Dwa dni temu na imprezce pilam alkochol o 20 wziolam tabletke a o 23 zwymiotowalam czy tabletka zostala pochlonieta nie jestem pewna ale kontynuluje branie tabletek dalej to byla 6 tabletka z 1 tygodnia biore yasminelle od 5 miesiecy. jezeli zostala nie pochlonieta to jak dlugo musze stosowac dodatkowe srodki zabespieczajace czekam na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam
foxy [Usunięty]
Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 22:50
malenka1234, jest mnóstwo tematów o wymiotach i alkoholu, po co założyłaś nowy?
Dziewczyny, napiszcie co sądzicie - zażywam tabletki rano zawsze o 7. Ostatnio mam problemy żołądkowe (stresy i takie tam) i dzisiaj rano o 8.30 wymiotowałam. Tabletka na pewno się nie wchłonęła. Wzięłam więc następną z opakowania. Dodam, że jest to pierwszy tydzień (dokładnie 4 dzień) nowego opakowania. Parę dni temu na szczęście
nie kochałam się z chłopakiem, ale doszło do ostrzejszego zbliżenia
i mogło się tam co nie co dostać:/ i co teraz, czy jeśli zażyłam tę tabletkę to mogę przestać się martwić?Wiadomo że zabezpieczać się będę do końca opakowania, ale co z tym ostatnim "zbliżeniem"? Czytałam, że 20 tabletek wystarczy do pełnego zabezpieczenia i że można zrobić normalnie po tych 20 przerwę - czy to jest pewne? Czy może lepiej wziąć jedną z nowego opakowania?
Wiek: 24 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 287 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 06 Cze, 2010 10:11
ulotka od tabletek i szukajka nie gryzą,naprawdę...
w przypadku wymiotów przed upływem 4 godzin od zażycia tabletki należy przyjąć kolejną i zabezpieczenie zostanie zachowane.
przerwę można bezpiecznie zrobić w każdym momencie 3 tygodnia przyjmowania.pośrednio również napisali to na ulotce.
jeśli wzięłaś kolejną tabletkę to nie musisz się zabezpieczać dodatkowo (no chyba że tak strasznie lubisz gumki...) ani nie musisz dobierać 21 tabletki.20 spokojnie wystarczy-później max 7 dni przerwy i spokojnie nowe opakowanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum