ja najpierw kogoś poznawałam, pigułki przychodziły później, więc też nie wiem co myśleć
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Guzik, logiczne, prawda?
Ale że coś w tym jest, w samej zmianie węchu, to przekonała mnie historia m-s o perfumach, którą opisywała na Forum jakiś czas temu.
Tabletki antykoncepcyjne, upraszczając nieco sprawę, chronią przed zajściem w ciąże m.in. poprzez oszukanie organizmu, że w tej ciąży już jest. Kobiety, które spodziewają się dziecka mogą zaś potwierdzić, że zęby podczas tych 9 miesięcy zaczynają bardzo się psuć. Gdy więc zażywamy regularnie tabletkę, ogromne zmiany hormonalne mogą wywołać zapalenia dziąseł. Aby tego uniknąć, chodź regularnie do dentysty na czyszczenie kamienia (nie co 6 a co 3 miesiące) i szczególnie dbaj o higienę jamy ustnej.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Przypomniał mi się ten dowcip:
Jak działaja pigułki antykoncepcyjne?
1. Kobieta bierze pigułki, a następnie wydala je wraz z moczem.
2. Żaby w wodzie wchłaniają te hormony i w następstwie nie mają potomstwa.
3. Bociany nie znajdują żab na polach więc giną z głodu...
4. ... i nie ma kto przynosić dzieci.
_________________ Life is what happens when you have different plans
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum