Kobitki drogie, sytuacja wygląda tak przez min. 20 dni mam przyjmować Unidox zawiera 100 mg doksycykliny, czyli syntetyczny antybiotyk z grupy tetracyklin. Oczywiście obniża skuteczność doustnych środków antykoncepcyjnych...stad chce się upewnić..co dwie głowy [mnóstwo głów antyforumowych] to nie jedna:) Zgodnie z ulotką do yasmin jest tak :
Kobiety leczone, przez krótki czas [do 1 tygodnia] lekami, z którejkolwiek grupy leków - m.in. tetracyklina, powinny w okresie leczenia i przez 7 dni po zakonczenieniu lecenia, stosować dodatkowe metody antykoncepcji.
Jeżeli okres jednoczesnego przyjmowania innych leków obejmuję również przerwę między opakowaniami preparatu Yasmin, kolejne opakowanie należy rozpocząć bez zwykłe stosowanej 7-dniowej przerwy.
Czyli - teraz upewniam się, że umiem czytać ze zrozumieniem

: mam stosować cały czas prezesy dodatkowo i 7 dni po, a jeszcze dodatkowo mam nie robić przerwy 7 dniowej miezy tabsami, si

Bo mogłabym też i odstawić w ogóle tabsy...ale na miesiąc nie ma sensu robić zawirowania organizmowi, w szczególności, że obecnie leczę Unidoxem schorzenie wywołane Novenette...