To aż głupio, żeby baba w moim wieku miała problem z trądzikiem, ale niestety... Odkąd pzrestałam brać tablety wrócił. I to na plecach i ramionach. Lato idzie a ja mam tam masakrę normalnie. Myję się przeca codziennie, od paru tygodni dodatkowo na te plecy stosuję mydło antybakteryjne i tonik takiż. No i niewiele to pomaga - co się pozasuszają, to wyskakują nowe.
CO ROBIĂ, kobiety?!
Zdesperowana dośc jestem, bo pod koniec maja idę na wesele no a kiecę mam taką z odkrytymi plecami. Moze znacie jakieś skuteczne sposoby walki z tym dziadostwem?
niestety witch musze cie rozczarowac ze bez wizyty u dobrego dermatologa sie nie obejdzie. najlepiej jak dostaniesz masc 'robiona' przepisana przez lekarza. wszystko przeciez zalezy od Twojej cery (czy jest tlusta, czy sucha z tendencja do przetluszczania sie (bardzo wiele osob z tradzikiem ma wlasnie ten typ)).
jesli czeka Cie wesele to ja bym nie eksperymentowala przez polecane srodki (kazdy ma w koncu indywidualny problem, to co jest dobre dla jednej dla innej bedzie nieskuteczne), szkoda czasu i pieniedzy
no dermatologa koniecznie trzeba odwiedzic.
ale juz dzis mozesz zaczac wsuwac np. tabletki drozdzowe, dostepne w kazdej aptece - oczyszczaja cere. tak samo herbatka z bratka polnego. sprawdzone, polecam.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
no, kobiety - niemal nie jadam słodyczy :/
I w sumie nie są to jakieś straszne ropne wypryski, cholera... Mówicie, że bez dermatologa się nie obejdzie, grrr.... u mnie kobieta "na kasę chorych" jest masakrycznie niekompetentna i ponoć wszystkim na wszystko zapisuje tę samą maść. Raz u niej byłam i rzeczywiście - pzrepisała mi to, co "wyprorokowała" mi koleżanka, heh...
Spróbuję z tymi drożdżami na razie. A na wesele chyba zakupię sobie bolerko do sukienki
Tylko czemu to wyskoczyło po odstawieniu tabletek? Grr...
Tylko czemu to wyskoczyło po odstawieniu tabletek? Grr...
organizm wraca do naturalnego poziomu hormonów ???
maść cynkowa bądź tribiotic ( taka w malej saszetce ale wydajna ) tez pomaga na takie cus - ale jesli nie sa mocno widoczne to az tak nie bierz do głowy
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
a w ogole jeszcze polecam smarowanie syfkow na noc, punktowo, mascia "benzacne" - wysusza na maksa i nastepnego dnia raczej juz nic nie widac.
hmm.. czym ja sie jeszcze ratowalam, gdy mialam problemy z pryszczami? o, wiem - wszelakie maseczki z glinka. bardzo dobry patent.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
na benzacne trzeba uwazac..ja najpierw nie mialam z nim problemow i stosowalam normalnie a ktoregos dnia dostalam takiego koszmarnego uczulenia ze cala spuchlam....
no właśnie się potraktowałam maścia cynkową, bo okazało sie, że są w domu jakieś resztki. Jutro kupię sobie te tabletki drożdżowe i nową maść cynkową, i zobaczę, czy będa jakieś efekty.
No i ewentualnie poszukam jakiegoś dermatologa sensownego w okolicy.
Witch, moze ty masz po prostu zawalone pory? nie wybralabys sie do kosmetyczki na oczyszczanie?...
This is it:
'Nothing.'
Witch, moze ty masz po prostu zawalone pory? nie wybralabys sie do kosmetyczki na oczyszczanie?...
hmm... może to i dobry pomysł jest?...
tylko muszę się popytać, gzdie tu się wybrać, bo ja tak nie bardzo korzystałam kiedykolwiek z takich usług. Wiecie - w zasadzie nigdy nie miałam większych porblemów z takimi sprawami.
Dzięki w każdym razie
zatem przygotuj sie na wydatek co najmniej 100 zl za jeden zabieg...
This is it:
'Nothing.'
Kuracja na szybkiego - słońce/solarium, ale po tym się może pogorszyć
Kuracja trwalsza - a) porządny dermatolog b) przemyślana kuracja kwasami - tu może być wysyp początkowo, a potem się uspokoi, zakaz słońca.. a zamiast benzacne polecam brevoxyl wysusza strrrasznie, choć stężenie nadtlenku benzoilu niższe niż u jego kolegi, ale moim zdaniem skuteczniejszy. Jeśli jesteś zainteresowana, mogę szerzej napisać lub podesłać interesujące linki, ale chwilowo umieram
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum