Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Też będę ślubować 8.08.2009 (marcia84)

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Vivien
Pon 02 Sie, 2010 10:29
Też będę ślubować 8.08.2009 (marcia84)
Autor Wiadomość
marcia84 

Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 20:31 Też będę ślubować 8.08.2009 (marcia84)

Zaręczyny były już dawno, bo w kwietniu zeszłego roku, więc nic dziwnego że ślub w planach, ale teraz zamówiliśmy już parę rzeczy to mogę się pochwalić. Mamy zamówiona salę, orkiestrę, ciasto, "wiejski stolik" i kamerzystę.
Do zamówienia mamy ... całą resztę.

Zastanawiamy się teraz aktualnie nad fotografem. Chcemy, żeby zrobił nam zdjęcia w kościele tylko i potem innego dnia w tygodniu w plenerze, ale strasznie się cenią fotografowie u mnie za taką usługę. Za zdjęcia na płycie + fotoalbum z chyba 30 zdjęciami chcą 1300zł :cry: to troszkę za dużo chyba wg mnie.

Zastanawiamy się też nad "winietkami". Wesele będzie spore, bo na około 220 osób i chcemy żeby nie było potem sytuacji że zostaną "porozrzucane" pojedyncze miejsca za stołami i parami nie będzie miał ktoś gdzie usiąść. Mieliśmy tego roku 8 wesel (w tę sobotę będzie 9te) i takei sytuacje miały niestety miejsce - ktoś chciał siedzieć koło kogoś, ale miejsca były zajęte, a gdzieś indziej pojedyncze wolne i stało sobie 8 osób koło stołów i kręciło się...a rodzice państwa młodych mieli blady strach w oczach że rzeczywiście miejsc wolnych zabrakło!!

No i szereg innych spraw na nas czeka - ksiądz - bo chcemy ślubować w parafii która nie jest ani moją ani połówka mojego, nauki - bo ja mam papierek ze szkoły że je ukończyłam a mój A. nie ma, wybór sukienki, zaproszenia, .... przeraża mnie to tak powolutku...
Ja nigdy nie chciałam dużego wesela za bardzo - to raczej jest tak że ślub nasz, a wesele naszych rodziców - to ich decyzja że tyle rodziny trzeba zaprosić, no i to oni w dużej mierze za wesele zapłacą, więc nam wypada się tylko dostosować... no i gdyby się tak dało, to jeszcze dobrze się bawić :lol:

PS. Gratulacje Freyah:) Fajnie że będziemy ślubować tego samego dnia:)

czarnula 

Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 21:06 

marcia84, 1300zł to faktycznie dużo za 30 zdjęć :roll:
moja siostra brała ślub 2 lata temu i płacili za taki album 400zł,
zdjęcia bardzo ładne w specjalnym albumie.

freyah 

Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 21:30 

marcia84 napisał/a:
220 osób

Ile?! :shock: Masakra. W takim wypadku winietki to konieczność wg. mnie.

Ceny u fotografa to po prostu masakra... Ja mam kolegę w Bydgoszczy, który jest fotografem- amatorem, ale zdjęcia robi genialne i raczej niedrogo.

marcia84, rzeczywiście! :mrgreen: Ale fajnie :D

Konrad 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 21:34 

freyah napisał/a:
Ja mam kolegę w Bydgoszczy, który jest fotografem- amatorem, ale zdjęcia robi genialne i raczej niedrogo.

Się pochwal, może znam :P

liska 

Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 21:53 

marcia - to tak jak u mnie, nie chcialam wesela, rodzice chcieli ;) Ale na pocieszenie powiem, ze byla naprawde fajnie :)
Wyluzuj, zaltwiaj pokolei, nie zastawiaj sie na organizowanie "idealnego dnia" tylko miej ze wszystkiego co robosz frajde :)
Co do fotografa, ci dobrzy sa drodzy, faktycznie. Chyba, ze trafisz na poczatkujacego geniusza ;) Niestety z era cyfrowek, kazdemu sie wydaje ze potrafi robic zdjecia...

www.shapshaptravel.com

marcia84 

Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 21:59 

czarnula napisał/a:
1300zł to faktycznie dużo za 30 zdjęć :roll:

to znaczy 30 zdjęć jest w fotoalbumie, a na płycie wszystkie jakie panu się uda zrobić w plenerze i w kościele. Fotoalbum widzieliśmy przykładowy - rzeczywiście nam się podobał, bo był niestandardowy - była to książka z grubymi kartkami (takimi jak książeczki dla dzieci) i zdjęcia były nadrukowane na te kartki a tło każdej strony to na przykład splecione dłonie pary młodej itd...nie umiem dobrze opisać, ale może wiecie co mam na myśli.

I nie próbuję nawet organizować "idealnego dnia", bo się nie da:) Ale chcę, żeby to był dla Nas przede wszystkim szczęśliwy dzień:)

liska 

Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 22:03 

No i tak trzymac, naczytalam sie postow od dziewczyn, ktore maja wszytko zaplanowane, wymarzone i idealne, a potem dramat, ze cos nie wyszlo :/
Mnie zalezalo na 2 rzeczach - pogodzie i tym ,zebym nie pomylila imienia na przysiedze :P

www.shapshaptravel.com

Offik 

Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 22:08 

marcia84 napisał/a:
czarnula napisał/a:
1300zł to faktycznie dużo za 30 zdjęć :roll:

to znaczy 30 zdjęć jest w fotoalbumie, a na płycie wszystkie jakie panu się uda zrobić w plenerze i w kościele. Fotoalbum widzieliśmy przykładowy - rzeczywiście nam się podobał, bo był niestandardowy - była to książka z grubymi kartkami (takimi jak książeczki dla dzieci) i zdjęcia były nadrukowane na te kartki a tło każdej strony to na przykład splecione dłonie pary młodej itd...nie umiem dobrze opisać, ale może wiecie co mam na myśli.

no to zrobienie samego takiego fotoalbumu kosztuje z 1000, przy tym jest tak naprawde najwiecej roboty, i to sa raczej normalne ceny, u nas w lodzi za taki album potrafia brac nawet po 2500:)

liska 

Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 22:11 

Offik napisał/a:
no to zrobienie samego takiego fotoalbumu kosztuje z 1000, przy tym jest tak naprawde najwiecej roboty, i to sa raczej normalne ceny, u nas w lodzi za taki album potrafia brac nawet po 2500:)

Potwierdzam :)
Od miesiaca robie album dla rodzicow ...
Przy czym chyba zdecydowanie wiecej roboty przy albumie klasycznym... Wykadrowac, wydrukowac, kupic album, nakleic...nie pomylic sie... :mrgreen:

www.shapshaptravel.com

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 23:31 

marcia84, po pierwsze to serdeczne gratulacje :)
Hmm... troche bedzie nas w przyszlym roku zmnieniac stan cywilny z tego forum :P
Wesele macie spore, bo ponad 200 osob to jednak pokazna liczba ;) U mnie moze by bylo tak samo, ale nie prosze wszystkich z rodziny, bo mam tez duza w przeciwienstwie do mojego.
Co do fotografa, to ci powiem tak. Fotograf z kamerzysta to w moich okolicach koszt z rzedu max 2tys zl, przyjaciolka ma za 1400zl fotografa i kamerzyste w jednym. Jezeli bys chciala tylko fotki czy kamerowanie, to wiadomo- cena o polowe nizsza.

marcia84 

Wysłany: Wto 23 Wrz, 2008 17:37 

znalazłam sliczna wg mni sukienke
http://www.jacqueline.pl/main.html
kolekcje 2008, model lirista. ciekawe tylko jak by na mnie wygladala i ile kosztuje, bo cen na stronie nie podają.

ateivs 

Wysłany: Wto 23 Wrz, 2008 18:14 

hmm... ja tu takiego modelu nie widzę :(

[ Dodano: Wto 23 Wrz, 2008 18:17 ]
ok znalazłam, jak dla mnie zbyt standardowa :wink:

karolka 

Wysłany: Wto 23 Wrz, 2008 19:03 

marcia84, ładna ta suknia :) Tylko ciekawe jak na żywo wyląda ...bo na zdjęciu to wiadomo :)

marcia84 

Wysłany: Wto 23 Wrz, 2008 21:05 

jeszcze takie niegłupie znalazłam:
http://www.impressja.com....cje/15.jpg&k=15
http://www.impressja.com....006/19.JPG&k=19
http://www.impressja.com....6/119.JPG&k=119 (tylko na pewno nie w błękicie-i szczególnie góra tej sukienki mi sie podoba)
ale żadna jak dotąd z tych które widziałam nie powaliła mnie tak, żebym chciala taka mieć:/

Rosemary 

Wysłany: Wto 23 Wrz, 2008 22:24 

marcia84, mogę Ci polecić fotografa, który organizował mi sesje zdjęciowe z biżuterią. Jakbyś miała ochotę, to dam Ci namiary na PW :)

Misja: K.S.I.Ą.Ż.K.A. || Biżuteria & Co || photo stories || kup ciuszek na Allegro :)

Odpowiedz do tematu