Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

stosunek przed okresem a ciąża

Poprzedni temat «» Następny temat
stosunek przed okresem a ciąża
Autor Wiadomość
Alka
[Usunięty]

Wysłany: Sob 15 Gru, 2007 21:49 

damn...................

Pati 

Wysłany: Sob 15 Gru, 2007 21:59 

Jedyne na prawdę bezpieczne dni to po owulacji przed okresem. Ale owulacja musi być potwierdzona, że się odbyła (np. poprzez codzienne mierzenie temperatury). Przed owulacją są dni pozornego bezpieczeństwa, ale żeby je u siebie wyznaczyć musiałabyś obserwować kilka cykli. Jednak to też nie daje pewności, bo cykl może nagle z jakiegoś powodu drastycznie się skrócić i wpadka wówczas gotowa...
Zajrzyj do działu o naturalnych metodach planowania rodziny - wiele się dowiesz o dniach płodnych i niepłodnych oraz o samym cyklu.

Alka
[Usunięty]

Wysłany: Sob 15 Gru, 2007 22:11 

niebardzo... u mnie byłoby to zbyt ryzykowne - mam zbyt nieregularny okres ;/

karolka 

Wysłany: Sob 15 Gru, 2007 22:38 

Alka napisał/a:
niebardzo... u mnie byłoby to zbyt ryzykowne - mam zbyt nieregularny okres ;/

aha, a sekszenie się 4 dni po okresie na oko mimo nieregularnych cykli byłoby mało ryzykowne?

Regularność cykli nei ma tu nic do rzeczy, więc może jednak
Pati napisał/a:
Zajrzyj do działu o naturalnych metodach planowania rodziny - wiele się dowiesz o dniach płodnych i niepłodnych oraz o samym cyklu.

Guzik 

Wysłany: Nie 16 Gru, 2007 09:19 

Jack987 napisał/a:
bo po tabletkach odczuwala duzo mniejsza przyjemnosc z sexu a zarazem czesto nei miewala checi na niego

to ja dorzucę 3 grosze i dopiszę, ze to pewnie rzeczywiście powodowały tabletki, ale na inne już nie musi tak reagować. spadek libido to jeden z powodow, żeby szukać innych pigułek.

ła!ła! sorry, nie spojrzalam na datę postu.... :oops:

kafka80
[Usunięty]

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 16:58 stosunek przed okresem a ciąża

witam

mam pytanko do bardziej doswiadczonych mianowicie jakie jest prawdopodobienstwo ciazy jesli współzylam z chlopakiem jeden dzien przed okresem ( dostalam okres trwal 5 dni mam regularne miesiaczki co 30 dni.obecnie jestem w 10 dniu cyklu i zaczely mi sie dni płodne( widze posluzie i ból jajników) cos wczesnie ale stres robi swoje.mielismy prezerwatywe ale lekko sie zsuneała dzieki za odpowiedz czy mozliwe ze jakis plemnik( w najgorszym przypadku) by przezyl az tyle dni do nadchodzacej owulacji??

Patka Emka 

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 17:20 

prawdopodobieństwo zawsze jest
Cytat:
czy mozliwe ze jakis plemnik( w najgorszym przypadku) by przezyl az tyle dni do nadchodzacej owulacji??

wątpliwe

Pati 

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 17:23 

Wg. mnie nie ma czym się martwić. Przed okresem są dni niepłodne. Tylko należy pamiętać, że to przed okresem musi być potwierdzone (obserwacjami - poczytaj o NPR), a nie wyliczone (kalendarzyk to nie metoda antykoncepcyjna). W twoim przypadku nie ma wątpliwości, bo okres był i rzeczywiście stosunek odbył się tuż przed ;)

kafka80
[Usunięty]

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 17:44 

jestem wiecej niz pewna bo wiem kiedy mam nieplodne i przed okresem ale mimo wszystko stres robo swoje(po fakcie) obecnie bol a mnie jajniki 10 dzien cyklu wiec zaczynaja mi sie dni plodne(widze po śluzie ) ehhh wiec nie powinnam sie marwtic???okres trwal 5 dni moze byl ciut slabszy( duzo pracuje a poza tyma dawno nie współzylam wiec nie zawsze okres musi wygladac jednakowo) dzieki wszystkim czytajacym mój post Jestescie Wielkie:) ps chyba ze stresu az tak bola mnie jajniki( psychika robi swoje) być moze sobie cos wkrecamm
Ostatnio zmieniony przez kafka80 Wto 15 Lip, 2008 17:53, w całości zmieniany 1 raz  

Verena 

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 17:50 

jesteś pewna, oczywiście...
z takiej pewności jest sporo dzieci na tym świecie ;)
no ale to twój wybór... ja bym jednak postawiła na prawdziwe npr...

Wietrzenie szafy ;)

Sklepik wika.net.pl - dzieciowe różności

kafka80
[Usunięty]

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 17:56 

jak najbradziej bo wiem kiedy mam plodne i nieplodne i jakie mam objawy przed okresem pytanie brzmi czy gdyby jakis plemnik sie przedostal to jest w stanie tyle przezyc do zblizajacej sie owulacji to mnie pocieszylas :( mam rozumiec ze dzien przed okresem jest dniem płodnym zwlaszcza gdy ma sie regularne miesiaczki???

Verena 

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 18:03 

kafka80 napisał/a:
mam rozumiec ze dzien przed okresem jest dniem płodnym zwlaszcza gdy ma sie regularne miesiaczki???

a czy ja to napisałam?
Odniosłam sie do twojej wypowiedzi, że ty zawsze wiesz, kiedy masz dni płodne <- wg mnie tylko codzienna obserwacja śluzu + codzienny pomiar temp. daje pewność, a poleganie na jakims tam bólu jajników czy czymś takim może być zgubne.

Wietrzenie szafy ;)

Sklepik wika.net.pl - dzieciowe różności

kafka80
[Usunięty]

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 18:10 

ok zgodze sie ja tylko obserwuje śluz ;/ ale czy jest takie prawdopodobientwo w moim przypadku???osobiscie uwazma ze sa to dni nieplodne ale wiesz strach ma duze oczy i sa domysly takze prosze o wyrozumialosc a bol jajnikow mam wiec zbliza sie owulacja choc mocno odczuwam----duza uwage przykuwam do tego typu spraw a tera tym bardziej i byc moze moja psychika robi swoje:(a od stosunku minelo 10 dni i sama juz nie wiem

[ Dodano: Wto 15 Lip, 2008 19:37 ]
mimo wszystko dzieki za slowa otuchy ehhhhhh po prostu martwie sie i prosze o wyrozumialosc

ngL
[Usunięty]

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 19:53 

1. Ciężko mówić o tym czy jakiś plemnik może przeżyć do owulacji, bo owulacja może się odbyć nawet do 3 dni przed szczytem śluzu lub 3 dni po szczycie(a plemnik może żyć do 7 dni w ciele kobiety), nie da się przewidziećkiedy owulacja wystąpi, można tylko określić że się odbyła w jakimś tam przedziale (na podstawie temperatury). Nie ma szans żebyś wiedziała kiedy masz owulację, nawet ból jajników tego nie oznacza bo owulacja nie boli, boleć może uciskający na otrzewną pęcherzyk bądź jama w jajniku po pękniętym pęcherzyku. Samo pękanie nie boli.
2. Nie jesteśmy Toba i nie wiemy, czy coś ze zsuniętej prezerwatywy do pochwy się przedostało, czy nie. Czy było po wytrysku - też nie napisałaś. Po wytrysku wiadomo, że ryzyko większe.

Ciąży na tej podstawie nie da się jednoznacznie wykluczyć aczkolwiek ryzyko wg mnie nie jest duże, jeśli do wytrysku przed zsunięciem się prezerwatywy nie doszło - raczej nazwałabym je małym.
A jeśli do wytrysku doszło i istnieje możliwość, że się nasienie przedostało, to nikt Ci nie odpowie na zadane pytanie, bo wówczas ryzyko ciąży istnieje.

Ponadto nie bardzo rozumiem zadane pytanie, czy możesz napisać jeszcze raz i po polsku? :-) Co ma do tego wszystkiego stosunek z ostatniego dnia przed okresem, po którym dostałaś miesiączkę? Bo chyba nie o to pytasz, tylko o kolejny stosunek z 10 dc?
Ostatnio zmieniony przez ngL Wto 15 Lip, 2008 19:55, w całości zmieniany 1 raz  

kafka80
[Usunięty]

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 19:55 

sorki za moja odpryskliwosc po prostu sie denerwuje doceniam ze chcesz pomóc przepraszam .po prostu sie martwie i byc moze sobie nie potrzebnie wkrecam stresa co niewatpliwie wplywa na moje zdrowie psychiczne i fizyczne .Wiecej junz nie dopuszcze do takiej sytuacji .mam nadzieje ze sie wszystko dobrze skonczy

[ Dodano: Wto 15 Lip, 2008 21:00 ]
jedyny stosunek mial mijesce jeden dzien przed okresem potem dostalam okres trwal 5 dni- wiecej stosunkow nie bylo obecnie mam 10dc pobolewaja mnie jajniki aponiewaz prezerwatywa sie zsunela( chłopak nie mial wytryskuale zawsze jest ten płyn) to czy jest mozliwa ciaza----stad te moje obawy czy plemnik 9w najgorszym wypadku jest w stanie przezyc tak dlugo) caly czas chodzi o ten stosunek przed okresem przepraszam ale c po prostu sie obawiam

Odpowiedz do tematu