Pomóżcie mi bardzo proszę. Otóż zaczęłam brać SYNDI 12 dni temu dokladnei. to są moje pierwsze tabletki i otóż wydaje mi się że mam więcej włosów na piersiach. Czy to możliwe? Co robić?
Witam.
Dzisiaj zaczynam brac syndi 35, są to moje pierwsze tabletki(anty) w ogóle! i mam lekkie obawy co do przyswojenia mojego organizmu do nich, ale jestem pozytywnie nastawiona
jestem juz po jakis 8 tabletkach i mam pytanie
Czy tabletki mogły sie przyczynic, do naglych zmian nastrojów? Chodzi mi o to, ze odkąd je biore, to juz z 3 razy wybuchlam płaczem w zasadzie bez powodu. Czy to moze byc skutek uboczny, czy tylko ja tak sobie to próbuje tłumaczyc?
kto wie... ja szybko odczułam na sobie, że zrobiłam sie bardzije emocjonalna. Więc możliwe. Oczywiście, płacze zawsze zjednego powodu i to zawsze wywołuje u mnie płacz, chociaz "mokre oczy".
Ale 3 wybuchy płaczem? z byle powodu czy cos powaznego?
wczoraj rozmawialam ze znajomą i ona mi mówiła, że też tak miała po źle dobranych tabletkach, że albo sie histerycznie śmiała, albo płakała.
moje wybuchy (smutku) naprawde nie były spowodowane niewiadomo czym: ostrzejszą wymianą zdań z moim, z mamuską czy też przez zwykłą kłutnie, która normalnie by sie zaraz skończyła przytulaniem...
narazie puki co zaczekam, może jeszcze sie to ureguluje.
Studiowałam ulotke poraz kolejny i w niej jest napisane, że wszystkie humory związane ze zbliżającym sie okresem (napiecie przedmiesiączkowe) powinny byc łagodniejsze lub zupełnie zaniknąc. Dlatego tez zakładam rózowe okulary i czekam jeszcze chwile, jak sie ureguluje, to super, jak nie, to czeka mnie zmiana tabletek
znalazlam takie informacje na temat Syndi35
Wskazania: Trądzik u kobiet, szczególnie z łojotokiem, stanami zapalnymi lub powstawaniem guzków, łysienie typu męskiego, lekkie postacie hirsutyzmu (owłosienie typu męskiego u kobiet) z zapewnieniem antykoncepcji.
Dawkowanie: Doustnie, o stałej porze, według zaleceń lekarza. Skuteczność leku może ulec zmniejszeniu przy przewlekłej biegunce lub wymiotach. Przed przyjęciem preparatu po raz pierwszy lub po przerwie oraz okresowo (przynajmniej raz na 6 miesięcy) w czasie stosowania leku należy udać się do ginekologa. Warunkiem w miarę bezpiecznego stosowania leku jest ciągły nadzór lekarski, a także niepalenie papierosów w czasie zażywania leku. Podczas stosowania hormonalnych środków antykoncepcyjnych należy unikać ekspozycji na słońce lub promieniowanie ultrafioletowe. Preparatu nie należy stosować u mężczyzn.
Możliwe skutki uboczne: W pierwszych miesiącach stosowania preparatu mogą wystąpić nieregularne krwawienia (plamienia lub krwawienia międzymiesiączkowe). Mogą wystąpić: tkliwość, ból i powiększenie piersi, wydzielina z brodawki sutkowej, ból głowy, migrena, zmiany popędu płciowego, zmiany nastroju, nastroje depresyjne, nudności, wymioty, zaburzenia żołądkowo-jelitowe, choroby skóry, zmiana wydzieliny pochwowej, nietolerancja soczewek kontaktowych, zatrzymanie płynów w organizmie, zmiana masy ciała, reakcje nadwrażliwości, choroba Crohna, wrzodziejące zapalenie okrężnicy. W przypadku wystąpienia ostrych lub przewlekłych zaburzeń czynności wątroby należy odstawić preparat do czasu powrotu parametrów czynności wątroby do normy. W razie powtórnego wystąpienia żółtaczki zastoinowej lub świądu, preparat należy odstawić. Preparaty antykoncepcyjne zwiększają ryzyko wystąpienia zatorów żylnych lub tętniczych, chorób zakrzepowo-zatorowych. U kobiet przyjmujących hormonalne środki antykoncepcyjne nieznacznie częściej jest rozpoznawany rak sutka.
agnieszka82, nie u każdej kobiety stosującej tabletki antykoncepcyjne (jakiekolwiek!) wystąpią skutki uboczne opalania. Ale często zdarza się, że na skórze pojawiają się przebarwienia. Dlatego lepiej unikać jakiegoś nadmiernego opalania, ale przecież nikt Ci nie zabroni...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum