Od paru lat słyszy się, że różne grupy naukowców testują tabletki antykoncepcyjne dla mężczyzn. Czy wie ktoś coś więcej o tym? Kiedy można się spodziewać takich środków w aptekach?
Ostatnio zmieniony przez Villemcia Nie 30 Lis, 2008 12:36, w całości zmieniany 1 raz
o pigulkach nic nie slyszalam, tylko o zastrzykach
wiecej info tutaj
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Dziękuję za informację.
Szkoda że tego typu środki są dostępne tylko w Chinach; z drugiej strony testosteron jest bardzo popularny także w polskich siłowniach...
"Kto ci powiedział, że wolno się przyzwyczajać?
Kto ci powiedział, że cokolwiek jest na zawsze?
Czy nikt ci nie powiedział, że nie będziesz nigdy
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
Szczerze mówiąc, to nawet jeśli taka antykoncepcja będzie w powszechnym użytku, to i tak jej nie zaufam Wolę polegać na sobie, niż na partnerze. Tymbardziej, że moje kochanie zapominalskie jest.
Hysteria wiem cosik o tym. ufam mojemu kochanemu ale jakos sie pewniej czuje gdy sama jestem zabezpieczona- mam pewnosc ze wzielam tabletke a tak? nigdy nic niee wiadomo
nie, to jest antykoncepcja mechaniczna.cos sie wskrzykuje w nasieniowody jakis plyn ale wiesz co,napisze o tym dokladniej jak bede u Miska popludniu bo dokldanie nie pamietam a nie chce sklamac a on ma u siebie ta gazete.
juz jesetem i pisze wam o tych srodkach dla facetow:
"Efektem są blokady nasieniowodów.wropowadza sie do nich rozne przedmioty np.druciki miedziane, nici (nylonowe, jedwabne) lub zastawki ze zlota i stali, by oslabic plemniki i zachamowac ich wedrowke ku wolnosci.w tym samym celu instaluje sie na nasieniowodach klamerki tantalowe. do bardziej wymyslnych metod nalezy razenie plemnikow...pradem, za sprawa chipsa zainstalowanego w nasieniowodzie, podlaczonego do miniaturowej bateryjki. ta metoda na szczescie nie opuscila scian laboratorium. znacznie bardziej zaawansowana jest amerytkanska metoda intra vas device (IVD) testowana obecnie na ochotnikach. polega na umiesczeniu w kazdym z nasieniowodow dwoch ,miekkich zatyczek- jesli plemniki omina pierwsza przeszkode, zatrzymuja sie na drugiej. jak wykazaly testy na malpach, bedzie metoda owracalna w przeciwienstwie do sterylizacji.W finalna faze wchodzi metoda ktora od kilku lat testuje sie z Indiach. RISUG polega na wstrzyknieciach do nasieniowodu substancji SMA po 72 godzinach tworzy ona na nablonkuotoczke ladunkow elektrycznych ktore rozrywaja blony komorkowe plemnikow przeplywajacych przez nasieniowod. metoda jest bezpieczna,tania, prosta i skuteczna.dziala nieprzerwalnie przez 10,15 lat. a w razie potrzeby mozna przewrocic plodnosc przeplokujac nasienowody.te mechaniczne metody maja stac sie alternatywa dla prezerwatyw bo meska pigulka to piesn przyszlosci."
napisalam wam metody ktore maja szanse wejsc w zycie.a slyszalyscie moze o oleju z bawelniany?w latach 50-tych w Chinach kobiety przestaly rodzic poniewaz stosowano z biedy ten olej.wplywalo to na plodnosc mezczyzn (raczej na jej brak) lecz u 30% mezczyzn plodosc nie powrocila...
ja np. mam uprzedzenia przed zalozeniem sobie kiedys spiralki bo jakos nie czulabym sie psychicznie dobrze jakbym miala non stop obce cialo w sobie a co za tym idzie nie chcicalbym, zeby moj mezczyzna cos takiego mial w nasieniowowdach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum