Witam
wiem, że temat był już szeroko omawiany, sama przeszukałam nieskończone zasoby internetowe w tej kwestii, ale chciałabym się jednak konkretnie zapytać.Otóż przy 1-wszej tabletce z blistra (teraz jestem na 18-tej), wymiotowałam po 5,5 godzinach, ogólnie wymioty trwały jeszcze jakieś 2-3 godz, ale "opierały" się głównie na tym, co po tych pierwszych zjadłam lub wypiłam. Przez kolejne trzy dni był seks z prezerwatywa, następne 7 dni bez seksu, bo chłopak wyjechał, seks bez dodatkowego zabezpieczenia miał miejsce 11 dnia po wymiotach. Niby wiem, że tabletka wchłania się do 4 h, sporo już się naczytałam i wszelkie podobne przypadki (5-5,5h) potwierdzają moją logiczną opinię, iż 5,5h już jest w porządku+ jeszcze było dodatkowe zabezpieczenie, ale...mam nerwy.. w dodatku od wczoraj mam bóle brzucha(podbrzusza), często chodzę do toalety- podejrzewam, że to nerwy... okres w nadchodzącą niedzielę.... wydaje mi sie osobiście, że jest ok- 5,5h + zabezpieczenie ale jednak, obawy są, nie miałam takiej sytuacji.
z góry dziękuję za odpowiedzi i przepraszam, jeśli niepotrzebnie poruszyłam temat, ale nerwy mnie zjedzą.
Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon 18 Sie, 2008 12:48
Aamu1 napisał/a:
przepraszam, jeśli niepotrzebnie poruszyłam temat, ale nerwy mnie zjedzą.
wątpię, żeby przeprosiny były przyjęte, bo założyłaś temat, żeby po raz enty dowiedzieć się tego, co wiesz. skuteczności antykoncepcyjnej nie osłabiły te wymioty, byłaś cały czas zabezpieczona.
Wysłany: Pon 18 Sie, 2008 12:54
Tabletka potrzebuje ok 4h na wchloniecie sie jest to gorna granica, w Twoim przypadku bylo to 5,5h wiec nie masz sie czym przejmowac. Powinnas przestac sie denerwowac biorac pod uwage, ze kolejne 3 dni sie zabezpieczaliscie, a potem bylo 7 dni przerwy. Naprawde mozesz byc spokojna.
Poza tym ULOTKA, w niej jest to napisane i jest to jak najbardziej wiarygodne zrodlo.
_________________ Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły tak zamykać jak oczy.
wdowapoleninie [Usunięty]
Wysłany: Pon 18 Sie, 2008 12:57
a czy ulotka nie mówi, że tylko wymioty w ciągu 4 godzin od zażycia tabletki mogą obniżyć ich działanie?
ludzie, czemu wy nie czytacie ulotek ze zrozumieniem? :>
A ile jeszcze atyforumowiczów napisze tutaj, że 4h wystarczy i że trzeba czytać ulotki ? Napisała jedna, dwie osoby i styka. Co wnosi kolejne powtarzanie tej samej treści w innych słowach ? ? ?
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
wdowapoleninie [Usunięty]
Wysłany: Pon 18 Sie, 2008 13:03
karolka napisał/a:
A ile jeszcze atyforumowiczów napisze tutaj, że 4h wystarczy i że trzeba czytać ulotki ? Napisała jedna, dwie osoby i styka. Co wnosi kolejne powtarzanie tej samej treści w innych słowach ? ? ?
Rozumiem, że na Waszym poprzednim forum mogło być to normą. Rozumiem, przyszłyście tutaj i mogła Was zmylić nieco luźniejsza formuła. Niestety - tutaj też są pewne zasady. Mamy zasadę nie dublowania postów, powtarzających poprzednie odpowiedzi i nie wnoszacych nic do tematu. Jeśli nie umiesz uszanować zasad panujących na forum i masz zamiar stosować opryskliwe odpowiedzi ... to wróć skąd przyszłaś.
Nie mam zamiaru odpisywać, na dalsze opryskliwe posty, więc możesz ich nie pisać
A temat chyba do wyrzucenia
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Ostatnio zmieniony przez karolka Pon 18 Sie, 2008 13:11, w całości zmieniany 2 razy
Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon 18 Sie, 2008 13:09
wdowapoleninie, mam nadzieję, że w końcu tak. co to za tekst w ogóle? gimnazjum się kłania.
_________________ LEEGIAA!!!
Karolka24 [Usunięty]
Wysłany: Pon 18 Sie, 2008 14:02
Cześć w zasadzie nie wiem czy mogę tu zadać moje pytanie , ale spróbuję bo potrzebuję konkretnej odpowiedzi, a uwierzcie mi szukałam wszędzie. Biorę tabletki novynette,zapomniałam przedostatniej, pominęłam ją i wzięłam ostatnią normalnie,oczywiście ulotkę gdzieś mi wcięło i zrobiłam siedmiodniową normalną przerwę dzisiaj chcę zacząć nowe opakowanie i natchnęło mnie przeczytałam w końcu ulotkę a tupiszą że nie powinnam robić przerwy. Co teraz mam zrobić?? czy jak wezmę teraz tabletkę będę zabezpieczona??
Ostatnio zmieniony przez Karolka24 Pon 18 Sie, 2008 14:07, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum