Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Szampony

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Vivien
Czw 05 Sie, 2010 08:56
Szampony
Autor Wiadomość
amisu 

Wysłany: Sob 10 Cze, 2006 14:21 Szampony

Na poczatek chcialam Was zapytac czy znacie jakies dobre szampony do wlosow przetluszczajacych sie. Ja ostatnio wyprobowalam Sunsilk, ale niestety nie jestem zadowolona. Tzn. po myciu wlosy wygladaja fajnie, ale nastepnego dnia juz nie tak super ;) Uzywalam tez kiedys Pantene i bylo super dopoki wlosy nie zrobily sie oklaple.

A tak poza tym, w ogole piszcze jakie dobre szampony polecacie :)

Niniel 

Wysłany: Sob 10 Cze, 2006 14:49 

Ja ostatnio zostałam fanką Pantene "Gęste i mocne". Faktycznie wyglądam, jakbym miała więcej włosów :)

In each relationship it's not
About love.
Just another funeral and
Just another girl left in tears.

Didoczek 

Wysłany: Sob 10 Cze, 2006 15:36 

ja lubie szampon z Evy Natury z czarnej rzepy-byl calkiem niezly i wlosy byly po nim fajne.
teraz uzywam ziaji jak juz pislaam i tez jestem zadowolona.

poza tym ja wlosy myje codziennie bo wtedy sie lepiej czuje wiec nie maja kiedy sie przetluscic :)

nie kocha sie za coś lecz pomimo

amisu 

Wysłany: Sob 10 Cze, 2006 16:33 

no ja tez wlasnie myje codzinnie, bo tez sie lepiej czuje, ale nie zawsze szczerze mowiac mam sile :/ no i poza tym mam dosc dlugie wlosy i nie lubie ich suszyc suszarka, a znowu codziennie latac 1,5 h z mokrymi wlosami jakos mnie nie kreci ;)

zeby chociaz 2 dni wytrzymaly swieze ;)

Justyce 

Wysłany: Sob 10 Cze, 2006 21:21 

Jeśli idzie o przetłuszczające włosy - problem zniknął, gdy przestałam stosować szampony do włosów przetłuszczających się, tylko takie do normalnych.
Moje typy:

- Timotei winogrona&cytryna (bodajże) - włosy tłuste u nasady, suche końcówki
- Ziaja w ogóle
- Eva natura z ekstraktem bursztynowym

Ogólnie - ja też myję codziennie..
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

Didoczek 

Wysłany: Sob 10 Cze, 2006 21:23 

Cytat:
Ogólnie - ja też myję codziennie..

no to rzeczywiscie problem z przetluszczaniem ci zniknal :D

nie kocha sie za coś lecz pomimo

Justyce 

Wysłany: Sob 10 Cze, 2006 21:35 

Didok, jest różnica. Kiedyś, mimo codziennego mycia, po południu miałam już po prostu tłuste włosy, teraz cały dzień są świeże.
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

amisu 

Wysłany: Sob 10 Cze, 2006 22:02 

Justyce napisał/a:

Moje typy:

- Timotei winogrona&cytryna (bodajże) - włosy tłuste u nasady, suche końcówki

nawet fajny, ale w sumie bez rewelacji. Najlepszy byl wg mnie Pantene wlasnie do takich wlosow..

Juliette 

Wysłany: Sob 10 Cze, 2006 22:12 

mi jak sie wlosy przetluszczaly mocno , bardzo pomogl szampon Joanny z czarnej rzepy..fakt faktem pachnial tą rzepą dosc ostro, ale efekty byly najwazniejsze
" Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".

amisu 

Wysłany: Sob 10 Cze, 2006 22:19 

dlugo go stosowalas? No i czy potem wlosy sie juz mniej przetluszczaly? Tzn po szamponie czy w ogole przestaly? ;)

Juliette 

Wysłany: Sob 10 Cze, 2006 22:23 

Paulina napisał/a:
dlugo go stosowalas? No i czy potem wlosy sie juz mniej przetluszczaly? Tzn po szamponie czy w ogole przestaly?

przynajmniej z 4 opakowania(ale szampon do najdroższych nie nalezy) jednak skladnik z czarnej rzepy jest naprawde skuteczny i nie zadna sciema..bo np nie wiem jakos ekstrakt z winogron mnie nie przekonywal i jak stosowalam do tlustych u nasady i suchych na koncach to niestety nic nie dawalo.. ale wiadomo, dla kazdych wlosow co innego dobre :D .. a potem sie jakos to juz uregulowało samo i juz mi sie tak wlosy szybko nie przetluszczaly
" Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".

Wnikliwa 

Wysłany: Nie 11 Cze, 2006 10:35 

Ja w zasadzie myję włosy co dziennie, jakoś tak się lepiej wtedy czuje. Ale jak używałam J&J Baby to mogłam myć co drugi dzień :) całkiem dobrze się trzymały... Za to po Sunsilku to najcheętnij myłabym głowę 2 razy dziennie :| Szczególnie po tym do włosów brązowych :roll: Może i miały ładny kolor ale były takie jakieś tłuste od razu.

rholna 

Wysłany: Nie 11 Cze, 2006 11:28 

Ja myje różnie - czasami co 2-3 dni czasami codziennie - codziennie dlatego, że włosy chłoną zapachy, a jak sie codziennie pichci dla całej rodziny, to później po zapachu ciuchów i włosów odrazu można poznać co było :roll: No i rzadziej nie mogę, bo mi włosy jakoś specjalnie sie nie przetłuszczają (chyba, że przegnę z odżywką i środkami stylizacyjnymi), ale za to po 2 dniach zaczynają się robić szorstkie, sztywne i matowe.
Obecnie używam Babydream - żelu uniwersalnego, no i kremu do włosów brązowych Sunsilka. Teraz zamierzam oczyscić trochę skórę glowy i dodać troche glinki zielonej, tudzież kwasu mlekowego (co by złuszczyć)...

CHLEBA I PRACY DLA WSZYSTKICH!!! SALAMI DLA WYBRANYCH!!!

Wnikliwa 

Wysłany: Nie 11 Cze, 2006 11:45 

rholna napisał/a:
. Teraz zamierzam oczyscić trochę skórę glowy i dodać troche glinki zielonej, tudzież kwasu mlekowego (co by złuszczyć)...

:roll: nawet nie wiedziałam, że tak można :P :oops:

Wiedźma 

Wysłany: Nie 11 Cze, 2006 12:59 

[quote="Wnikliwa"]Szczególnie po tym do włosów brązowych :roll: Może i mi

dokladnie , używałam i mam takie samo wrażenie
Wnikliwa napisał/a:
rholna napisał/a:
. Teraz zamierzam oczyscić trochę skórę glowy i dodać troche glinki zielonej, tudzież kwasu mlekowego (co by złuszczyć)...

:roll: nawet nie wiedziałam, że tak można :P :oops:

rholna a jak ty to robisz?? do czzego dodajesz glinke i gdzie sama glinke można kupic >????

"Kto ci powiedział, że wolno się przyzwyczajać?
Kto ci powiedział, że cokolwiek jest na zawsze?
Czy nikt ci nie powiedział, że nie będziesz nigdy
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"

Odpowiedz do tematu