Pisze tutaj bo musze to napisac a mianowicie w listopadowej gazecie dla kobiet(nazwy nie podam)znalazl sie artykul dotyczoncy antykoncepcj chormonalnej a mianowicie jak stosowac etc.i tu SZOK czytam-jesli wystapi biegunka lub wymioty w czasie do 4h nalezy nie przyjmowac nastempnej tabletki bo mozna przedawkowac hormony i zabezpieczac sie do konca opakowania normalnie masakra z tego co wiem bierze sie kolejna tabletke i jest wszystko ok a wy sie dziwicie czemu tu tyle niepotrzebnych pytan tych samych na okraglo i wogule gazetki edukuja jak widac i jak taka niedoswiadczona z tabsami przeczyta cos takiego .... widac jak polskie spoleczenstwo ba niektore polki ucieraja sobie niektore postepoania opierajac sie o takie artykuly a wiec nie czytac bzdurnych kobiecych gazetek-ulotka to podstawa
Ostatnio zmieniony przez Rosemary Sob 15 Sty, 2011 10:28, w całości zmieniany 1 raz
sielawa198621, moim zdaniem artykuły nie powinny być alfą i omegą zwłaszcza w kwestii leków, bo od tego jest ulotka lub lekarz. Więc jednak nie do końca można te pytania usprawiedliwić bzdurnymi artykułami w gazetach.
o tym dzieki bogu było na forum juz milion razy wiec mam nadzieje ze kazdy kto bedzie chcial zadac durne pytanie to znajdzie odpowiedz, chociazby przypadkiem
no tak ja o tym wiem ale poco pisza o czyms co niejest zgodne z prawda zreszta zaznaczylam ze nie wszystkie z nas ale sa takie osoby ktore wierza we wszystko co pisza w takich piemkach
sielawa198621, a niektóre Polki nie edukują się na gazetkach, tylko czytają książki, przez to nie popełniają tak rażących błędów ortograficznych i używają znaków interpunkcyjnych...
nie od dziś wiadomo, że w wielu gazetach piszą bzdury. nie wiem cóż to za "szokujące fakty". mam nadzieję, że moderatorki szybko się tym zajmą i wywalą to do śmieci.
_________________ i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz
lena190 [Usunięty]
Wysłany: Sob 12 Gru, 2009 22:43
Istotnie... w Cosmopolitanie można znaleźć wiele dobrych rad
Wysłany: Nie 13 Gru, 2009 10:34
Może to sposób na wymrażanie hemoroidów? Swoją drogą to już lepiej wsadzić tyłek do zamrażarki
sielawa198621, szerze mówiąc nie wiem co Cię tak zszokowało. To tylko bzdurny artykuł (nie pierwszy i nie ostatni). Poza tym radziłabym zmienić tytuł tematu. Sama stwierdziłaś, że w artykule są głupoty, więc słowo "fakty" w temacie raczej nie pasuje. I nie obraź się, ale korzystaj ze słownika ortograficznego, ponieważ robisz straszne błędy (nawet w swoim profilu masz błąd, napisałaś, że stosujesz "tapsy", chyba o taBsy Ci chodziło...)
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
A metoda Yuzpe? A Escapelle/Postinor? Ludzie biorą i żyją. Sama po Yuzpe miałam mega mdłości- jak widać jeszcze żyję. Ale taką dawkę hormonów wzięłam RAZ. Groźne by było przyjmowanie 2 tabletek codziennie. Hormony anty nie są w stanie zabić przy jednorazowym "przedawkowaniu"
Czy jeśli czytelniczka z powodu głupich porad głupich gazetek zajdzie w ciążę, bo nie weźmie drugiej tabletki, podczas gdy pierwszą w pierwszym tygodniu brania zwymiotowała, gazeta bierze za to odpowiedzialność?
różna dziwne rzeczy już czytałam;) owszem, ulotka. A w razie wątpliwości ja se na doz.pl piszę...i mi lekarze dopowiadają...to znaczy 2 tylko razy pisałam, bez przesady;)) Gin najczęściej nie mam czasu, bo następni pacjenci...ta...no cóż...
W sumie fajna apteka z fajną stroną i artykułam nie bzdurnymi...a dla kupujących tabletki info, że z moich poszukiwań wynika, że najtaniej u nich od jakiegoś czasu.
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 09:21
hebsana napisał/a:
se
O matulu, znowu to tajemniczo brzmiące "se"
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum