No właśnie nie, pod takimi warunkami nie była legalna.
Pati, źle mnie zrozumiałaś Wiem, że wazektomia była nielegalna, chodziło mi o to, że może teraz stała się legalna, właśnie pod takimi warunkami. Ale jak widać dalej nie można robić tego zabiegu w Polsce... W takim razie, czemu ktoś się ogłasza z tym na allegro?
_________________ Nie może być dla kobiety większej udręki niż mężczyzna, który jest tak dobry, tak wierny, tak kochający, tak niepowtarzalny i który nie oczekuje żadnych przyrzeczeń. Po prostu jest i daje jej pewność, że będzie na wieczność.
Boisz się tylko, że ta wieczność – bez tych wszystkich standardowych obietnic – będzie krótka. S@motność w Sieci J.L. Wiśniewski
Wiek: 23 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 673 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie 30 Gru, 2007 17:19
jestem w szoku
miałam o tym na zajęciach - lekarz który powoduje "uszczerbek na zdrowiu" w postaci "pozbawienia zdolności płodzenia" podlega karze od roku do 10 lat. więc nie wiem jak na allegro to sprzedają wiem, że na takie zabiegi polscy mężczyźni do niemiec jeżdżą.
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
atreyu [Usunięty]
Wysłany: Nie 30 Gru, 2007 21:19
skoro na allegro mozna dostac tabletki poronne (a takie dostala znajoma właśnie na polskim allegro) a ginekolodzy czesto w gazetach ogłaszaja sie "wywoływanie okresu bezboleśnie" to i takie rzeczy można spotkać.
A możecie już nie rozmawiać o trwałym pozbawianiu gatunku męskiego płodności? Jajca mi podchodzą pod gardło jak czytam
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
rain-flower [Usunięty]
Wysłany: Sro 16 Sty, 2008 01:00
gdzieś na blogu czytałam wypowiedz kobiety która ma niepełnosprawnego umysłowo syna który sie zakochał (też w niepełnosprawnej)... i pytała czy legalne jest podwiązanie mu nasieniowodów, skoro jest pewne ze miałby również upośledzone dzieci? uważam że to powinno być legalne, chłopak mógłby korzystać z życia, a nie przekazałby choroby (czy wady genetycznej, nie znam się) dalej..
rain-flower to czy cos przekaze to jest jego sprawa, jesli nie jest ubezwlasnowolniony. Chcialabys, zeby Twoi rodzice mogli za Ciebie zdecydowac, bo np. cos w Twoim wybranku by sie im niepodobalo(np. urodzil sie bez reki)?
Jesli chlopak jest w pelni swoich praw to nikt nie powinen mu sie mieszac, sam musi zdecydiwac czy miec dzieci.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
z tego co zauważyłam to ona mówiła o niepełnosprawnym UMYSŁOWO, wielka różnica, wierz mi
matka pewniej dziwczyny z zespołem Downa też chciała podwiązać jej jajowody, oczywiście żaden lekarz się nie zgodził, takie prawo, choć osobiście uważam, ze to byłby dobry pomysł i być może moja opinia jest dosyć kontrowersyjna, ale moja mama pracowała w szkole specjalnej więc znam problem od podszewki
ale to temet na osobną dyskusję
Ja wiem, ze umyslowo, ale to dosc szerokie pojecie i nie mozna moim zdaniem stwierdzic, ze w kazdym przypadku rodzic ma prawo lub nie. Jesli to chodzi o ciezkie uposledzenie to wtedy taka osoba nie jest w pelni praw i sprawa powinna wygladac inaczej, ja sie wypowiedzialam ogolnie, znajac osoby ze szkoly specjalnej, ktore byly w roznym stopniu uposledzone, ale owszem kwestia do osobnej dyskusji, niekoniecznie potrzebnej teraz.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
Ari_Ariadna [Usunięty]
Wysłany: Pon 26 Paź, 2009 13:52
Nawet gdyby pojawiła się ta metoda amtykoncepcji ale męzczyzn - dam sobie rekę uciąć - że żaden z nich nie chciał by z niej korzystać
No bo przecież samiec musi miec permanentną , niczym nie zakłóconą zdolność płodzenia a to kobieta jest od tego żeby blokować swój organizm i naturalne procesy w nim zachodzące
Znam gro facetów parskających na męską metodę antykoncepcji - mało który chciał by odciżżyć swoją partnerkę - bo przecież w gestji kobiety jest to żeby facet mógł sobie spokojnie bzykać brrrryy...
Wysłany: Pon 26 Paź, 2009 14:14
Ari_Ariadna, nie obraź się, ale napisałaś głupoty.
Ari_Ariadna napisał/a:
mało który chciał by odciżżyć swoją partnerkę - bo przecież w gestji kobiety jest to żeby facet mógł sobie spokojnie bzykać
a jakby facet przyjmował pigułki, to już nie mógłby sobie spokojnie "bzykać"?
Ari_Ariadna napisał/a:
No bo przecież samiec musi miec permanentną , niczym nie zakłóconą zdolność płodzenia
ja nie znam facetów, którzy myślą w taki sposób. Skoro partnerka przyjmuje pigułki (ogółem - zabezpiecza się), to przecież mężczyzna nie ma szansy na spłodzenie potomka, prawda? (wiadomo, że wszystko może się zdarzyć, ale zasada jest taka, żeby nie spłodzić).
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Nawet gdyby pojawiła się ta metoda amtykoncepcji ale męzczyzn - dam sobie rekę uciąć - że żaden z nich nie chciał by z niej korzystać
ucinam rękę mój facet stwierdził, że gdyby zostały stworzone pigułki dla mężczyzn na takim poziomie jak te dla kobiet (tzn nie powodujące wiecznego doła i zerowego libido jak to jest w przypadku tych męskich) to by brał czy bralibyśmy na zmianę np rok on rok ja
Problem jest taki że faceci mają problem z pamięcią i nawet o zażyciu stojących na stole witamin zapominają
Wysłany: Pon 26 Paź, 2009 15:22
magribi napisał/a:
Problem jest taki że faceci mają problem z pamięcią i nawet o zażyciu stojących na stole witamin zapominają
Otóż to, dlatego nie zdecydowałabym się na taką formę antykoncepcji (chyba, że nie mogłabym brać pigułek ze względów zdrowotnych, a bardzo bym się bała zajść w ciążę). Musiałabym cały czas kontrolować mojego mężczyznę. Już nie mówię o sytuacjach, gdy chłopak lubi sobie wypić chociażby (wymioty). Nie chciałabym żeby antykoncepcja była sprawą tylko mężczyzny i od niego zależała.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum