Czytałam 'Nierządnicę' i jej kontynuacje i sama nie wiem, jak ocenić te książki. Jest ciekawa, ale jednocześnie trochę... Prostacka? Wulgarna? I fabuła chyba też trochę naciągana-ileż to ta Maria nie miała przygód...
Jestem właśnie w trakcie "Storm of swords" tom II (Nawałnica mieczy) i się chyba zacznę czepiać...
Nie o to chodzi, że muszą być same happy endy, ale czy autor czas nie przesadza z wykańczaniem głównych bohaterów??
Trochę tak jak Sapkowski, brakuje im pomysłu na rozwinięcie wątku czy co :/ ? Do końca już tak będzie?
_________________ Life is what happens when you have different plans
Liska ja mam poczucie, że Sapkowski to przy tym pikuś, choć pierwsze skojarzenie było to samo. Ogólnie pierwszą i drugą część czytałam z zapartym tchem, ale powoli wytracam impet i nie spieszę się z zaczynaniem najnowszej. Tak samo miałam z serialem, szybko przestał zachwycać(choć tu nie kwestia fabuły a pewnych zmian które mnie wkurzyły i przerostu scenografii nad treścią..)
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
Oj, bo to tak zwykle bywa z sagami - tak to chyba można nazwać - prędzej czy później autor się wypala, pomysły się kończą, pewne zaskakujące wydarzenia stają się czymś regularnym, zwyczajnym i po prostu to już nie kręci.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
No trzeci, trzeci, ale każdy z nich jest zajebiście długi
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ale koniec końców fabuła się do przodu posuwa tak sobie. Ja mam o tyle problem, że nigdy nie przepadałam za opisami bitew
Pewnie i tak przeczytam wszystkie części, bo czyta się jednak fajnie. Tyle, że ja bym wolała jakieś ogólne zmiany akcji, a tam się wszyscy głownie czają.
_________________ Life is what happens when you have different plans
liska, ja pierwsze parę tomów połknęłam szybko, a teraz resztę czytam robiąc przerwy pierwszy szok po śmierci niektórych ważnych bohaterów szybko zastępuje "no to co facet dalej wymyśli?"
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Wiek: 18 Dołączyła: 23 Maj 2011 Posty: 232 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 15:15
czytam kolejną część Cobena i chyba nigdy się do niego nie przekonam... po prostu za dużo mam przytyków do jego sposobu pisania... raz zaciekawi, raz nudzi tak, że się czytać odechciewa i omijam akapity... no ale walczę dalej w celu poznania, co wszyscy widzą w Cobenie i za co dostał Edgar Poe Award...
za to najnowsza książka Dennisa Lehane'a powaliła mnie jak zwykle na kolana, swoją zwięzłością, konkretami, napiętą akcją i w ogóle pokłony mu za to, ot co
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum