chodziło mi o to , że po głaskaniu psa nie umyłam rąk i coś zjadłam
A mnie o to, że głaskając psa nie można się nabawić owsików. Nawet wtedy, gdy się potem rąk nie myje. Gdyż owsiki na psie nie pasożytują !!! Owsikami zaraża się człowiek od człowieka.
_________________ "Kaznodziejów omijam z daleka, choć w kościołach oglądam obrazy.
Cenię talent i mądrość człowieka i nie ufam facetom bez skazy"
Gastroskopie? Chyba przesada. Wybieram się do rodzinnego po te tabletki, ale nie wiem czy mamie nie zaszkodza.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
misio [Usunięty]
Wysłany: Sob 22 Wrz, 2007 09:54
Hanca napisał/a:
Tak ruszał się był długi i gruby, obrzydliwy.
Kurde a tak więcej szczegółów? Może jakaś fotka cy cuś?
zadna przesada,inaczej nie dowiesz sie czy masz tasiemca.
Z tego co wiem to tasiemiec przebywa w jelitach a nie w żołądku
Mój tata miał kiedyś tasiemca (zaraził się z mięsa z hipermarketu Jumbo, który juz nie istnieje ) i na pewno nie miał robionej gastroskopii bo gastroskopia zagląda tylko do żołądka a tam robaki typy tasiemce nie żerują, tylko właśnie w jelitach.
Poza tym jeśli chodzi o klasyfikację, to tasiemiec zalicza się do pasożytów jelitowych. Znalazłam też na stronie: http://www.dzieckook.pl/choroby/chor_pasozyty.html taki cytat:
"Badanie kału wykazuję obecność jaj tasiemca wykonywane są również badania serologicznena na obecność swoistych antygenów tasiemca."
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
No własnie. Ja badanie kału miałam niedawno i nic nie wykryli. Ale rodzina musi zrobić.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Muniek był leczony Profenderem, dostał dawkę we wrześniu, październiku i listopadzie, kolejną miał dostać za 3 miesiace. mijają dopiero 2 i znów ma tasiemca!! Już nie wiem co robić...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum