A ja taka panikara jestem - poczytałam w necie niewiem po co i się tak zestresowałam, że szok
Piszą, że wąsy rosną, głos jak u tenora no masiakra
Ale wiem wiem, że zawsze tak piszą bo muszą.
No nic, spróbujemy, zobaczymy.
Czyli koncze Yasmin w sobote i zaczynam Triquilar w niedziele, tak?
W moim przypadku Yasmin miał bardzo niekorzystny wpływa na układ żylny.
Po zrobieniu USG wyszło, że są jakieś zmiany. Jak powiedziałam, że zażywam Yasmin to kazali mi to "cholerstwo" (słowa babki od USG) odstawic w pieruny, bo przy takich problemach to najgorsze co mogłam brać. I rzeczywiście po przeanalizowaniu wszystkiego te moje dolegliwości zaczęły występować od momentu kiedy zaczęłam brac Yasmin - także wszystko się układa w logiczną całość.
I tak długo zwlekałam, ale wkoncu odstawiam.
Triquilar to piguly trojfazowe, co wcale nie oznacza, ze sa przeznaczone dla kobiet starszych (to tylko polski glupi przesad tak jak z np. Cerazette). Trzeba jedynie uwazac zeby nie pomylic faz podczas brania i trudniej jest przy nierobieniu przerw (branie pigul mozna wydluzac tylko 3 faza!)
Najlepiej pigulki zmieniac tak jak jednofazowe czyli pierwsza pigulka pierwszego dnia cyklu. Ale mozesz tez zrobic tak jak Villemcia czyli nie robiac przerwy.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Ale mozesz tez zrobic tak jak Villemcia czyli nie robiac przerwy.
A jak wezmę bez przerwy to nie potrzeba dodatkowego zabezpieczenia? Zachowam ciągłość anty?
A co ogolnie powiesz o tych tabletkach Pati?
Cz dawka EE która zawierają nie jest zbyt duża?
Tak bedziesz zabezpieczona Tylko mozesz byc troche bardziej narazona wowczas na plamienia...
Co do dawki EE... Sumarycznie jest wieksza niz w wiekszosci pigulek, ale to wcale nie znaczy, ze bedziesz to zle tolerowala. Tu po prostu dawka EE zmienia sie w zaleznosci od fazy i lepiej nasladuje cykl, przez co teoretycznie pigulka moze byc lepiej tolerowana (o ile dobrze tolerujesz wieksze dawki EE, z tego co pamietam bralas kiedys Cilest, wiec powinno byc OK).
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Ostatnio zmieniony przez Pati Sro 21 Mar, 2007 16:38, w całości zmieniany 1 raz
Hmm... skołowałam się...
W sumie pasowałoby mi wziąśc w niedzielę pierwszą z tego względu, że od samego poczatku zaczynałam opakowanie w niedzielę i teraz bedzie mi trudno się przestawić..
Ale jak mówisz, że mogę plamić...
A co z tym EE? Nie za duż go?
Czy rzeczywiście tak dobrze dopasowuje sie do naturalnego cyklu?
Plamienia moga ale nie musza byc Ja tylko napisalam jak ja bym zrobila. Ale ty zrob tak jak ci bardziej pasuje - jesli pasuje ci niedziela bez przerwy to tak wez pigulke i juz
Co do dopasowania to tu raczej podpytaj Villemcie, ja nigdy nie bralam pigulek trojfazowych, a ze znajomych brala je tylko jedna kolezanka. Ale ona brala Milvane - czula sie na nich bardzo dobrze. Wczesniej brala Minulet i jeszcze jakies jednofazowki i nie tolerowala ich zbyt dobrze.
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
A czy to prawda, że trójfazówki mają wyższy wskaźnik Pearla?
Prawda, ale jest to spowodowane przede wszystkim tym, ze jest tu wiecej mozliwosci popelnienia bledu (pomylenie faz). Poza tym roznica jest tak malutka, ze nie ma co sie nia przejmowac
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum