Witam,
Jako iż przeglądałem informacje w internecie na temat stosunku przerywanego (Sam stosuje od 3 lat ze swoją partnerką)
To naszły mnie pewne pytania na temat ów tej metody.
Otóż dużo osób piszę że można od niej się nabawić impotencji, nerwicy, oziębłości itp oraz wielu innych złych rzeczy, tylko mnie zastanawia jak to możliwe ? czyżbyśmy ja i moja partnerka byli jakimiś odmieńcami i czerpali przyjemność z tej metody ?.
Tak samo uprzedzam już pytanie i stwierdzenie większości osób, otóż ja i moja partnerka jesteśmy płodni więc z tej strony wszystko jest ok, także czyżbyśmy mieli jakiegoś mega fuksa przy używaniu tej metody ? czy to po prostu rozsądne jej używanie ? (najczęściej wyciągam go jakąś około minute przed dojściem...dalej nie wtajemniczam jak to się kończy).
Plus do tego kochamy się często nawet 2-3 razy dziennie.
Więc jak to jest na prawdę z tą metodą ? Czy może być ona skuteczna (Przy rozsądnym używaniu) Czy po prostu trzeba mieć niewiarygodne szczęście/pecha do jej używania ?
Także jak to jest na prawdę z tymi nerwicami itp itd czy jest to informacja jakoś potwierdzona.
Uwaga nie zamierzam się z nikim kłócić ani przekonywać do tej metody tylko po prostu po polemizować na jej temat.
P.S co do używania gumek i tabsów (moja nie może stosować tabsów a ja gumek jakoś nie toleruje tzn mój organizm).
sanderus, tak, macie po prostu mega fuksa.
A co do nerwicy, itp, i dlaczego jej nie macie-może po prostu przypadkowa ciąża nie byłaby dla was tragedią.
Faktem jest, że takie nerwice się zdarzają.
po pierwsze: stosunek przerywany NIE JEST w żadnym razie metodą antykoncepcji!!!
po drugie: skąd macie pewność, że jesteście płodni? jeśli jest rzeczywiście tak jak piszesz to ja miałabym poważne wątpliwości
_________________ i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz
Stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcyjną, to po pierwsze. Należy być świadomym, że w preejakulacie też jest nasienie. W ogóle nurtuje mnie bardzo, skąd przyszła Ci do głowy ta minuta? To jest na podstawie jakichś badań, obserwacji, czy po prostu sam to sobie wymyśliłeś?
sanderus napisał/a:
co do używania gumek i tabsów (moja nie może stosować tabsów a ja gumek jakoś nie toleruje tzn mój organizm)
Świetnym rozwiązaniem jest NPR, metoda naprawdę skuteczna, oparta na obserwacji pewnych objawów płodności u partnerki i ich analizie. Warto się nad nią zastanowić, żeby móc czerpać pełną satysfakcję z seksu.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ludzie czerpią przyjemność z różnych źródeł, jeśli stosunek przerywany Wam z jakiegoś powodu odpowiada, to have fun... nerwicą bym się nie przejmowała, skoro Wam to odpowiada...
sanderus napisał/a:
otóż ja i moja partnerka jesteśmy płodni więc z tej strony wszystko jest ok
Mieliście w tym kierunku robione badania? Skąd taki wniosek?
Cytat:
Więc jak to jest na prawdę z tą metodą ? Czy może być ona skuteczna (Przy rozsądnym używaniu) Czy po prostu trzeba mieć niewiarygodne szczęście/pecha do jej używania ?
To nie jest metoda antykoncepcji, więc ciężko mówić o rozsądnym jej używaniu o i tyle. Nie wiem od jakiego progu liczy się że szczęście jest niewiarygodne. Jeśli nie planowaliście ciąży, to rzeczywiście macie szczęście. A może jesteście parą która miałbym kłopoty z zajściem w ciąże? Kto to wie?
_________________ Life is what happens when you have different plans
Co do płodności, tak mieliśmy badania jakieś dwa miesiące temu i wszystko wyszło ok, a co do planowania ciąży nie planujemy na razie takiej, a ta metoda NPR na czym dokładniej polega bo jeśli chodzi o gumki w moim przypadku to po prostu mój organizm zbytnio ich nie toleruje stosowałem już wiele rodzajów i firmy i nie wiem czy mam mega pecha do nich po prostu zawsze po ich użyciu mam nieciekawe skutki...
sanderus, Cały dział jest o Naturalnym Planowaniu Rodziny (NPR) nie mylić z kalendarzykiem.
A tak z czystej ciekawości, ile kosztują takie badania płodności i na czym konkretnie polegają?
_________________ Life is what happens when you have different plans
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nerwica, impotencja itp owszem może się zdarzyć jeśli ta metoda stresuje partnerów, szczególnie faceta. Tzn. kochając się z partnerką myśli czy zdąży na czas itp itd. - a to może często się zdarzać. Jeśli wy się tym nie stresujecie i czerpiecie z tej metody przyjemność to OK. Nerwicy nie musicie się obawiać. Każdy człowiek inaczej reaguje psychicznie. Niektórych stresują gumki czy pigułki (sam możesz nawet tu na forum poczytać posty dziewczyn biorących pigułki, które panikują i pigułkom nie ufają) - i często jest to podobny rodzaj stresu jak przy stosunku przerywanym.
Owszem, są pary, które skutecznie stosują tę "metodę" (specjalnie w cudzysłowiu bo to nie jest metoda antykoncepcyjna), ale... Zazwyczaj jest to szczęście - np nie trafiają w owulację lub po prostu im się udaje (nawet u zdrowej płodnej pary podczas pełnego stosunku w trakcie owulacji lub tuż przed nie ma gwarancji na zaciążenie) lub po prostu z czasem okazuje się, że oboje lub jedno z partnerów ma problem z płodnością.
Ty piszesz, że oboje jesteście płodni - skąd ta pewność? Płodności nie idzie w 100% zbadać. Można zbadać nasienie mężczyzny czy wszystko jest ok, można przebadać kobietę czy nie ma wad w budowie, czy ma regularnie owulację, ale nawet jeśli te badania wyjdą prawidłowo to nie ma pewności, że jest się w 100% płodnym - osobiście znam nawet parę u której wszystkie badania były ok, a przez chyba dobre 2-3 lata starań nie udało się zaciążyć (teraz spodziewają się dziecka - zapłodnienie in vitro). Tak więc o tym, że jest się płodnym na 100% może świadczyć dopiero zajście w ciążę (aktualnie, bo ciąża w przeszłości nie musi nic oznaczać - po niej płodność mogła zaniknąć lub się obniżyć).
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Tia... wiele par stosuje tę metodę, latami nawet, ale znam co najmniej jedną parę, która po ilus tam latach fuksa wpadła. I tragedia, bo wcale tego nie chcieli, i usunięcie, itp itd. Głupota i lekkomyślność.
No i właśnie - chyba jedynym stuprocentowym dowodem na płodnośc jest dziecko danej pary...
Hmm czyli co do płodności, to w sumie prawda sam pamiętam jak mój brat ze swoją żoną się starali o dziecko z tego co pamiętam to dopiero po 2-3 latach starań im się udało, czyli także jak widać stan płodności dopiero sprawdza się przy ciąży heh ale ironia ;] A i właśnie jak to jest z tym płynem przed dojście bo tutaj opinie są bardzo rozbieżne, jedni mówią że są tam plemniki inny że ich niema a jeszcze jedni mówią że są tylko zbyt słabo rozwinięte aby zapłodnić, tak samo mamy jeszcze pewnych znajomych stosują tą metodę razem licząc 10 lat z czego dwa razy ją przerwali na zrobienie sobie dziecka, raz po 4 latach stosowania drugi raz po 8 latach stosowania. teraz mają dwójkę pięknych dzieci więc jak wytłumaczyć ich przypadek ? jeszcze większy mega fuks czy jednak coś się kryję w tym ?
jeśli chodzi o gumki w moim przypadku to po prostu mój organizm zbytnio ich nie toleruje stosowałem już wiele rodzajów i firmy i nie wiem czy mam mega pecha do nich po prostu zawsze po ich użyciu mam nieciekawe skutki...
może masz uczulenie na lateks, jeśli jeszcze nie testowaliście spróbujcie unimil skyn.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum