w wiekszosci sklepow sa takie rolki z tasma... w H&M widzialam ostatnio... ale kumpel ma lepsza..chyba w Nico kupowal.. pokryta jest taka jakby guma ktora sie elektryzuje... jak sie poprzyczepia do niej futro to sie ja pod woda splukuje.... wypas ale ta z tasma klejaca tez jest dobra, mam taka bo przy moim kocie bez tego by sie nie obeszlo...
Wysłany: Nie 11 Mar, 2007 22:25
aga napisał/a:
Nico kupowal.. pokryta jest taka jakby guma ktora sie elektryzuje... jak sie poprzyczepia do niej futro to sie ja pod woda splukuje...
Też to mam i jest beznadziejne w porównaniu z rolką z taśmą. ROLKA Z TAŚMĄ NIEZASTĄPIONA ! Wiem dużo na ten temat bo mam rudego kota i czarnego psa
m-s napisał/a:
Wydaje mi się, że temat nadający się do działu Domek - a jeśli nie, to proszę o usunięcie tego posta )
Przepraszam bardzo ,a czy Ty tu jesteś jakiś administratorm-s, , czy opiekunem forum ? Prawie co post wtrącasz trzy grosze, że to powinno być tu , to tu -chyba moderator wie co ma z czym robić i jak? Bez urazy ale musiałam to napisać...
Prawdę mówiąc rolka z taśmą jest fajnym rozwiązaniem ale bardzo szybko się zużywa szukam innego rozwiązania ale najwyraźniej nikt nic lepszego nie wymyślił po za rolka na taśmę(taśma klejącą), gumową rolką czy jakąś rękawicą do usuwania sierści. Nic z tych rzeczy nie działa tak jak powinno. Na jednym forum znalazłam informację, że aby pozbyć się sierści z ubrań należy wrzucić ubranie do pralki wraz ze ścierka do naczyń i włączyć na funkcję wirowania. Nie wiem czy to działa. Słyszał ktoś o jakiejś innej metodzie???
Obawiam się, że najlepszym sposobem na pozbycie się sierści to wyrzucenie kota :/
Ja się z moimi sierściuchami nauczyłam żyć Na ciuchy używam taśmy na rolce - niezastąpiona!
To u nas kosztuje grosze. Mam tez jedną w pracy, bo przydaje się nie tylko na sierść.
Z zasłonek, kanap i tego typu zbieram szczotką ryżowa i czymś takim:
A z samego kota zbieram tym:
_________________ Life is what happens when you have different plans
te czerwona szczotke mialam i jest do bani...
rolka z przylepcem jest fajna, dobrze usuwa siersc i w rossmanie czy ikei jest naprawde tania!! a do tego mozna (w tej rosmannowej) kupowac potem tylko same przylepce i zmieniac na rolce - wychodzi taniej.
jest tez 3 opcja, rolka pokryta jakby guma...jezdzi sie po ubraniu, guma sie elektryzuje i przyciaga klaki, potem siup pod wode i sie splukuje, tez niezle... choc najskouteczniejsza jest moim zdaniem tasma z przylepcem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum