czy jutro jest znowu jakieś święto? bo miałam w planach zakupy.
Triss napisał/a:
Boże Ciało jeszcze ujdzie, ale Zielone Świątki to po kiego grzyba są?
agnieszka82 napisał/a:
Triss, Zapewne dla tych, co sa wierzacy. Po kiego grzyba ludzie wpisuja Katolik w wyznaniu, a potem w internecie sie wyzywaja, ze sklepy zamkniete?
Linka napisał/a:
Mnie to j****, najzwyczajniej w świecie, ale wiem, że masa ludzi się cieszy, że nie muszą np. na****** w markecie na kasie - i dobrze, im się też należy
roisin napisał/a:
ale z drugiej strony, jaki to problem dzień wcześniej coś tam sobie do żarcia kupić. nieczynne jest tylko jeden dzień, a nie miesiąc.
roisin, ale są ludzie, którzy tylko niedziele mają wolne, a to już oznacza plan na 2 tygodnie, a jeśli sie nie pamięta, ze to święto
sama tak pracuję, ze zakupy da się tylko w niedzielę zrobić, bo do najbliższego wiekszego sklepu jest np. 30km, a w sobotę pracuje sie do 16
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
szczególnie, ze częsć tych świąt jest taka, że mało kto kojarzy o co chodzi
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Mnie denerwuje to, że część z tych świąt jest właściwie zapomniana - nic poza karteczką "zamknięte" na nie nie wskazuje. Rozumiem wolne 1,3 maja, zrozumiałabym gdyby było wolne 24 grudnia. Poza tym nie wszyscy mają wolne, znajomi normalnie mają zajęcia z zaocznymi i większość jest z tego zadowolona. Wiem. że pracujący w centrach handlowych czekają na te wolne dni ale no bez przesady, skoro wielu o święcie przypomina zamknięty sklep to chyba coś nie tak...
magribi, zgadzam się.... jeszcze teraz to jest ok - bo lato, ładna pogoda....ale dajmy na to takie trzech króli? 6 stycznia, zimno, śnieg, po co to komu potrzebne? Hmmm....Boże ciało - ok, to od zawsze jest "obficie" świętowane i wszyscy mniej więcej wiedzą o co chodzi......
przyznam się, kompletnie o tym święcie zapomniałam, ale nie ma to wielkiego wpływu na organizację u mnie, ale jeśli komuś rozwala to rozkład jazdy, może być problematyczne.
temat rzeka
_________________ każdy z nas zrozumie tylko tyle, ile sam sobą czuje..
dina delusi, to zależy od cukierni.
generalnie prywatne zakłady mogą działać, sieciowe nie bardzo, chyba, ze właściciel stoi za ladą
Wiem. że pracujący w centrach handlowych czekają na te wolne dni
Jak im się nie podoba - droga wolna, nikt ich kijem po nerach nie okłada żeby tam pracowali. Na ich miejsce są setki innych bezrobotnych osób, które chętnie tę pracę wezmą.
dina delusi napisał/a:
A cukiernie dzisiaj otwarte są?
Otwarte są tylko stacje benzynowe, apteki, kina oraz punkty gdzie właściciel sam stanął za ladą lub zatrudnił osoby na umowę zlecenie.
Chyba też kawiarnie i restauracje są otwarte, ale głowy sobie uciąć nie dam.
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
Jak im się nie podoba - droga wolna, nikt ich kijem po nerach nie okłada żeby tam pracowali. Na ich miejsce są setki innych bezrobotnych osób, które chętnie tę pracę wezmą.
Konrad, chyba trochę przesadzasz.
Przecież wiadomo, że taka praca nie jest szczytem marzeń większości zatrudnionych tam ludzi, którzy często studiują zaocznie i chcą w ten sposób na te studia zarobić.
Byłoby super, gdyby każdy mógł podjąć taką pracę, jaka go satysfakcjonuje
_________________ Love, love is a verb,
Love is a doing word,
Fearless on my breath
Gentle impulsion
shakes me, makes me lighter.
Fearless on my breath.
szkoda tylko, że u nas nie ma miejsc pracy.
U nas otwarte jest 7dni w tygodniu i naprawdę nie rozumiem dlaczego akurat w niedziele ludzie muszą przychodzić do drogerii kupować szampon skoro byli dzień wcześniej!
To są zawsze stali klienci.
Jakbyś popracował z 3 niedziele w miesiącu miałbyś inne zdanie.
Nie każdy ma takie szczęście jak Ty, że ma wykształcenie i nie musi martwić się o pracę!
_________________ Kiedy odejdę zostaniesz sam, sam jak ja gdy jeszcze byłam. A.Kobiec
Konrad - nie czekałeś w szkole na wolne od 23 grudnia do 2 stycznie? Nie stwierdziłam, że wolne święta kościelne są potrzebne bo pracownicy sklepów się z nich cieszą. Tylko stwierdziłam fakt, że oni są z nich zadowoleni w czym nie widzę nic dziwnego
Moim zdaniem ustalanie świąt jednej religii jako wolnych od pracy jest przemocą - niezależnie czy to religia większości czy mniejszości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum