Na poczatek chcialam Was zapytac czy znacie jakies dobre szampony do wlosow przetluszczajacych sie. Ja ostatnio wyprobowalam Sunsilk, ale niestety nie jestem zadowolona. Tzn. po myciu wlosy wygladaja fajnie, ale nastepnego dnia juz nie tak super Uzywalam tez kiedys Pantene i bylo super dopoki wlosy nie zrobily sie oklaple.
A tak poza tym, w ogole piszcze jakie dobre szampony polecacie
_________________ What would you do if you were not afraid?
ja lubie szampon z Evy Natury z czarnej rzepy-byl calkiem niezly i wlosy byly po nim fajne.
teraz uzywam ziaji jak juz pislaam i tez jestem zadowolona.
poza tym ja wlosy myje codziennie bo wtedy sie lepiej czuje wiec nie maja kiedy sie przetluscic
no ja tez wlasnie myje codzinnie, bo tez sie lepiej czuje, ale nie zawsze szczerze mowiac mam sile :/ no i poza tym mam dosc dlugie wlosy i nie lubie ich suszyc suszarka, a znowu codziennie latac 1,5 h z mokrymi wlosami jakos mnie nie kreci
zeby chociaz 2 dni wytrzymaly swieze
_________________ What would you do if you were not afraid?
Jeśli idzie o przetłuszczające włosy - problem zniknął, gdy przestałam stosować szampony do włosów przetłuszczających się, tylko takie do normalnych.
Moje typy:
- Timotei winogrona&cytryna (bodajże) - włosy tłuste u nasady, suche końcówki
- Ziaja w ogóle
- Eva natura z ekstraktem bursztynowym
Ogólnie - ja też myję codziennie..
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Didok, jest różnica. Kiedyś, mimo codziennego mycia, po południu miałam już po prostu tłuste włosy, teraz cały dzień są świeże.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
mi jak sie wlosy przetluszczaly mocno , bardzo pomogl szampon Joanny z czarnej rzepy..fakt faktem pachnial tą rzepą dosc ostro, ale efekty byly najwazniejsze
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
dlugo go stosowalas? No i czy potem wlosy sie juz mniej przetluszczaly? Tzn po szamponie czy w ogole przestaly?
przynajmniej z 4 opakowania(ale szampon do najdroższych nie nalezy) jednak skladnik z czarnej rzepy jest naprawde skuteczny i nie zadna sciema..bo np nie wiem jakos ekstrakt z winogron mnie nie przekonywal i jak stosowalam do tlustych u nasady i suchych na koncach to niestety nic nie dawalo.. ale wiadomo, dla kazdych wlosow co innego dobre .. a potem sie jakos to juz uregulowało samo i juz mi sie tak wlosy szybko nie przetluszczaly
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
Ja w zasadzie myję włosy co dziennie, jakoś tak się lepiej wtedy czuje. Ale jak używałam J&J Baby to mogłam myć co drugi dzień całkiem dobrze się trzymały... Za to po Sunsilku to najcheętnij myłabym głowę 2 razy dziennie Szczególnie po tym do włosów brązowych Może i miały ładny kolor ale były takie jakieś tłuste od razu.
Ja myje różnie - czasami co 2-3 dni czasami codziennie - codziennie dlatego, że włosy chłoną zapachy, a jak sie codziennie pichci dla całej rodziny, to później po zapachu ciuchów i włosów odrazu można poznać co było No i rzadziej nie mogę, bo mi włosy jakoś specjalnie sie nie przetłuszczają (chyba, że przegnę z odżywką i środkami stylizacyjnymi), ale za to po 2 dniach zaczynają się robić szorstkie, sztywne i matowe.
Obecnie używam Babydream - żelu uniwersalnego, no i kremu do włosów brązowych Sunsilka. Teraz zamierzam oczyscić trochę skórę glowy i dodać troche glinki zielonej, tudzież kwasu mlekowego (co by złuszczyć)...
_________________ CHLEBA I PRACY DLA WSZYSTKICH!!! SALAMI DLA WYBRANYCH!!!
[quote="Wnikliwa"]Szczególnie po tym do włosów brązowych Może i mi
dokladnie , używałam i mam takie samo wrażenie
Wnikliwa napisał/a:
rholna napisał/a:
. Teraz zamierzam oczyscić trochę skórę glowy i dodać troche glinki zielonej, tudzież kwasu mlekowego (co by złuszczyć)...
nawet nie wiedziałam, że tak można
rholna a jak ty to robisz?? do czzego dodajesz glinke i gdzie sama glinke można kupic >????
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum