Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Ulotka leku Cerazette

Poprzedni temat «» Następny temat
Ulotka leku Cerazette
Autor Wiadomość
Pianka82
[Usunięty]

Wysłany: Nie 29 Cze, 2008 20:53 Ulotka leku Cerazette

Zakładam już drugi podobny post, mam nadzieję, że nie dostanę za to po uszach. Nic już nie wiem...Czy z ulotki Cerazette wynika, że ryzyko zajścia w ciążę jest tylko wtedy, gdy zapomni sie jedną lub więcej tabletek w pierwszym tygodniu stosowania tabletek, jeśli w tygodniu poprzedzającym zapomnienie miała miejsce stosunek? ? czy tylko wtdey >Czy ja to dobrze rozumiem? I dlaczego tylko wtedy, a nie np. w drugim tygodniu stosowania?

bardzo proszę o odpowiedź

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Nie 29 Cze, 2008 23:39 

znalazlam ulotke leku na internecie- http://www.organon.pl/aut.../335_120425.pdf

Pianka82
[Usunięty]

Wysłany: Pon 30 Cze, 2008 00:42 

Dzieki za chęci, ale nie pomogło mi to za bardzo, bo właśnie się gapię na tą ulotkę :/

[ Dodano: Pon 30 Cze, 2008 07:43 ]
W ulotce Yasminelle jest taki schemat, co zrobić w przypadku zapomnienia tabletki...Wiem, że to dwuskładnikowa tabletka, a Cerazette jst jednoskładnikowa...Czy można się w przypadku Cerazette i pozostałych pigułek jednofaozywch posłużyć tym schematem??

Z góry dzięki serdeczne za odpowiedź

Justyce 

Wysłany: Pon 30 Cze, 2008 08:45 

Pianka82 napisał/a:
Czy można się w przypadku Cerazette i pozostałych pigułek jednofaozywch posłużyć tym schematem??

Tak.
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

andziula
[Usunięty]

Wysłany: Pon 30 Cze, 2008 13:42 

Justyce napisał/a:
Pianka82 napisał/a:
Czy można się w przypadku Cerazette i pozostałych pigułek jednofaozywch posłużyć tym schematem??

Tak.

no nie wiem. na dwuskładnikowych jest, ze w drugim tygodniu nie trzeba się zabezpieczać dodatkowo a na cerazette pisze, że przez kolejne 7 dni należy... ?

Justyce 

Wysłany: Pon 30 Cze, 2008 21:59 

andziula napisał/a:
no nie wiem. na dwuskładnikowych jest, ze w drugim tygodniu nie trzeba się zabezpieczać dodatkowo a na cerazette pisze, że przez kolejne 7 dni należy... ?

No tak, zapomniałam o magicznym drugim tygodniu ;)
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

ela349
[Usunięty]

Wysłany: Czw 17 Wrz, 2009 18:03 Skuteczność Cerazette

Hej, mam pytanko, zażywam Cerazette już trzecie opakowanie, (o tej samej porze zawsze- zdarzy mi się 10 min. różnicy) i teraz do sedna sprawy. Uprawiałam seks w niedziele, niby nie doszło do pełnego wytrysku, ale coś chyba poleciało. Czy jest szansa, że mogłam zajść w ciążę? Boję się cholernie- proszę pomóżcie- czy miał już ktoś taką sytuację. A na dodatek we wtorek byłam u doktorki i kazała mi je odstawić bo będę zakładać wkładkę. Mam czekać aż dostanę okres - a tu dalej nic, powiedziała niby, że jak coś to wkładka zapobiegnie ewentualnej ciąży-ale mam się zgłosić do niej dopiero 29. 09. trochę późno?:) Co uważacie. Czekam na odpowiedź.

misia 

Wysłany: Czw 17 Wrz, 2009 18:07 

ela349, 10 minut różnicy nie robi różnicy, na litość boską... brałaś prawidłowo tabletki - nie się czego obawiać.

wracam do naturalnego koloru włosów

Rosemary 

Wysłany: Czw 17 Wrz, 2009 18:36 

misia, cerazette jest to minipigułka i należy je brać bez większych spóźnień (max chyba wynosi 3 godziny). Wprawdzie 10 min nie czyni różnicy w tym wypadku, ale tak dla wyjaśnienia sytuacji chciałam to podkreślić.
Co do niepewności - 29 to już niedługo ;) miarodajny test mogłabyś zrobić też w tych okolicach.

Misja: K.S.I.Ą.Ż.K.A. || Biżuteria & Co || photo stories || kup ciuszek na Allegro :)

Guzik 

Wysłany: Czw 17 Wrz, 2009 18:53 Re: Skuteczność Cerazette

ela349 napisał/a:
Hej, mam pytanko, zażywam Cerazette już trzecie opakowanie, (o tej samej porze zawsze- zdarzy mi się 10 min. różnicy) i teraz do sedna sprawy. Uprawiałam seks w niedziele, niby nie doszło do pełnego wytrysku, ale coś chyba poleciało. Czy jest szansa, że mogłam zajść w ciążę? Boję się cholernie- proszę pomóżcie- czy miał już ktoś taką sytuację. A na dodatek we wtorek byłam u doktorki i kazała mi je odstawić bo będę zakładać wkładkę. Mam czekać aż dostanę okres - a tu dalej nic, powiedziała niby, że jak coś to wkładka zapobiegnie ewentualnej ciąży-ale mam się zgłosić do niej dopiero 29. 09. trochę późno?:) Co uważacie. Czekam na odpowiedź.

a ja dla odmiany nie zrozumiałam za wiele.

czyli bierzesz poki co tabletki, tak?
czy juz odstawiłas i czekasz na okres?
ile wzięłaś juz tabletek z opakowania?
czemu masz nie poczekac do końca opakowania i dopiero sie przestawiać na spiralę?

Pati 

Wysłany: Pią 18 Wrz, 2009 10:25 

ela349, jeśli bierzesz cały czas Cerazette to nie ma czym się martwić, w ciążę na 99% nie zaszłaś ;)

Guzik napisał/a:
czemu masz nie poczekac do końca opakowania i dopiero sie przestawiać na spiralę?

pewnie dlatego, bo Cerazette bierze sie w sposób ciągły, nie robiąc przerw i można je tym samym odstawic w każdej chwili, nie trzeba brać do końca opakowania.

Guzik napisał/a:

Ta kwestia tez mnie interesuje ;) Bo jeśli tabletki już odstawiła i czeka na okres to sprawa wygląda już zupełnie inaczej i zabezpieczenia nie ma...

Guzik 

Wysłany: Pią 18 Wrz, 2009 17:03 

Pati napisał/a:
pewnie dlatego, bo Cerazette bierze sie w sposób ciągły, nie robiąc przerw i można je tym samym odstawic w każdej chwili, nie trzeba brać do końca opakowania.

no w sumie :P
myslę dwuskładnikowo :lol:
Pati napisał/a:

Guzik napisał/a:

Ta kwestia tez mnie interesuje ;) Bo jeśli tabletki już odstawiła i czeka na okres to sprawa wygląda już zupełnie inaczej i zabezpieczenia nie ma...

no dokładnie, ale chyba autorka zapomniała juz o problemie...

Odpowiedz do tematu