Zakładam oddzielny temat, bo nie chodzi mi o fryzurę jako sposób obcięcia kłaków tylko o to, co z takich kłaków można własnym sumptem, przy pomocy grzebienia, gumek do włosów, spinek i inszych pomocy wyczarować.
Ja mianowicie nie potrafię z włosami zrobić nic, więc repertuar moich fryzur ogranicza się do:
- rozpuszczone
- związane w kucyk
- związane w dwa kucyki
- zaplecione w prosty warkoczyk (żadnych dobierańców nie znaju)
- spięte klamrą.
Włosy mam dość długie i całkiem niczego sobie, można by z nich coś fajnego zapewne wyprodukować, a ja nie wiem co, nie wiem jak, a sama wykombinować czegokolwiek nie umim.
W związku z powyższym: czy któraś z Was umi? :] Upiąć, zapleść, uwić, umotać? A jeśli umi, to czy potrafi takiemu niekumatemu stworzeniu wytłumaczyć? :]
tak w ogóle to po za tym co Viv wymieniła i tym jednym co pokazałam nic nie umiem, nawet dobierańca..
wiec takze czekam na wasze pomysły
_________________ Kiedy odejdę zostaniesz sam, sam jak ja gdy jeszcze byłam. A.Kobiec
foxy [Usunięty]
Wysłany: Pon 19 Lis, 2007 22:49
jesli chodzi o mnie, to z reguly mam takie uczesania. nie mam czasu ani cierpliwosci, by sobie plesc warkocze
1. z grzywka do gory- jak Wampirek, pokazala lub
2. prostuje wlosy, czasem zdarzy mi sie kilka pasemek pokarbowac (rzadko)
3. wariant z opaska lub dwoma-
4. kucyk
5. delikatne loczki
mi sie podobala fryzura ostatnia dody...dziewczeca i fajna do dlugich wlosow...
jest to połaczenie koku-tzw. banana, ze zwykłym kucykiem i podpiecie włosów za pomoca wsuwek...
Dziewczyny, a jak zrobić, żeby włosy tak trochę podnieść? Znaczy coś w klimatach tego, co ma Doda, albo bardziej?
Domyslam się, ze tzreba coś gdzieś podtapirować, ale ja zupełnei nie kumam idei tapirowania... debil jestem normalnie :/
mi sie widaje ze ona nie ma natapirowanych tylko zaczesane do tylu i i z tego koku jest efekt ze lekko unosi je...
a jak chcesz bardziej to tapiruj wlosy z przodu głowy tuz przy nasadzie- tak sadze
na 100% ma podtapirowana spodnia warstwe
robi sie to tak:
bierzesz wlosyz warstwy ktora chcesz tapirowac, tapirujesz przy nasadzie i pryskasz lakierem
trzymasz chwile pionowo, potem zaczesujesz i przykrywasz niepotapirowana warstwa
przynajmniej mnie tak raz w zyciu zrobili, bo zwykle walcze z puszystoscia
a ja myslalam ze bierzesz ta warstwe dzielisz na kilka i od dolu tapirujesz;p ale nigdy nie tapirowalam, jak bylam mala to bal mi mama tapirowala ale jak nie pamietam
_________________ Kiedy odejdę zostaniesz sam, sam jak ja gdy jeszcze byłam. A.Kobiec
Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto 20 Lis, 2007 07:20
Wampirek, bo tak się robi, jak tapirujesz całość, ale na zdjęciu doda ma włosy z wierzchu a pewno nie na tapirze, z tych dolnych zrobili jej "tapirową konstrukcję", która podtrzymuje górę
alex napisał/a:
Ja tak troche nie z tematu- fajny makijaz ten po lewej
wg mnie okropny! jakby miała takie sińce, dziękuję bardzo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum