Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

wrażliwy biust w 3 tygodniu

Poprzedni temat «» Następny temat
wrażliwy biust w 3 tygodniu
Autor Wiadomość
harmane
[Usunięty]

Wysłany: Sro 26 Paź, 2005 09:53 wrażliwy biust w 3 tygodniu

Czesc dziewczyny :)
Mam takie małe pytanko: Od nadmaru którego hormonu bolą piersi? Biorę teraz Milvane i przez pierwszy kolor jest ok, drugi już troszke gorzej, a przy białych zaczynam odczuwać takie bóle piersi, że w nocy aż się budzę... Nie da się ich dotknąć, każde muśnięcie materiału to katatrofa. I jak tu w ogoóle o przytulaniu myślec? :oops:
Przynajmniej poprawiła mi się cera... Jeszcze nie ma drastycznej poprawy, ale przynajmniej nie przetłuszcza się i ma szansę powoli się wygoić.
Gdzies na forum czytałam, że to estrogeny powodują napięcie piersi, ale przecież w Milvane jest 0,3 - 0,4 – 0,3 . To dawka progesteronu się zwiększa. Więc może jednak progesteron? :?:
Poradzcie coś, proszę.... Może jakieś badania na prolaktynę, albo co? Serio nie wiem, a lekarz jakoś niechętnie współpracuje – ostatnio mi powiedział, ze mu sie fundusze na badania hormonalne na ten rok juz skonczyły i robi tylko paniom w ciąży. Rozumiem, przecież one ważniejsze. Ale z drugiej strony ja też płace ubezpieczenie...
No i teraz nie wiem, czy zmienić, czy odstawić czy jak?
:roll:

Villemcia 

Wysłany: Sro 26 Paź, 2005 11:54 

czekac..przez pierwsze opakowanie bardzo czesto piersi sa twkliwe- u niektorych tak bardzo jak u ciebie..
okolo 2-3 opakowania juz wszystko mija...
przeczekaj to, po miesiacu stosowania nie zalecala bym zmiany na inne tabletki, chyba ze po 3 opakowaniach nic by sie nie zmienialo- to wetedy by mozna bylo...

kamilusia
[Usunięty]

Wysłany: Sro 26 Paź, 2005 16:28 

Chociaż biorę jednofazowe postanowiłam przyłączyć się do tematu...

Ja mam tak że co miesiąc jest tak samo od początku okresu( który poawia sie podczas 7-dniowej przerwy)przez jakies dwa nastepne tygodnie nie bolą mnie piersi...natomiast przez ostatnie 1,5 tygodnie brania tabletek czuje ze są napiętę i nabrzmiałe...Mimo iż biore tabletki od jakis 5 miesiecy...wiec wszystko powinno się ustabilizować...
MOja PAni ginekolog powiedziała, ze to normalne i widocznie mój organizm tak sie przyzwyczaił i tak reaguje....

Myśle ze ten 3 tydzień to tak jak ten tydzień przed okresem,a przeciez podczas niego wiele kobiet nie biorących tabletek odczuwa m.in takie dolegliwości...

pozdrawiam..:)

Juliette 

Wysłany: Sro 26 Paź, 2005 19:15 

Jeśli chodzi o ból piersi to przy braniu pigułek to jeden z najczęstszych w ogóle skutków ubocznych. Ja np biorę teraz drugie opakowanie tabletek pod rząd i też piersi dotykać nie moge zbytnio..ale pewnie po przerwie się ten ból troche sie uspokoi.
Ale ja ci nic innego nie poradzę jak tylko czekać , szczególnie ,że to twoje pierwsze opakowanie
" Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".

harmane
[Usunięty]

Wysłany: Sro 26 Paź, 2005 23:01 

Dzieki dziewczyny za rady
To wlasciwie moj trzecie miesiac z antykami, wczesniej 2 razy evra, a teraz te. Wczesniej pisalam, ze tradzik i fatalna cera zmusily mnie do odstawienia Evry, dodatkowo bardzo nabrzmiałam, w tym piersi. Nie to ze przytyłam, tylko właśnie napuchłam. Teraz biust troszke zmalał, nie jest taki napięty, ale w 3cim tygodniu po prostu wyłam z bólu, budziłam się w nocy z łzami w oczach. Ja wiem, że kobiety potrafią wiele przejść i wszystko i tak je przygotowuje do bólów porodowych ;) ale to już przesada... Wiec moje pytanie było bardziej - czy nie jest cos nie tak? Czy nie warto zbadać prolaktyny, czy czegotam, co jest odpowiedzialne za obrzmiałość i bolesność piersi. Na razie rozpoczęłam drugie opakowanie, i jest ok.
Zastanawiałam się też nad czymś z mniejszą dawką hormonów... ale tyle naczytalam sie o harmonecie i logeście, że chyba nie...
No nic, dzięki i jeszcze raz pozdrawiam.
Nie wiem po co mi ta antykoncepcja jak mnie nawet dotknąć nie można :(

awokcor 

Wysłany: Pią 20 Sie, 2010 20:00 

Witam! Mam pytanie do dziewczyn, które maja bóle piersi przez krwawieniem.
Ja mam je różnie. Na początku przyjmowania to jest jakoś rok temu zaczynały bolec jakoś w czwartym czy piątym dniu 2opakowania i przestawało dopiero po wystąpieniu krwawienia.
POtem przesnuneło się tak, ze zaczynało bolec siodmego dnia 2 op
Aż wreszcie ostatnio (jakies 2 czy 3 cykle) bolec zaczynały drugiego czy nawet raz trzeciego dnia 3 op
Pytanie mam takie, czy nie jest czyms dziwnym jesli w tym miesiacu bol czuje juz czwartego dnia 2 op? Czyli tak jak bylo gdzies tak rok temu?
Jasniej moze...Jezeli zauwazalna byla tendencja do tego ze bole pojawilay sie coraz pozniej (coraz blizej krwawienia) to czy powinnam sie martwic ze teraz nagle bola duzo wczesniej bo az tydzien wczesniej...
Dodam, ze sa wakacje i bylam nad morzem i dwa dni ogromnego stresu...nie wiem czy to moze miec wplyw...(rozumiem ze opoznic by moglo ale czy przyspieszyc tez moze?)
Jak jest u was dziewczyny?

Odpowiedz do tematu