A moim zdaniem wskaźnik Pearla jest takim nie w 100% miarodajnym wskaźnikiem. Przecież on obejmuje grupę kobiet, które przez rok je stosowały i nie wyklucza błędów w stosowaniu . Chyba że się mylę, to wyprowadźcie mnie z błędu . No ale nie wiem, Evry nie używałam więc ciężko mi się ustounkować.
A moim zdaniem wskaźnik Pearla jest takim nie w 100% miarodajnym wskaźnikiem. Przecież on obejmuje grupę kobiet, które przez rok je stosowały i nie wyklucza błędów w stosowaniu . Chyba że się mylę, to wyprowadźcie mnie z błędu
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Chodzi o to że jest rozdział na prawidłowe i nieprawidłowe stosowanie? Nigdy wcześniej nie widziałam takiego podziału, ale faktycznie większość danych na ten temat jakie pamiętam jest raczej w kierunku tego prawidłowego stosowania.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
This is it:
'Nothing.'
Ale podziały, z którymi się spotykałam to był o wiele (!) mniejszy zakres niż tam . Bo wyszłoby że skuteczność np. pigułek jest od 0,1 - 8, nie?
No nic, mało jeszcze wiem o świecie
- wiele kobiet nie zna angielskiego (pochodzenie mexykanskie przede wszystkim) i z tego wynika nieprawidlowe stosowanie
- wiele kobiet jest roztrzepana i zapomina o pigulce
- czesc kobiet niby biorac pigulki lapie faceta na dziecko
Ale to tylko tak jako ciekawostka
Pozdr
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
loona [Usunięty]
Wysłany: Pią 17 Lis, 2006 20:44
a czy moze wiecie czy ten wskaźnik jest różny dla różnych pigułek??
a czy moze wiecie czy ten wskaźnik jest różny dla różnych pigułek??
Tak. Pigulki kilku fazowe maja mnimalnie wyzszy wskaznik, Cerazette tez ma ciut wyzszy oraz minipigulki (nie ma ich w Polsce) maja wyzszy. Mniej wiecej roznice do pigulki dwuskladnikowej jednofazowej maja sie tak (w kolejnosci wymienianej) + 0,02; + 0,06; +0,2
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
I tak jest Gdzies czytalam, ze w USA wskaznik Pearla dla pigulek siega nawet 13! Wytlumaczone bylo to tym, ze:
- wiele kobiet nie zna angielskiego (pochodzenie mexykanskie przede wszystkim) i z tego wynika nieprawidlowe stosowanie
- wiele kobiet jest roztrzepana i zapomina o pigulce
Tak, ja też coś podobnego czytałam, że w Stanach najwięcej "wpadek" jest na tabsach... W sumie ciekawa sprawa.
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
marcia84
Wysłany: Pią 17 Lis, 2006 21:35
a jak myślicie - jak jest z kobietami które utrzymuja że wszystkie brały tak jak trzeba, nie wymiotowały nie brały innych leków o żadnej nie zapomniały i jednak zaszły....?? kłamią?? czy to jednak możliwe??
Marcia, no jednak ten wskaźnik 0 nie jest . Więc to się musi z czegoś brać.
Pati, w życiu nie widziałam takich różnic . No ale tak jak mówiłam - mało jeszcze wiem .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum