważny jest stosunek obwodu talii do obwodu bioder (WHR), nie zaś sama szerokość bioder; za najatrakcyjniejsze uważane są kobiety, których WHR wynosi 0,7; znaczne odstępstwa od tej wartości obniżały atrakcyjność fizyczną. Mimo że Miss Ameryki jest z roku na rok coraz szczuplejsza, to proporcje talii do bioder pozostają od kilkudziesięciu lat niezmienione; także pierwsze operacje plastyczne polegały m.in. na usuwaniu dolnych żeber w celu poprawienia wcięcia w talii; kobiece proporcje budowy bioder związane są z ilością żeńskich hormonów płciowych produkowanych przede wszystkim przez jajniki – estrogenów[9]; wcięcie w pasie rośnie wraz ze stężeniem tych hormonów w okresie dojrzewania; kobiety o takich proporcjach mają także mniej poronień, mniej kłopotów z zajściem w ciążę, rzadziej chorują na nowotwory jajników i piersi oraz szybciej dojrzewają[10]; prawdopodobnie więc spostrzeganie jako atrakcyjnego takiego właśnie ciała kobiety przyczyniało się do sukcesu reprodukcyjnego (zobacz więcej: sekcja Interpretacje). Kobieta z nadmiernie podniesionym poziomem męskich hormonów płciowych – androgenów może mieć problemy z trądzikiem, a także mieć męski typ owłosienia (m.in. włosy w okolicy brody)[11]. Takie cechy sprawiają, że kobieta jest ogólnie postrzegana jako mniej atrakcyjna fizycznie.
Źródło: wiki.
Ja tyle nie mam, damn
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum