Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Sob 05 Sie, 2006 22:46
TEATR
w czwartek bylam w Kwadracie (Warszawa) na rewelacyjnek komedii "Szalone nożyczki", sztuka ma miejsce w zakladzie fryzjerski, pomysł sam w sobie jest amerykanski, ale dostosowany do naszych realiow z naszym dowcipem, w polowie spektaklu swiatla nad widownia się zapalają i publicznosc rowniez bierze udzial (podobno sztuka za kazdym razem inaczej się konczy), no i w tym jest caly cymes, w zaleznosci od tego jak ludzie zareaguja tak aktorzy musza grac, więc talent aktorski i spontanicznosc w pełni.
bardzo serdecznie polecam i zachecam do wpisywnia sztuk, ktore Wy byscie polecily w swoich miastach!
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
Abelard i Heloiza grany w miniaturze teatru Słowackiego w Krakowie....malutka sala, siedzi sie na takich schodach..na scenie miliony swieczek poustawiane pod sam sufit ..klimat niesamowity, sztuka opowiada o romansie nauczyciela z bardzo mloda uczennica w czasach sredniowiecza... super zrobiona, wrazenie niesamowite robi...
ja polecam sztuke "Czego nie widać"... usmialam sie i byla to najlepsza na jakiej bylam w teatrze (o calej reszcie wole nie mowic bo sie troche wynudzilam)
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
a ja polecam "Taniec Wampirow" Polanskiego. To co prawda musical, wiec nie kazdemu moze podpasowac, ale dla mnie byl rewelacyjny. Az mialam ciarki na plecach..
_________________ What would you do if you were not afraid?
a ja polecam "Taniec Wampirow" Polanskiego. To co prawda musical, wiec nie kazdemu moze podpasowac, ale dla mnie byl rewelacyjny. Az mialam ciarki na plecach..
O tak ;] Zresztą ja kocham musicale:P
Ach..rozmażyłam się..
I pomyśleć, że kiedyś tańczyłam w balecie
zachecona recenzja akto i tym ze gra tam moj znajomy wybralam sie dzis na "szalone nozyczki" w ramach akcji odchamiania:]
sztuka rewelacyjna, dawno sie tak nie usmialam, bilety trzeba bylo 2 miesiace wczesniej kupowac bo tyle chetnych:)
w kazdym miescie w tym spektaklu gra inna grupa no i wtracaja tzw regionalne motywy....u nas grano to w teatrze bagatela i kurcze musze przyznac ze to jedna z fajniejszych sztuk na jakich bylam...nie dosc ze ciekawa to dosc orginalna...
mam tylko takigo niesmaka malego bo przyszla jakas grupa gowniarzy za przeproszeniem i kurde wyiagneli sobie jakiesz puszki z piciem i kurde piknik zrobili...nie dosc ze ubrani w jakies dresy, panienki kurna rozchichotane jakby nawalone byly..normalnie az wstyd....i zenada..
Ojojoj, stary temat, a ja wlasnie o teatrze chcialam
Przeprowadzilam sie do Wroclawia, wiadomo, piekne miasto, mnostwo teatrow, zaczelam od Teatru Wspolczesnego i sztuki "Produkt".
http://wroclaw.kulturaonl...ralne,2864.html
Jeszcze trawie i omawiam z mezem
W pazdzierniku wybieram sie (bilety juz zarezerwowane) do Capitolu (teatr muzyczny) na "A Chorus Line ", nie moge sie doczekac http://www.achorusline.pl/
_________________ Happiness can only come from inside of you and is the result of your love.
"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."
Dzięki za odświeżenie tematu
Ja ostatnio byłam na genialnym WITKACE - spektakl 2 studentów Państwowej Wyższej Szkoly Teatralnej w Krakowie. Zaliczyłam też WDOWY Mrożka w wykonaniu trupy z Budapesztu. Bardzo ciekawa interpretacja
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum